Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte,
vyberam novy full. Bike planujem kupovat cez zimu.
Doteraz som jazdil vzdy na xc ht, a casto som im nakladal na hranici ich moznosti. Najskor som si myslel ze chcem dajaky svizny trail bike na 120mm, ale po preskumani okolia mojho noveho bydliska si myslim ze by som zvladol aj nieco s vyssimi zdvihmi. V okoli mam hromadu strmych trailov v hrabanke, s uvolnenymi sutrami, ale aj dlhu zvlnenu hrebenovku plnu korenov a sutrov ktoru si uzivam najviac. Kopce to nejsu nijak moc vysoke(500-700mnm), ale je tu vela fakt strmych technickych zjazdov.
Bike bude primarne na tie okolite traily, ale rad raz za cas vybehnem na celodenny vylet. Bajkparky a lanovky zatial urcite nie.
Najskor som sa rozhodoval medzi YT Izzo a Jeffsy, ale tade cesta nevedie.
Potom som objavil Propain a strasne sa mi zalubil ten neokukany system zadneho odpruzenia. Aktualnym favoritom je Hugene 2 cf, ktory ale uz len dopredavaju v outlete a neviem ci ma tam kym dosetrim pocka. Novy model Hugene 3 cf ma kusok nizsi zdvih a je o litra drahsi. Ak sa mi neujde outletova dvojka, tak na 90% zoberem zaciatkom buduceho roka trojku.

Mam zopar otazok ohladom osadenia:
Hugene 2: https://www.propain-bikes.com/en/product/outlet/outlet-bikes/hugene-2-cf/
sada:
Sram GX Eagle - bohuzial jedina moznost(elektriku nechcem), osobne by som radsej SLX/XT(mam 20rocne XT a radi skoro ako nove). Ak to chapem spravne tak su tam nekompatibilne orechy a ak by som to chcel doma vymenit za XT tak musim prepliest na novy naboj, co sa mi pri novom bajku uplne nechce. GX radit asi bude, ale vydrzi to?
pruzenie:
tam neni na vyber nic ine ako RockShox Pike Ultimate a RockShox Deluxe Ultimate, cize neni co spekulovat a myslim si ze mi to bude muset stacit.

Hugene 3: https://www.propain-bikes.com/en/product/bikes/trail/hugene-cf/
sada: XT <3
pruzenie:
RockShox Psylo Gold RC vs Marzocchi Bomber Z1 (+190e) - Psylo berem ako novu "zakladnu" vidlu od RS, nic moc som k nej nenasiel, predpokladam ze upgrade na Bomberu sa asi oplati, ci?
RockShox Deluxe Select vs Marzocchi Bomber Air (+245e) vs RockShox Super Deluxe Ultimate (+300e) - v tlmicoch sa vobec nevyznam, oplatia sa tie upgrady? Napr. climb switch mi prijde asi zbytocny ak je pravda to co som o propainoch a ich systemu zadneho odpruzenia cital.
teleskopka:
OneUp Dropper V3 vs Bikeyoke Revive 3.0 (+65e) - co som cital tak OneUp V3 ma zevraj velky vakel, to by som asi radsej isiel do Bikeyoke.

Ak do konca roka nevypredaju dvojku, tak urcite zoberem tu, ale na to sa asi spoliehat nemozem, tak chcem mat plan B s trojkou.
Rozmyslam ci ju zobrat so zakladnym pruzenim(to vychadza na necelych 4000e) a po sezone/dvoch si spravit radost novou vidlou/tlmicom, alebo si rovno priplatit za lepsie.

Pripadne ak by ste vedeli o inom karbonovom trail/AM bajku tak kludne sem s nim, ale musel by ma bud zaujat viac jak Hugene alebo stat polovicu. Miery mam 193/91cm cize urcite musi byt dostupny v XL.
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 20:07:44
00
Ahoj
Moj Hugene2 ma za sebou 4 sezony s XO1 radenim a saltrom....moj zaver = ak nic netrafis saltrom budes spokojny (XT v tomto bude +/- narovnako...chalani v okoli jazdia, mam spatnu vazbu)
Suspension tam je tiez 4 sezony RS Pike Ultimate (menil som len Shaft zo 140 na 150) + Deluxe Ultimate...tak isto spokojnost (treba tomu ale dat samozrejme trocha lasky :) )
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 09:29:27
01
Tade Pripadne ak by ste vedeli o inom karbonovom trail/AM bajku tak kludne sem s nim, ale musel by ma bud zaujat viac jak Hugene alebo stat polovicu. Miery mam 193/91cm cize urcite musi byt dostupny v XL..
karbon, xl, zdvihy 135/140, a tiez pre neho plati : "neokukany system zadneho odpruzenia" a nielen to :)
https://www.sportokay.com/sk_sk/bold-linkin-135-pro-29-2024-trailbike.html#92=5843
s kodom MID10 este 10% dole takze 2700e ale to sa asi potom oplati ta hugene 2- ka s v ultimate osadeni.
je tam aj toto ale zial len L, ale v shimane a este aj karbon kolesami a tiez s kodom za 2700. mozno zaujme niekoho ineho...
https://www.sportokay.com/sk_sk/giant-trance-x-advanced-2-29-2024-all-mountainbike.html

