Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Takto to ale ma vacsina. Snad nikto nejazdi tam kde nechce a predpokladam ze kazdy kto nevladze tak zosadne a dalej tlaci alebo si aspon oddychne. Jedinne snad profici ktori musia trenovat podla rozvrhu tak idu i ked sa im nechce, ale najskor ich to i tak bavi inak by sa na to davno vykaslali.
To ze niekto vie kolko toho za cely den zajazdi este neznamena ze jazdi na cas alebo km.
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 14:31:17
00
Ja ti tu este dohodim Transition Spire a Santa Cruz Nomad, mozno aj Megatower, jazdene sa daju do 4000 najist vpohode.

https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske/celoodpruzene/4650804/transition-spire-2022-l.html

https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske/celoodpruzene/4691954/santa-cruz-nomad-c.html

https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske/celoodpruzene/4702765/santa-cruz-nomad-v4-cc-l.html

https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske/celoodpruzene/4696197/santa-cruz-megatower-cc-2021.html
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 22:29:36
00
A co hovorite na "All-mountain" - zdvihy cca 140-150.. Mne to pride ako taky zbytocny medzi-paskvil.. :?:

edit: 3-4tisic za jazdenku, ked mas funglac za 2 mi pride trochu kotraproduktivne ;-(
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 22:44:43
00
Zdvih nieje vsetko, s agresivnou geo casto zvladnes viac ako na menej agresivnej geo s vyssim zdvihom. Nie je to uplne bajk na aky sa pytas ale dost som sa najazdil na 160/140 29ine, hlavne prirodne niekedy az privelmi rozbite veci, turisticke chodniky, bikeparky, blizke zahranicie a ani raz som nemal pocit ze by ma ten bike brzdil. Ja som bol ta brzda. Na kopec som sa dostal, aj nejake 100km+ po trailoch ci par trailovych bikepackingov ci prespavaciek som na tom zvladol, na flowtrailoch s tym bola ale nuda. Ale kazdy bike je iny. Teraz sa da vybrat schopna 150/140 i 140/140 a to mas na vyber i podla toho ci to chces viac sviznejsie alebo agresivnejsie.
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 00:41:37
01
Mne príde o dosť viac zbytočný "medzi-paskvil" práve niečo medzi DH a Endurom. 150/140 AM bajky sú omnoho univerzálnejšie a väčšinou stačia na všetko čo im dokáže bežný bajker naložiť. Zdvih neni všetko.
Stačí si pozrieť napríklad forbidden druid so 130mm zadného zdvihu.
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 07:14:09
01
Hej, Druid je dobry priklad.
Diviak, ono je to tak ze jednotlive kategorie nie su urcene len zdvihom ale i geometriou. Od XC az po DH je ta priemerna geometria v kategorii postupne coraz agresivnejsia a rozdiely su i v prejavoch a systemoch pruzenia. Ked das potom na trailovy bike agresivnejsiu geo a napriklad ako pri tom druide i high pivot a o centak vyssi zdvih dopredu tak mas ovela schopnejsi bike na zjazdy. Vdaka nizsim zdvihom tam mas mensie paky, mozes to spravit o kusok lahsie ako s vyssim zdvihom. Na druhu stranu ale ten bike nebude slapat az tak dobre ako bezna 140(130)/130, nebude az taky hravy ale stale lepsie ako priemerne enduro. Ale tiez sa neda zovseobecnovat. Cize AM kategoria su bajky schopne zajazdit trail i enduro ale ked si pozries rozne recenzie, najlepsie porovnavacky viac modelov z tej kategorie tak zistis ze niektore tie bajky su lepsie na trail, niektore na zjazd a niektore su niekde v strede. Tak na to pozor pri vybere len podla zdvihu.
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 10:03:20
00
Daj plz niečo konkrétne v strede AM ..
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 15:12:08
00
Mozno Canyon Spectral. Niektori ho oznacuju ako hravy bike ktory ma trochu problemy na enduro trailoch, ini zase ze oziva az na endurotrailoch a na flowe je na nom nuda. Podla toho mi to vychadza niekde medzi. A potom Specialized Stupjumper vyzera ze je tiez niekde v strede ale zvladne toho viac na jednu i druhu stranu, slapat by mal lepsie a v rozbitejsich trailoch by sa mal tiez citit lepsie. Tiez ale asi zavisi od verzie a vyslednej vahy.
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 18:05:29
00
Spectral už mám, dúfal som že ma viac prekvapíš ... Čo takto Radon Jab MX? Viem že je to mimo tohto stredu, môžeš ho trochu ofrfľať?
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 18:37:38
00
Ono to nie je nic prekvapive, vacsina masoviek sa bude asi skor drzat niekde v strede aby ten bike sadol co najviac ludom. Ked si ale porovnam ten moj stary bike so spectralom (riesim len 2025 AL a 2024 CF verzie) tak tam su len minimalne rozdiely v geo, ten moj bike je ale nizsi ... nepovedal by som ale ze je to trailovy bike. Takze ak by som sa mal vyslovene priklonit k niektorym testerom toho spectrala tak by to boli ti co tvrdia ze je to viac zjazdovy AM bike.
Co sa tyka toho Radonu tak to netusim, to je kategoria pre ktoru som nemal a uz ani nebudem mat vyuzitie takze ma nijak nezaujima. Najlepsie je pozriet a porovnat si niekolko recenzii plus mozno pozriet recezenta ci nerecenzoval nieco co si skusal.
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 19:17:50
00
keyboard_arrow_up