Nepotrebujem zase 300 koní, tá e90 325i mi príde asi ako najlepší kopromis. Spotrebu extra neriešim, do 9-10l som ochotný ju akceptovať.
Mal som Hyundai Accent 1997 1.5 čo mala 65kW, lenže vážilo 955kg, vedelo to ísť svižne. Jazdil som aj s Fabiou 1 1.2 HTP 40kW, Fiat Punto 1. generácie 1.1 40kW, Peugeot 108 s 1.0 50kW a podobnými. Viem s tým jazdiť, dá sa s tým žiť, ale veľmi sa mi do toho nechce. Také Saxo 1.6 VTS 72 kW, čo som mal ma bavilo veľmi, ale zohnať to teraz v rozumnom stave je problém. Ak to je rozumný stav, tak už za to pýtajú extrémne peniaze.
Je mi jasné, že do tých výkonnejších áut treba vraziť peniaze, nekupujem to s tým, že do toho vrážam všetky svoje voľné peniaze.
Mám rád zaujímavo jazdiace autá a nie celkom tuctové, čo nájdeš na každom rohu.
Maserati Shamal je netuctové auto. E90-ka, W204-ka apod. sú práve autá, ktoré nájdeš na každom rohu.
Autá, ktoré si mal vedeli zajazdiť 9-10L/100km aj svižným tempom. Boli ľahké a jednoduché. Že Ti N52B25 (alebo hocijaký iný 6-valec od 2.5-litra) bude v 1,5-tonovom aute so starým meničovým automatom jazdiť za 9-10L/100km zabudni. Možno tak na okreskách, ak na tom nebudeš stáť ako na rejči. Šesťvalcov som mal doma relatívne dosť (momentálne stálice M104 a M112). 6 hrncov je super, zamatový chod,
výkon je návykový (350CGi jazdila úžasne, keď fungovala)...ale vyžaduje si to naozaj svoje. Nedá sa to nijako porovnávať s kýblikmi, čo si vymenoval. Proste známe príslovie o opici a banánoch. Inak sú tie autá veľmi smutné a veľmi nešťastné. Navyše, naozaj dobré benzínové šesťhrnce s vhodným kilometrovým nábehom (do 150kkm) sú aj vo veku 20 rokov v súčasnosti veľmi žiadané a cenené, takže ak má byť to BMW naozaj BMW v zodpovedajúcom stave (nielen jeho zvyšky), tak sa pravdepodobne do 6000 ani nevojdeš. Momentálne zháňam kolegovi niečo z tria A6 B6/ S211/ E61 s nepriamovstrekovou benzínovou V6, kde rozpočet je cca 9-10 tis. A poviem popravde, nie je to vôbec jednoduché nájsť aj v DE aspoň dve vyhovujúce autá, ktoré nebudú od seba vzdialené viac ako 100km. Ale však hádam motyka vystrelí a nájdeš vhodné auto.