Naposledy upravil martin15 dňa 21.10.2025 - 10:36:24, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 21.10.2025 - 10:21:57
00
Čau, mám tri roky Hugene CF 1, som nadmieru spokojná ako mi sedí rám a tiež som fanúšikom Shimano XT a RockShox :) V tomto prípade by som však išla po cene v akcii na úkor komponentov pohonu podľa predstáv a vybrala akciový model CF 2 s pružením Ultimate a Sramom. Aj keď si priplatíš tých šesť kíl eur za SRAM X0 Eagle Transmission a nejaké rozumné brzy, tak máš stále super bike za necelých 4 000 eur (vrátane teleskopky). To ti ten setup CF 3 v plných cenách neponúkne. Na predchádzajúcom biku som mala GX a nejak extra mi to nevadilo, pretože si myslím, že v teréne je dôležitejšie kvalitné a funkčné odpruženie. Teda ideálne je mať podľa predstáv všetko, ale keby som mala misky váh nakloniť jednu na úkor druhej, tak si vyberiem odpruženie, ktoré mi vyhovuje na úkor peferovaného typu pohonu. Ten Sram pritom tak či tak fungoval s mojimi lenivými nohami rovnako ako teraz Shimano XT :) A máš pravdu, že keby si chcel časom vymeniť všetko za Shimano, tak na ten orech XD nedáš kazetu Shimano a buď vymeníš celé koleso s nábojom s orechom na MicroSPline alebo to prepletieš.
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 10:24:37
00
martin15 Tak ten je nie len neokukany ale neokukatelny lebo tam neni nic videt :D Velice mi pripomina tych novych sparkov od Scottu, len o tej znacke pocujem prvy krat.

fixska Diky za potvrdenie ze ta akciova 2jka nebude zly vyber. Sram X0 urcite nechcem, a uz vonkoncom za +600 eur :D podla mna je bajk nadherny cisto mechanicky stroj, a jedinu elektroniku ktoru na nom znesem je cyklopocitac. Prave aj pre to by som chcel XT, lebo sa obavam ze ho coskoro uz v mechanike prestanu vyrabat rovnako ako cestne sady. S radenim sram sa asi teda zvladnem zmierit, brzdy ale urcite zoberem tie o level vyssie.
Zobraziť komentár 22.10.2025 - 17:56:31
00
Tade vsak hej to su tusim oni.
https://www.scott-sports.com/be/en/product/bold-linkin-135-pro-bike?article=291172010
Zobraziť komentár 22.10.2025 - 19:00:40
00
Ber dvojku v akcií kým je. Za tie prachy sa pri trojke k tomu osadeniu ani nepriblížiš a za ušetrené môžeš časom ešte upgradovať. Ďalšie plusy - Viac zdvihu a za mňa rozhodne lepšie riešené vedenie hadíc. Ten novší už to má cez hlavko a to by som osobne nechcel. GX-o je úplne v pohode a pochybujem že bude dôvod ho meniť kým ho nezničíš alebo nezodereš.
Zobraziť komentár 22.10.2025 - 21:25:21
01
Pred rokom som sa tiež neplánovane dostal ku GX pohonu, dal som mu šancu a zatiaľ som spokojný. Nemôžem povedať, že by to bol downgrade oproti XT, znesie aj príležitostné necitlivé preradenie. Mínus XD orecha je, že sú tie sram-ácke kazety drahé oproti shimanu. Ale to by som si zistil, či na tom náboji nie je možné vymeniť len orech, ak by si predsa len chcel meniť pohon, než prepletať celé koleso, na bontrager náboji som vedel vymeniť HG za XD bez problému.
Zobraziť komentár 22.10.2025 - 22:29:43
00
arrow_leftmdfk napísal:
Ber dvojku v akcií kým je. Za tie prachy sa pri trojke k tomu osadeniu ani nepriblížiš a za ušetrené môžeš časom ešte upgradovať. Ďalšie plusy - Viac zdvihu a za mňa rozhodne lepšie riešené vedenie hadíc. Ten novší už to má cez hlavko a to by som osobne nechcel. GX-o je úplne v pohode a pochybujem že bude dôvod ho meniť kým ho nezničíš alebo nezodereš.

v konfiguratore mas moznost zvolit vedenie hadic cez ram alebo cez hlavove
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 07:59:00
11
Ako Samalama hovorí, tak majú model 2 a aj tri majú možnosť zvoliť v konfigurátore vedenie hadíc.

Naposledy upravil Johnny80 dňa 23.10.2025 - 17:21:24, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 23.10.2025 - 10:28:49
00
Tak toš to majú u mňa jedno malé plus 👍
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 16:26:31
00
keyboard_arrow_up