Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Martina Holečková
Vo Vile Amonra nebol nikdy nikto ubytovaný. Túto vilu si za štátne postavil pán Norocký, ktorý vo voľbách kandidoval za Smer. Na túto súkromnú vilu dala PPAčka takmer 200 000€ a mala slúžiť ako ubytovacie zariadenie. Nemá však žiadny web, nie je na Bookingu a celkovo sa v nej vlastne nedá ubytovať.

Pán Norocký v apríli 2025 tvrdil, že sa v nej nedá ubytovať preto, lebo je vypredaná na rok dopredu. Nám sa podarilo zistiť, že v tejto vile nebol nikdy nikto ubytovaný. Spoločnosť, ktorá vilu vlastní nikdy obci Limbach nezaplatila daň za ubytovanie, nikdy nenahlásila žiadnych hostí a ako platca tejto dane sa prihlásila až 9.9.2025. Majiteľ pritom tvrdí, že ako ubytovacie zariadenie funguje už roky.

Ja sa pýtam čo robí polícia? Čo robí minister Takáč a jeho ministerstvo? Čo robí PPAčka jej kontrolóri, ktorí podľa premiéra Fica tak skvele fungujú?

Ako je možné že my opoziční poslanci dokážeme z verejných zdrojov priniesť dôkazy o podvode a štátne inštitúcie nič nerobia? Ako je možné, že tu nejaký kandidát Smeru dostane 200 000€, za ktoré si postaví svoj dom a mesiace od ministra Takáča o tom ako je všetko v poriadku?

Vyzývame PPA, aby začala od týchto podvodníkov vymáhať peniaze a políciu, aby začala konať. My sme pripravení byť súčinní a poskytnúť polícii všetky dôkazy, ktoré sme získali.
Tomáš Zdechovský
Naše podezření na podvody na Slovensku se potvrzuji! Vila Amonra v Limbachu: ani jeden host, žádná daň

Obec Limbach obdržela oficiální potvrzení, že společnost Amonra s.r.o. za roky 2019–2024 nezaplatila žádnou daň z ubytování. To znamená, že v tomto období nebyl v objektu Vila Amonra ubytován jediný host.

preview.redd.it
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 17:14:37
03
arrow_leftStrenki napísal:
No tak dobrí politici by nerobili ani jednu z tých vecí.

Strenki, nič v zlom, ale nebudeš ty tak trochu idealista?
S tým čo píšeš o vystrájaní komunistických pohrobkov samozrejme súhlasím, no asi si tu ešte nezaregistroval že ja s politikmi netančím.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 17:51:52
00
Vitajte v klube, bratia Češi! *

* - Pitomio bol zvolený sa predsedu Poslaneckej snemovne.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 18:48:28
03
Vláda schválila novelu zákona o cestnej premávke, čo sa zmení, pozrite článok z Topiek: https://www.topky.sk/cl/10/9244647/Vlada-schvalila-zmeny-pre-vsetkych-vodicov--Cakaju-nas-tvrdsie-pokuty-aj-nova-ochrana-chodcov

V kocke od 01.05.2026

- samosprávy dostanú možnosť pokutovať napríklad prekročenie rýchlosti, jazdu na červenú, nezastavenie na STOPke, porušenie zákazu vjazdu či prejazd cez železničné priecestie počas zákazu. Na tento účel budú môcť využívať vlastné radary a kamery.

- po novom bude mať chodec prednosť už v momente, keď sa zjavne chystá vstúpiť na priechod, nie až keď naň vkročí. Vodiči tak budú musieť pred priechodom brzdiť, aby prípadne zastavili chodcovi, ktorého vidia blížiť sa k priechodu a chodec by náhodou chcel ísť cez priechod, aj keď možno pôjde rovno ďalej po chodníku, alebo zabočí na chodník preč od priechodu.

- e-kolobežky už nebudú môcť jazdiť po chodníku, pokiaľ to výslovne nepovolí dopravná značka. Budú zaradené do novej kategórie „malé elektrické vozidlá“ – budú musieť mať výrobné označenie, maximálnu rýchlosť do 25 km/h a nesmú mať sedadlo. Nedodržanie týchto pravidiel sa bude považovať za závažný priestupok.

