Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Mám auto, ktoré sa považuje za pekné, ale mne aj mojej žene je to úplne jedno, kupovali sme ho kvôli iným prednostiam.
Myslím, že podstata je v tom, aký máme vzťah k autám ... ja mám autá rád. Rád hodnotím tvary, farbu, disky, ... celkový dojem. Kedysi sa majitelia na autách doslova odbavovali - nálepky, puklice, chemlonové dečky, chlpaté volanty, každý víkend leštenka.
Auto som si kupoval podľa kritéria - v 1.rade praktičnosť a hneď v závese estetičnosť. Nebol pre mňa problém priplatiť si 500€ za farbu, lebo okolo seba furt vidím poväčšinou len čierne, biele a strieborné autá. Pozrite si niekedy staré fotky - autá boli v celej farebnej palete. Neboli len čierne (iba T603, T613, Volga), stieborná farba vôbec neexistovala a bielu si kúpil len zúfalec, lebo vtedy boli cesty posýpané takým svinstvom, že aj čierna bola čierna.
Dnes, pre mnohých je auto len vozítko do ktorého hodia svoj zadok a gúľajú sa za svojím cieľom.
@Jezus, veď ja to nekritizujem. Len skrátka auto je drahá spotrebná vec, kde je pre mňa dizajn či kritérium "peknosti" u mňa na jednom z posledných miest. Neviem si predstaviť, že by som si kúpil za desiatky tisíc eur kúpil niečo síce "krajšie", ale horšie ako to, čo je síce "škaredšie", ale lepšie.
To ale predsa nie sú jediné dve možnosti. Krajšie nemusí byť automaticky aj horšie.
To fakt dnes ešte niekto kupuje auto podľa kritéria "pekné"? Ja asi naozaj žijem na inej planéte ...
Máš pravdu. Je to tak. Automobilky majú oddelenia dizajnu, kde sa dobre platení odborníci snažia navrhnúť čo najškaterší vzhľad automobilu, aby sa tak vysmiali konkurencii.
Ááá. Multipla. V lete som v Púchove jednu po dlhom case videl. Môj osemrocny si ju tiez vsimol bez toho aby som nahadzoval udicku a hned zvedava otazka. Tatino vidis to auto? Ake je divne. Tak som ho uviedol do sveta. Synu to je Multipla!
Ale tak ja sa vyjadrujem velmi opatrne aj ku skvostom pretoze som vyznavac krabic a zaujima ma uzitkova vyska a dlzka a hlavne ….. uz viem ze neexistuje spolahlive bezudrzbove auto.
Multipla sice vzdy bola divna, ale aspon bola prakticka a mala aj par vychytavok. Ale na tejto pomste z Japonska sa neda najst snad nic pozitivne. Vlastne jedna vec ano - netreba sa velmi bat, ze to rano clovek nenajde tam kde to vecer zaparkoval.
Multipla sice vzdy bola divna, ale aspon bola prakticka a mala aj par vychytavok. Ale na tejto pomste z Japonska sa neda najst snad nic pozitivne. Vlastne jedna vec ano - netreba sa velmi bat, ze to rano clovek nenajde tam kde to vecer zaparkoval.
Juke vraj navrhovali v Europe. Prva generacia vyzerala fakt zle. Posledna je na tom po dizajnovej stranke lepsie, avsak ten velky nepomer medzi velkostou exterieru a nepriestrannym interierom, vseobecne, na SUVckach sa mi nepaci.
Zrovna tento tyzden som pozeral, ze Bigster sa dizajnovo podaril a vyzera este lepsie ako prve Grand Duster vizualizacie. Trvalo im to sice takmer 10 rokov namiesto jedneho. Pokial si dobre spominam, zistili, ze na povodnu platformu nevedia dat 7 miest a cakali na novu Renault platformu.
vcera mi chlapec zozadu krici "prepni pesnicku" a okrem toho ze: Oco, dalsie auto si kupime terenne Alfa Rommel. Dudo mas nejaky tip na vhodny afrikacoprs ?
Prave naopak, je to prilis silne, preto bude nahradou Golf Variant 1.5 eTSI s 85 kW.
Tayron 1.5 eTSI ma 110kW + 14kW elektromora... uplne v pohode dynamika, taka standardna.
