Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To hentaký hasák vláčiš so sebou?
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 10:52:15
00
Oct 17, 2025
Public

78. , deň tripu - vstup do Turecka
Ráno som sa zobudil ešte pred svitaním. V stane bola dosť zima a riešil som to varičom. Nachvíľu som ho zapálil a čo chvíľa bolo teplo. Uvaril som kávu, osmažil na panvici slaninu, a toastový chlieb... Dal som medzi to syr... Potom ešte kávu, lebo sa mi nechcelo ísť do tej zimy ale nakoniec som predsa len musel a na moje prekvapenie nebola zima taká, ako by som čakal. Takže pohoda ale aj tak sa mi ešte nechcelo. Ale pomyslel som si, že čím skôr sa vykopem, tým lepšie. Tak som sa nejak vyterigal. Po asi 60-70km som stretol cyklistu, austrálčana, s ktorým by som teoreticky mohol mať rovnakú cestu aspoň 10-15dni. Lenže on silou mocou chcel ísť cez Sarp, teda na Batumi a ja cez tú hranicu už nechcem ísť. Vymenili sme si kontakty, s tým, že sa v Turecku ešte stretneme. Ja som odbočil na smer hraničný prechod Kartsakhi a pokračoval som. Pred hranicou som stretol Škóta, ktorý ani nevie ešte kam ide. Zatiaľ hovoril, že chce z Tbilisi preletieť do Baku. Neviem, čo majú v tom Azerbajdžane všetci, asi by tam trebalo ísť pozrieť. Prechod hraníc bol za mňa úplný opak Šarpu. Pohoda. Išiel som za gruzínskym colníkom, dal štempel, potom k Turkom. Turek dal štempel, prešiel som dlhú chodbu tlačiac bicykel, na konci to ešte jeden skontroloval a hotovo. Skoro bez zdržania. Potom som už len bicykloval po ceste, ktorú by niekto nazval diaľnica, lebo také cesty tu sú. Lenže všetci veľmi dobre vieme, že diaľnica je cesta označená príslušnou dopravnou značkou a nie automaticky dvojprúdová cesta s krajnicou. Zotmelo sa, našiel som vhodný flek a tam som postavil stan.
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 12:00:51
030
Nosím viac ťažkého náradia 😀 gola 15mm s trhákom, napríklad...
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 12:01:50
010
Páči sa mi ten nápad točiť/meniť dookola reťaze. Neviem ako to robíš so spojkami. Stále nová alebo každá má svoju na viac použití. Týmto spôsobom kazeta nabehá veľa km. Alebo máš aj náhradnú kazetu?
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 22:30:20
00
:) Toto je zvláštno smiešna otázka na Corsaira. On točí len samotársky kilometre, nie reťaze. Ale do výbavy by mal zaradiť mini zváračku. Dalo by sa s ňou zvárať nosiče a pražiť vajcá s vifónom.
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 22:58:17
010
Corsair nemení reťaze ale bicykle. Corsair vyhral Tour de France na stacionárnom bicykli. Deti sa pred spaním pozerajú pod posteľ, či tam nie je bubák. Bubák sa pozerá pod posteľ, či tam nie je Corsair.
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 23:23:22
019
Tocim reťaze. 4. Rýchlospojky som rýchlo zabudol a tie sa nesnažím mať každú pre každú reťaz. Keď sa podarí tak nao ale na tom netrpím. Čo sa na rýchlospojke pokazí? Odkukal som to tu z fóra

Naposledy upravil corsair dňa 18.10.2025 - 05:55:22, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 18.10.2025 - 05:54:01
01
Oct 18, 2025
Public

79. deň tripu -
Zobudil som sa o 6 ráno ale kým som sa vymotal bolo sedem. Začali stúpania, veľmi pomaly to išlo. Na benzínke (tuším prvá, čo som stretol v ten deň som dofukal gumy na max tlak, pumpar sa bál aby mi nepobúchali. V meste Ardahan som kúpil simkartu a hneď som zbadal, že zadné koleso je prázdne. Zašiel som do takej tichej odbočky, rozobral som to a našiel som a vybral železnú šponu z plášta, dúfam, že to bola tá, ktorú som tam minule nechal lebo som ju nevedel vybrať. Pokračoval som ďalej, v meste Göle saku mne pridali chlapci na bicykloch ale potom sa vrátili domov. Na pumpe nechal nabíjať mobil a zatiaľ som skočil do obchodu. Celý deň bola dosť zima už. Nejak extra som sa netešil na noc. Nakoniec, z Göle to bolo dokopca už len chvíľu a potom dosť dlhý zjazd. A nejak sa aj oteplilo. Sem tam som išiel ešte cez miesta, kde bola zima a už som aj začal hľadať miesto na kemping. Dosť náročná úloha, dediny boli rozťahané a všade psy. Tak ale našiel som, nie ďaleko od cesty, rovinka. Aj keď neskôr ma napadlo, že to bude asi niečí pozemok
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 05:54:44
024
Oct 18, 2025
Public

