Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte,
Mám pressfit Shimano BB-MT500PA, osadené v hliníku, kľuky slx, najazdené 2000km. Pár x boli rozobraté, odmastnená os aj puzdro ložiska a nanesená nová vazelína.
Stred nepraská, pravé aj ľavé ložisko sa bez vloženej osky točí rovnako, trošku tuho ale plynulo, nezasekáva sa.
Pri ľavej kľuke, na oske kľuky ako je oska vložená v puzdre ložiska, mám túto plochu ošúchanú do leskla, vazelína sa sfarbila do šeda. Strana pri prevodnínu len trošku ošúchaná.

Viete prosím poradiť čo s tým? Či treba vymeniť pressfit, alebo môžem bez obáv jazdiť.
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 13:52:46
00
Kluky by mali byt dotiahnute na max povoleny moment. Mali by dosadat na loziskovy kryt tak akurat. Ze sa vazelina sfarbila do seda este nemusi znamenat, ze je to z nechceneho trenia, moze to byt len bezne zaspinenie. HT system je celkovo taky zvlastny, mam pocit, ze je to dost citlive na momenty dotiahnutia a presne vymedzenie vole. Idealne by bolo demontovat kluky a pozriet na loziskove krytky, ci nie su nahodou zodrate, ale ak sa loziska tocia, nemalo by rotacii kluk nic branit. Osuchanie na dosadacich plochach je podla mna po case pouzivania normalne, obzvllast ak tam je aj nejaka hlinikova vymedzovacia podlozka. Pred nejakym casom som menil stred a vsimol som si, ze aj tie moje su v tychto miestach akoby vylestene.
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 15:48:08
00
keyboard_arrow_up