- prísnejšie budú trestané menšie prekročenia rýchlosti. Ak vodič trikrát v priebehu roka závažne poruší predpisy, bude musieť absolvovať rehabilitačný program u dopravného psychológa. Pri ďalšom porušení nasleduje lekárska a psychická prehliadka a znovu preskúšanie spôsobilosti.

- od 01.05.2027 žiaci v autoškolách absolvujú najprv teoretickú časť a skúšku z nej, a až po úspešnom zvládnutí môžu pokračovať v praktickom výcviku a jazdách. Zavedie sa povinnosť mať aspoň nižšie stredné vzdelanie pre prihlásenie do kurzu skupiny B.

- cyklisti do 15 rokov budú môcť jazdiť po chodníku (doteraz len do 10 rokov).
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 20:43:31
01
arrow_leftPetoLov napísal:
Strenki, nič v zlom, ale nebudeš ty tak trochu idealista?
S tým čo píšeš o vystrájaní komunistických pohrobkov samozrejme súhlasím, no asi si tu ešte nezaregistroval že ja s politikmi netančím.

Idealista? Že som obyčajný slušný človek a to isté čakám aj od všetkých ostatných? Ja to považujem za normálne a štandard. Volil som Marcinkovú. Chceš povedať, že je neslušná, pokazená a zlý politik? Problem Slovákov je, že volia fica, Matoviča, alebo voliť nechodia (pritom vždy je koho, vždy) a potom za všetko môže Šimečka a Brusel.
Kým ty mňa kritizuješ aký som, ja netáram, ale konám. Aj dnes som bol na proteste a pochode. Pár slov odomňa na začiatku videa https://www.youtube.com/shorts/KRC3jaxCH10
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 21:06:49
412
- po novom bude mať chodec prednosť už v momente, keď sa zjavne chystá vstúpiť na priechod, nie až keď naň vkročí. Vodiči tak budú musieť pred priechodom brzdiť, aby prípadne zastavili chodcovi, ktorého vidia blížiť sa k priechodu a chodec by náhodou chcel ísť cez priechod, aj keď možno pôjde rovno ďalej po chodníku, alebo zabočí na chodník preč od priechodu.

toto je velmi nestastne. chodci uz teraz maju pocit ze su neohrozitelni. po tejto zmene sa to este zhorsi. to su presne tie kontraproduktivne veci ktore situaciu zlepsuju len na papieri..
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 21:27:21
03
Je to úplný štandard, myslím ze sme jedna z poslednych krajin krajín EU, ktorá nemá toto ustanovenie v legislative.

Ty máš pocit, že si neohroziteľný?
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 21:45:59
04
mnavak aký s tým máš problém? Keď ideš MPR a predvídaš, tak nemôžeš mať s chodcami žiadny problém.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 21:58:24
02
s prednostou chodcom nie je problem. mesta su hlavne pre ludi takze auta maju davat prednost (moj nazor). problem je v debilite ludi. ak im das absolutnu prednost, niektore jedince prestanu kontrolovat ci mozu vstupit na prechod lebo maju prednost.
priklad - junak so sluchadlami pozerajuc do mobilu 5 metrov od prechodu. kamion 25 metrov od prechodu.. junak bez pohladu vlavo pravo vstupi na chodnik - lebo moze. ak ma stastie bude mat kamionista kratku reakcnu dobu. ak nema.. tak darwinov vyber. jasne bol v prave.. ale to mu uz nepomoze.

