Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Odluka cirkvi od štátu?
Áno 88% [ 143 ]
Nie 12% [ 20 ]
Celkový počet hlasov : 163
arrow_leftblackpyros napísal:
Ano, len kedze ta zmluva (pokial mam vedomost), neobsahuje ziadne ustanovenia o jej vypovedani, tak jej vypovedanie je take osemetne. Bolo by to porusenie medzinarodneho prava, aj ked sankcie nam z toho nehrozia, takze budeme pred Europou vyzerat ako taki darebaci, co uz asi taj tak vyzerame kvoli inym politikam... Najcistejsie by bolo dohodnut sa na vypovedani s Vatikanom, potom by to nebolo porusenie medzinarodneho prava.

To co som cital roky dozadu, to obsahuje, ovsem musia suhlasit obe strany. To co sa podpisalo, moja take-away message ked som si to cital, bol taky hybrid bianco seku a neurcitych vagnych popisov. Ovsem, niesom pravnik, "toboz" medzinarodny, takze taketo znenia mozu byt uplne ok, a vlastne to bola "uvodna" dohoda, ktora mala byt nasledovana dalsimi upresnujucimi dohodami.

O to trapnejsie su vykriky celeho cirkevneho spolocenstva pri veciach ako istanbulska zmluva/deklaracia a podobne.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 11:25:45
00
arrow_leftblackpyros napísal:
Tak kazdy svojpravny clovek je hadam dostatocne sposobily si vybrat, co chce, ak sa niekto v scitani obyvatelstva z akehokolvek dovodu prihlasi ku katolickej cirkvi: lebo rodina, lebo sa to patri, lebo hocico - tak stale si to slobodne a svojpravne zvolil a ak je takych ludi vacsina, tak nech. Ja ako mensina budem nazor vacsiny respektovat, bez ohladu na to, co si o tom nazore sam myslim.

Btw A nemoze to byt aj naopak? Ze osobne sa to mnohi ludia boja priznat a v scitani to praveze slobodne priznaju, lebo tam to nikto nevidi?

Ak ide o tlak okolia a blizkych , neda sa hovorit o svojpravnom rozhodnuti.

Ad. Btw. To by praveze bolo ovela menej veriacich podla scitania.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 11:46:50
01
pbs.twimg.com
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 19:43:01
08
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/989641-moniku-zacal-v-12-rokoch-sexualne-zneuzivat-knaz-ten-tvrdi-ze-chcel-experimentovat?fbclid=Iwb21leANj-uRjbGNrA2P64GV4dG4DYWVtAjExAAEeL9loyd7XBMUl1IHFj0JGzE95vP2xHZBk5EzoSOWACQlOdv6p63tNNXLpZ4s_aem_QXKsDhcnTq33Z5kBw-vMvg

Ďaľší pedofilný kňaz
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 07:36:19
00
zatvorit taketo hovado k dalsiemu hovadovi Cernakovi do cely,vtedy by som mu asi jediny x podal ruku a podakoval
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 09:24:42
01
Toto povedal pedofilný kňaz: „Bolo to skôr experimentovanie, neovládnutie momentálnych citov, skúšanie, ako reaguje dievča. Možno to už zašlo trochu ďalej. Niekoľkokrát som sa jej ospravedlnil, neviem, či to bolo dostatočné,“ povedal. 
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 09:31:47
00
arrow_leftcanopus napísal:
zatvorit taketo hovado k dalsiemu hovadovi Cernakovi do cely,vtedy by som mu asi jediny x podal ruku a podakoval

Cernak je uz podla obhajcov krotky ako baranok a nepredstavuje ziadne ohrozenie pre spolocnost. :?:
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 10:12:23
01
Hotový anjel 😂.S farárom si sadnú 👍.
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 12:09:16
00
svojho času som sa spoznal s černákovým účtovníkom ... chlapík zrazu vypočul volanie boha a stal sa kňazom ... zvláštnou zhodou okolností práve v čase jeho zatknutia
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 12:28:21
00
keyboard_arrow_up