Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, rozmyslam, ze by som si obstaral cykloradar, ale neviem, ci spravne rozumiem fukcionalite. Zakladna otazka: na to, aby mi cykloradar ZVUKOVO hlasil priblizujuci sa objekt, musi byt bezpodmienecne sparovany s nejakym zariadenim? Ten zvukovy signal prichadza odkial vlastne? Z radaru ci zo sparovaneho zariadenia?

ps: zakladam novu temu, lebo nasiel som pokec len o Garmine...

Naposledy upravil ifko dňa 13.11.2025 - 11:30:00, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 13.11.2025 - 11:00:55
00
ako by si si predstavoval hlasenie? zvuk, vizual. Zvuk - radar mas vzadu za sebou, v premavke to moze zanikat + v pripade viacerych objektov to bude chaoticke pipanie. Vizualne na radar nevidis. Takze potrebujes nieco v zornom poli, co po pipnuti ukaze situaciu na obrazovke. no a to moze byt tachac, mobil.
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 11:11:31
00
arrow_leftandrej25 napísal:
ako by si si predstavoval hlasenie?

Co som sa docital, cykloradary udajne hlasia priblizujuce sa auto aj zvukovym signalom, ci nie? Vizualna stranka veci mi je jasna. Mne by davalo vyznam aj len to, ze pocujem nejaky zvukovy signal (ktory tam urcite je, lebo raz som par km isiel s jednym cyklistom popri nom, ktoremu nieco vzdy piplo, ked radar zaregistroval auto...), len nikde som sa nedocital, odkial vlastne nejaky zvukovy signal vychadza.

edit: upravil som povodny dotaz, ide mi predovsetkym o princip akustickeho signalizovania
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 11:28:05
00
Samotne radary reproduktor nemaju, musia byt sparovane s prislusnym zariadenim s reproduktorom (cyklopocitac, mobil), aby si mal priblizujuci sa objekt hlaseny zvukovo.

Radar povazuj len ako nastroj, ktory zaznamena priblizujuci sa objekt a informaciu o nom posle dalej vo forme digitalneho signalu. Kedze ty ako osoba takyto signal zachytit a spracovat nevies, potrebujes dalsi nastroj, napr. cyklopocitac, ktory ten signal prevedie do formy tebe zrozumitelnej - obraz alebo zvuk.
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 11:50:25
10
Zvuk vydava tachac, alebo mobil. Neviem o ziadnom radare co by zvuk vydaval priamo. Zobrazenie ti navyse ukaze viac aut, rozne rozostupy, rychlost priblizenia.... Toto by sa cisto zvukom tazko riesilo, resp bola by skoda nevyuzit tieto moznosti radaru.
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 12:00:57
10
keyboard_arrow_up