za mna je nadviazanie aspon nejakeho ovneho kontaktu zaklad ked som chodec. nebudem di vynucovat prednost a v lepsom pripade riskovat pohmliadzene rebra..
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 22:14:01
02
Tam je práve pointa v tom, aby si si tú prednosť vôbec vynucovať nemusel. V susednom Rakúsku sa mi pravidelne stáva, že ešte ani nie som rozhodnutý, či chcem cez priechod prejsť a autá už spomaľujú a púšťaju ma. Nuž a kamionista (resp. aj akýkoľvek iný vodič) keď vidí (nielen) v blízkosti priechodu junáka so slúchadlami pozerajúceho do mobilu, mal by imho maximálne zbystriť pozornosť a počítať s prakticky čímkoľvek, aj keď tá "absolútna prednosť" ešte neplatí.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 22:53:05
05
Za mňa mám z toho zmiešané pocity. Na Západe to síce majú, ale Slovensko má slabú dopravnú infraštruktúru. Kým na západe vodiči majú k dispozícii diaľnice a obchvaty, či okruhy miest, na Slovensku nielen miestna, ale aj tranzitná doprava prechádza po hlavnom ťahu stredom miest a obcí, cesty sú preťažené na hranici kapacity, tvoria sa kolóny a je ťažké odbočiť z vedľajších ciest na hlavnú cestu. Ak v hustej premávke budú vodiči brzdiť, aby dali prednosť chodcovi, ktorý sa blíži k priechodu, a ten chodec nakoniec na priechod nezabočí, tak to dopravu v mestách ešte zhorší. Nehovoriac o znečistení ovzdušia z brzdenia a rozbiehania, pričom snaha je emisie znižovať. Vodiči budú musieť venovať pozornosť aj tomu, čo sa deje na chodníkoch pri priechodoch, čo zníži ich pozornosť venovaniu sa tomu, čo sa deje na ceste alebo na dopravné značky. Na Západe majú zrejme aj lepšiu hromadnú dopravu (rýchle vlaky, autobusová doprava a MHD), v mestách cyklistickú infraštruktúru, čo znižuje množstvo áut v mestách, aj na dlhé vzdialenosti (rýchlovlaky alebo sieť diaľníc), zatiaľ čo na Slovensku je všeobecne najrýchlejšie auto a tam, kde nie sú diaľnice, hlavný ťah vedie stredom miest a obcí.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 23:51:53
01
arrow_leftmnavak napísal:
ak im das absolutnu prednost, niektore jedince prestanu kontrolovat ci mozu vstupit na prechod lebo maju prednost.

Navrhovaná úprava nie je absolútnou prednosťou.
Zobraziť komentár 06.11.2025 - 04:10:06
00
Priznám sa, že niektoré reakcie ma tu zabávajú. Niektorí z vás skrátka majú názor, že slovenskí šoféri a slovenskí chodci (teda my všetci) sú blbší ako šoféri a chodci (teda oni všetci) v iných krajinách. Všade to funguje, ale slovenská populácia je špecifická a tu to fungovať nebude, lebo .... nemáme obchvaty? Či ako to je? ]:) ]:)
Zobraziť komentár 06.11.2025 - 06:41:52
36
V Košiciach mám práveže problém ako vodič s tým, že chodci sú až veľmi defenzívni. Stoja ďaleko od hranice prechodu a sú pasívni. Potrebujú aby auto úplne zastalo a až potom sa rozbehnú na druhú stranu.

Ja jazdím pomaly a sledujem ich reakcie. Najviac plynulé sa mi javí keď chodec vstúpi za neustálej kontroly rýchlosti prichádzajúcich áut a stačí mi len ubrať plyn aby sa nikomu nič nestalo.

Možno po tejto novele sa ich aktívne zapojenie zvýši.

Ja ako chodec si prednosť vynucujem. Vodičovi dám šancu spomaliť a reagovať. Ale očný kontakt je dôležitý.

Naposledy upravil cisty dňa 06.11.2025 - 07:33:33, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 06.11.2025 - 07:25:32
04
V Australii je uplne bezne, ze auta zastavia ked si pri prechode, aj ked sa cez prechod ani ist nechystas. Na tejto krizovatke sa mi to stavalo takmer vzdy. Ked som bol pri tych velkych dverach, auta uz stali. Pricom ja som chcel ist ako ten pan. Niekedy mi to uz bolo tak trapne, ze som cez ten prechod nakoniec presiel :-D

V Nemecku to bolo pdobne, ale nie az taky extrem ako v Australii, kde fakt auta stali a este som bol relativne daleko od prechodu. Ale ani v Nemecku nebolo potrebne pozerat, ci ide auto. Len som to tak periferne skontroloval a prechadzal som z chodnika cez prechod bez zastavenia.

Prílohy:

Capture.JPG
Capture.JPG 218.15 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil skorpion dňa 06.11.2025 - 07:32:00, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 06.11.2025 - 07:27:17
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up