Caute.V poslednej dobe som sa zaujimal o mazanie retaze voskom.Prinutil ma k tomu 1x12 sistem,ktory je dost haklivy na spinu.Vyskusal som viac druhov oleja,aj takzvany dry lube,ale stale sa to spinilo tak som vyskusal vosk.Najprv v domacich podmienkach.Hrniec sviecka atd.
Nakoniec som dostal napad a kupil som ohrievač voskov ? parafin a vosk z klasickej sviecky
Pomer 1:1
To je tip pre "voskárov" o ktory som sa chcel podelit.Este len experimentujem,tak ak mate aj vy dake napady a skusenosti,tak dajte vediet.Cau ?
voskoval som prvýkrát.Použil komplet systém SILCA tak, ako ho popisuje vo videu Cepo.Po nahodení reťaze cítim ,že odpor pri točení kľukami je mininálne o polovicu väčší.Je pravda,že som to zatiaľ skúšal len na stojane rukou ,ale aj tak z toho nemám dobrý pocit.Má niekto z Vás podobnú skúsenosť, alebo som niekde urobil chybu.
Ahojte. Mám pár nejasností čo sa týka voskovania. Idem prvý krát voskovať reťaze so Silca secret chain. Keďže nejdem použiť Strip Chip, mám nasypať potrebné množstvo do zariadenia na topenie a nechať ho roztopiť pri teplote 85 stupňov ? Potom tam dať reťaz poriadne s tým pohýbať nech tam nie sú bublinky. A na koľko ju tam mám nechať pri teplote 85 stupňov? A ako dlho ju mám nechať následne na 75 stupňoch. Díky za rady.
Zero Friction Cycling ma nove video, kde zdiela aj tabulku testovanych voskov podla vydrze v roznych podmienkach. Mozno niekoho zaujme vedeckejsi pristup...
Tak reťaze som úspešne navoskoval. Ešte mám jednu otázku čo sa týka domazávania. Kúpil som si aj na domazávanie vosk. Moja otázka znie že ako potom reťaz voskovať opätovne? Opäť ju dokonale čistiť a zase voskovať, alebo ju môžem voskovať znova bez vyčistenia?
Silca vosk mám kúpený asi pol roka a konečne uvažujem, že sa do toho pustím. Silca má možnosť použiť aj všetko na vosk, ktoré sa len varí vov vode. Čo si o tom myslíte, funguje to v pohode alebo je lepšie mať tavičku vosku? Ak tavičku, tak ktorá je taká naj v pomere cena/výkon?
Pridám svoju skúsenosť z voskovanim zhttps://www.mtbiker.sk/shop/servis/mazivo-a-oleje/oleje-a-maziva-na-retaz/ceramicspeed-ufo-ultra-endurance-wax-sada-na-voskovanie-retaze-400-g-p352734.html
Mám akurát 900km na cestaku nič som neutieral nemazal a stále ide ticho ale jazdil som za suchá
Tak… doporucujem ti do tej waxovacky kupit nony nerezovy hrncek kinekuse - je vyssi, takze nezaspinis vsetko naokolo.
Pouzival som obyc vosk zo sviecok a teraz pouzivam ceramicspeed wax. Rozdiel je zavratny. Cez zimu v blate, snehu a dazdi som na ceramicspeed najazdil priemerne 250km (80% les / 20% asfalt). Obycajny vosk + PFTE mi po 70km uz bol dost hlucny. V suchych podmiekack som s voskom nabehal 100-150km; s ceramicspeed voskom 300+km
Ahojte, planujem kupiť predvoskovanu reťaz kmc go wax, vyrobca odporuča následne dovoskovávať s ich GOwax, avšak už mám dlhšie kúpenú silcu s ktorou mažem a som spokojný, myslíte že to bude problém alebo nie?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak áno, máte s ním už aj dlhodobé skúsenosti? vďaka
Ahojte,
voskoval som prvýkrát.Použil komplet systém SILCA tak, ako ho popisuje vo videu Cepo.Po nahodení reťaze cítim ,že odpor pri točení kľukami je mininálne o polovicu väčší.Je pravda,že som to zatiaľ skúšal len na stojane rukou ,ale aj tak z toho nemám dobrý pocit.Má niekto z Vás podobnú skúsenosť, alebo som niekde urobil chybu.
Ivan.
Mne vydrzal vosk po 3 voskovanu na cestaku vyse 1000km, som tomu neveril, ze som to v garmine pocital est raz 😀
A to som v tejto Bratislavskej mokrej hmle nabehal asi 300km
Ahojte. Mám pár nejasností čo sa týka voskovania. Idem prvý krát voskovať reťaze so Silca secret chain. Keďže nejdem použiť Strip Chip, mám nasypať potrebné množstvo do zariadenia na topenie a nechať ho roztopiť pri teplote 85 stupňov ? Potom tam dať reťaz poriadne s tým pohýbať nech tam nie sú bublinky. A na koľko ju tam mám nechať pri teplote 85 stupňov? A ako dlho ju mám nechať následne na 75 stupňoch. Díky za rady.
Zero Friction Cycling ma nove video, kde zdiela aj tabulku testovanych voskov podla vydrze v roznych podmienkach. Mozno niekoho zaujme vedeckejsi pristup...
Nevoskujem, ale co sa tyka cistenia . . . pouzivate benzin, ipa (dufam ze nie pivo typu IPA :-) )
Neskusal niekto perchloretylen?
Tak reťaze som úspešne navoskoval. Ešte mám jednu otázku čo sa týka domazávania. Kúpil som si aj na domazávanie vosk. Moja otázka znie že ako potom reťaz voskovať opätovne? Opäť ju dokonale čistiť a zase voskovať, alebo ju môžem voskovať znova bez vyčistenia?
Silca vosk mám kúpený asi pol roka a konečne uvažujem, že sa do toho pustím. Silca má možnosť použiť aj všetko na vosk, ktoré sa len varí vov vode. Čo si o tom myslíte, funguje to v pohode alebo je lepšie mať tavičku vosku? Ak tavičku, tak ktorá je taká naj v pomere cena/výkon?
Pridám svoju skúsenosť z voskovanim zhttps://www.mtbiker.sk/shop/servis/mazivo-a-oleje/oleje-a-maziva-na-retaz/ceramicspeed-ufo-ultra-endurance-wax-sada-na-voskovanie-retaze-400-g-p352734.html
Mám akurát 900km na cestaku nič som neutieral nemazal a stále ide ticho ale jazdil som za suchá
Konečne som sa dokopal. Všetko bez problémov, som zvedavý na skúsenosti pri jazdení. Po koľko km zvyknete znovu voskovať? Gravel a MTB?
Tak… doporucujem ti do tej waxovacky kupit nony nerezovy hrncek kinekuse - je vyssi, takze nezaspinis vsetko naokolo.
Pouzival som obyc vosk zo sviecok a teraz pouzivam ceramicspeed wax. Rozdiel je zavratny. Cez zimu v blate, snehu a dazdi som na ceramicspeed najazdil priemerne 250km (80% les / 20% asfalt). Obycajny vosk + PFTE mi po 70km uz bol dost hlucny. V suchych podmiekack som s voskom nabehal 100-150km; s ceramicspeed voskom 300+km
Ahojte, planujem kupiť predvoskovanu reťaz kmc go wax, vyrobca odporuča následne dovoskovávať s ich GOwax, avšak už mám dlhšie kúpenú silcu s ktorou mažem a som spokojný, myslíte že to bude problém alebo nie?