Kategórie
Bike-techNakoniec som dostal napad a kupil som ohrievač voskov ? parafin a vosk z klasickej sviecky
Pomer 1:1
To je tip pre "voskárov" o ktory som sa chcel podelit.Este len experimentujem,tak ak mate aj vy dake napady a skusenosti,tak dajte vediet.Cau ?
savings Joe's Ceramic Chain Wax DRY vosk na reťaz, 125 ml
7,39 €
savings
MOC 12,49 €
savings SILCA Secret Chain Blend horúci vosk na reťaz, 500 g
40,99 €
savings
MOC 60,99 €
-10% CeramicSpeed UFO Drip Wet Conditions vosk na reťaz, kvapkadlo, 100 ml
19,90 €
-10%
MOC 22 €
-10% CeramicSpeed UFO Drip All Conditions vosk na reťaz, 100 ml
18,89 €
-10%
MOC 23,99 €
savings Muc-Off C3 Ceramic Wet Lube mazivo na reťaz, 120 ml, kvapadlo
16,89 €
savings
MOC 29,99 €
-18% Weldtite TF2 Performance mazivo na reťaz s teflónom, 100 ml
5,49 €
-18%
MOC 6,99 €
Premýšlam, že by som prešiel na voskovanie reťazí. Len zatiaľ mi ako jediná veľká výhoda príde čistota pohonu - dosť lákavé. Na druhú stranu mi z časového hľadiska príde jednoduchšie mazať a kupovať častejšie novú reťaz (pokiaľ teda človek nevoskuje X bikov v rodine naraz).
Cistenie pohonu pri klasickom mazani je casovo narocne.
Rovnako je casovo narocne voskovanie. Preto je viac menej nutnost mat viac retazi a robit to naraz. Idealne je domazavat tekutym voskom.
Osobne radsej travim cas voskovanim ako cistenim
Rex som neskusal, ale Squirt patri k tomu nahorsiemu co som mal. Ak totiz chces pohon cisty, musis po kazdon naneseni/zaschnuti dokladne ocistit cely pohon od zvyskov. Zmes ktoru ma Squirt totiz extremne viaze vsetok bordel a znama cierna guca sa objavi velmi rychlo. Z tohoto pohladu najlepsie obstoji Momum Mic, ale ani to sa neda porovnak k horucemu vosku.
Squirt nefungoval ani mne, všetko zaondené čiernou gučou. Silca hot melt si u mňa videl ?
MTB ma po orvom voskovani 650km.
Rozdiel medzi olejovanim a voskovanim vidim hlavne v cistote. V podstate pred druhym voskovanim som bajk osprchoval, retaz utrel handrou a sup do vosku. voskovanie trva par minut, vosk hned zatuhne a rovno s nim na bajk, par metrov je to otrasne, nez sa prebytocny vosk z retaze vyfrka, ale potom uz ide ako hodinky.Predtym s olejom ci som mal taky alebo onaky, cely pohon po chvile cierny, vsetko cierne, trebalo prat retaz v pracke, prakticky som umyval bajky aj po 200km. Takze za mna zatial pozitiva.
Mohol by tu niekto rozpisat nejaku konspiraciu PRECO?
U mna tiez, Squirt na MTB funguje ca 7 rokov, vsetko ciste, retaze X01 uz maju skoro 4-5.000 km.
Na cestaku peklo, vsetko cierne, *****e... Rex dtto.
Hlava mi to neberie.
momum