Vacsina Tiguanov, Tayronov, Allspaceov a Kodiaqov dokopy sa nepredala s vyssim vykonom ako 110 kW...
Ved aj najvacstejsie 2.0 TDI ma 110 kW a nema ziadnu pomoc elektromotora, a kedze 1.5 TSI je turbo + elektromotor, neda sa to porovnavat s nejakymi atmosferami.
Rozdiel 50Nm a 25kW nie je zase nejaký extra vysoký pri 1,4t aute. Pochopil by som, keby išiel niekto zo 160kW na 85kW, ale zo 110kW na 85kW veľmi nedáva zmysel. Hlavne ak s tým človek nebude točiť viac ako 3000-3500 otáčok, rozdiel bude ešte menší. Tam nebude nejaký výrazný rozdiel ani v spotrebe, ani v poistke. Celkom mi uniká pointa potom výmeny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale skaredu by som nedal (a ani auto).
Myslím, že podstata je v tom, aký máme vzťah k autám ... ja mám autá rád. Rád hodnotím tvary, farbu, disky, ... celkový dojem. Kedysi sa majitelia na autách doslova odbavovali - nálepky, puklice, chemlonové dečky, chlpaté volanty, každý víkend leštenka.
Auto som si kupoval podľa kritéria - v 1.rade praktičnosť a hneď v závese estetičnosť. Nebol pre mňa problém priplatiť si 500€ za farbu, lebo okolo seba furt vidím poväčšinou len čierne, biele a strieborné autá. Pozrite si niekedy staré fotky - autá boli v celej farebnej palete. Neboli len čierne (iba T603, T613, Volga), stieborná farba vôbec neexistovala a bielu si kúpil len zúfalec, lebo vtedy boli cesty posýpané takým svinstvom, že aj čierna bola čierna.
Dnes, pre mnohých je auto len vozítko do ktorého hodia svoj zadok a gúľajú sa za svojím cieľom.
To ale predsa nie sú jediné dve možnosti. Krajšie nemusí byť automaticky aj horšie.
Máš pravdu. Je to tak. Automobilky majú oddelenia dizajnu, kde sa dobre platení odborníci snažia navrhnúť čo najškaterší vzhľad automobilu, aby sa tak vysmiali konkurencii.
Takto to funguje na každej správnej planéte.
a este dodám 2 veci: dizajnerom Fiatu sa s Multiplou podarilo dobre vysmiať konkurencii, ale ja osobne by som nemal problem s tým káčatkom jazdiť
Ale tak ja sa vyjadrujem velmi opatrne aj ku skvostom pretoze som vyznavac krabic a zaujima ma uzitkova vyska a dlzka a hlavne ….. uz viem ze neexistuje spolahlive bezudrzbove auto.
Juke vraj navrhovali v Europe. Prva generacia vyzerala fakt zle. Posledna je na tom po dizajnovej stranke lepsie, avsak ten velky nepomer medzi velkostou exterieru a nepriestrannym interierom, vseobecne, na SUVckach sa mi nepaci.
Obe su bezkonkurencne najlacnejsie na internete s podobnymi parametrami.
VW Touran 1.5 TSI - 2025, 3400 km,
https://www.autobazar.eu/detail/volkswagen-touran-15-tsi-opf-act-limited/Ae_3t1B5OuHF
VW Tayron 1.5 eTSI - 2025, 13700 km
https://www.autobazar.eu/detail/volkswagen-tayron-limited-15-etsi-mild-hybrid-7-miest-zaruka-do-2029/AexY42iX6V-/
Prave naopak, je to prilis silne, preto bude nahradou Golf Variant 1.5 eTSI s 85 kW.
Tayron 1.5 eTSI ma 110kW + 14kW elektromora... uplne v pohode dynamika, taka standardna.
Vacsina Tiguanov, Tayronov, Allspaceov a Kodiaqov dokopy sa nepredala s vyssim vykonom ako 110 kW...
Ved aj najvacstejsie 2.0 TDI ma 110 kW a nema ziadnu pomoc elektromotora, a kedze 1.5 TSI je turbo + elektromotor, neda sa to porovnavat s nejakymi atmosferami.
Kto s modernymi motormi ma skusenost, vie.