80. deň tripu - ľahký ťažký deň
Ráno som vstal okolo šiestej, okolnosti ma prinútili vyliezť von ale vypelešil som sa až o ôsmej. Vytlačil som bicykel na cestu a vtedy som zbadal, že je zadné koleso prázdne. Už včera mi raz vyfučalo (lepil som defekt a asi som netrafil dieru) ale dofúkal som a išiel som na tom. Dnes som si povedal, že to urobím. Nechcelo sa mi šliapať. Dnešok celý deň by mal byť dokopca. Tak som dal novú dušu, starú som zalepil, záplatu na záplatu, polka prekrytá. Potom som začal šliapať. Veľmi pomaly. Dnes som si zaumienil, že by aj bolo načase vyriešiť stolicu. Ako voda od prvej noci v Pakistane (keď som spal v base), takže už to bude aj tri týždne. Chcel som ísť do lekárne ale všetky sú zatvorené. Víkend. Takže v pondelok. Aspoň nemusím vymýšľať. Inak sa mi išlo dosť ťažko. Nechcelo sa mi veľmi ani, keď som videl na mape tie prevýšenia, čo ma čakajú tak ma to demotivovalo ešte viac. Priemerná rýchlosť 9,4kmh hovorí za všetko. A tak nejak veľmi som si zobral do hlavy to moje tekuté hovno, že som vlastne ani na nič iné nemyslel. Nakoniec ma to zlomilo a zapichol som to pred dedinou, lebo som videl svetlá dedín do ďaleka a počul psov a tiež je možné, že psy budú ešte aj medzi dedinami. Takto si so mnou moja hlava zahrala hru a prehral som, takže po 50km, celý deň som išiel asi päť a pol hodiny, kempujem.
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 18:03:01
023
arrow_leftuid napísal:
corsair Ako pojdes dalej ? Das si repete z Gruzinska cez Turecko atd. ako minule?

corsair Pls o odpoved:-)
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 18:07:02
00
Áno ale nie rovnakou trasou
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 18:29:17
12
Poraďte spacák, komfort aspoň 0°C a menej. Taký, čo je malý keď je zbalený. Nie väčší ako môj. Do 50€, ideál do 30 🤣🤣
Mám tento a bol som už na limite (ešte v Číne, môj prvý osobný rekord, prvý krát som bol a ešte aj spal v 3500mnm, v pamire takisto, tam bol už ľad aj v stane).
Plyn a fľaša je tam pre porovnanie

Kúpim keď tak cez internet, niečo ako Aliexpres ale doručenie v Turecku

Prílohy:

17608504544581862946626014845943.jpg
17608504544581862946626014845943.jpg 167.89 KiB 41.6816,40.4663 Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 19.10.2025 - 07:08:21
00
Oct 19, 2025
Public

81. deň tripu - nič také extra dnes
Ráno káva len, pobaliť, naložiť na bajk. Okolo deviatej ráno som vyrážal. Hnačka nejak ustúpila, rozmýšľal som, čo také sa stalo. Včera som jedol kebab, žeby to? Rovno som mal pred sebou 500 výškových metrov, potom dosť dlhý zjazd a znova stúpanie, nejak 800 metrov prevýšenie. Potom tak viacmenej rovinka. Pred mestom Erzurum som rozmýšľal zložiť sa, slnko už zapadalo a aj som našiel miesto ale potom som si povedal, že idem ešte ďalej a dám aspoň 100km. Prešiel som mesto, našiel som možnosť prejsť zábradlie, pod cestou bolo pole, našiel som rovné miesto a tam som sa rozložil.

1300vm, 100km
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 19:40:57
020
k otazke na spacak: osobne si myslím, že už prvé dve kritériá (malý a teplý ;)) sú dosť ťažko splnitelne, a ked tam este pridas to tretie, ten cenovy strop...no neviem, a som zvedavý, kto čo poradí
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 19:56:27
05
Budem riešiť, keď bude treba. Inak warmshowers a welcome to my garden sú asi najzbytočnejšie platformy. Jedine jeden pakistanec (toho som nevyužil, lebo som spal na polocajnej stanici) a traja iranci a odpísali a z toho jeden bol podvodník. Strata času.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 20:09:37
01
keyboard_arrow_up