Viem ze podobnych tem je tu hafo, ale tato je myslena konkretnejsie na horeuvedeny segment aby sme to zbytocne nemiesali z XCckarmi alebo zjazdarmi.
Momentalne vyberam nieco z tohoto segmentu okolo sirky 2,35" - 2,4" s vahou tak do 1000g alebo velmi lahko nad tuto vahu. Na predne kolesom by som dal nieco s naozaj dobrym gripom a do zadu dajme tomu plast s dobrym gripom a rozumnym valivym odporom.
Zatial mam vo vybere nasledujuce:
Michelin WildGrip’R2
Michelin Wild Rock’R2 GumX/MagiX (zadny/predny)
Schwalbe Hans Dampf Evo SnakeSkin PaceStar/TrailStar (zadny/predny)
Co mate vyskusane, co odporucate alebo nad cim uvazujete vy do novej sezony?
Ja som Braňo včera akurát pozeral rôzne recenzie a videá. Aj nejaké diskusie a celkom dosť tam chvália Continental Kryptonal. Niektorí dokonca tvrdili, že lepšie ako Radial Schwalbe a údajne aj lepšia životnosť, problém samozrejme, ako ináč cena, drahé sú. No a ešte Michelin boli hodne chválené, len váha strašná 1350 a viac,to asi len riadny motor aby mal človek.
Continental zatiaľ nejdem skúšať. Tam sa robí len 2,4 a potom 2,6 a nevyhovuje mi ani jedno ani druhé. Aj keď tá 2,4 vyzerá celkom objemne. Ale hmotnosť tam ide už skôr k 1200g. Michelin rovnako ťažké a úzke, samozrejme na špecifické trate by to bolo super, ale ja hľadám absolútny univerzál, ktorého sa nechytím celý rok. Aktuálne mi Mary/Albert prešli už aj zimným testom v snehu. Aby to vedelo aj smerom hore ťahať v hlbokom snehu - na to treba šírku a nízky tlak. A musím povedať, že aj v takýchto podmienkach nádhera - radosť jazdiť. Aktuálne je limitom len môj strach. Ale dôležité je stále prízvukovať, že sa jedná o radiálne plášte. Staré verzie Mary 2,4 a 2,6 boli tiež fajn, ale nie tak skvelé ako radiálky. Hlavne 2,4 extrémne úzka, 2,6 extrémne široká.
Takto vyzerajú continetal kryptotal DH zadok soft, predok supersoft po 1450km a 73000 v.m.
Najlepšie plášte, v strede sezóny som doplnil mlieko a nič iné neriešim. Cena síce bola štipku vyššia ale v porovnaní toho ako som minulý rok 2x rozsekal maxxis exo, a 2x schwalbe trail casing som nakoniec ušetril kopec peňazí. Šírka cca 60mm oproti wtb vigilante 2.5 ktoré malo cca 65mm som nepocitoval žiadny deficit v gripe.
Ale nemusí to byť tak. Ono tieto Contíky majú dosť peknú konštrukciu a veľmi vysoké zuby, takže ak sa jazdia menej strmé traily, tak by mohol zadok niečo vydržať. Ak jazdíš okolo 1000vm denne, tak sa podobné čísla dajú najazdiť.
Ja myslím ze aj keby tie Maxxisy boli v DH alebo aspoň DD verzii ci Schwalbe vo verzii SuperG tak ich toľko nesekas... ale to je iba môj skromný názor 🙂
To určite ze áno Filus, len po skúsenosti ako rychlo odchádzal dezén z maxxis terra a schwalbe soft som nechcel experimentovať s tými gumami. Inak jazdím aj parky ale väčšinou za svoje. U nás v Nitre výjazdy cca 16km a 800 výškových, alebo 10km a cez 500 výškových. A mimo Nitry asi všetky lokality kde sa jazdí Hornonitrianska enduro séria a teda tento rok aj oficiálna Kenny enduro séria, takže niesu to menej strmé veci. Fakt som prekvapený ako vydržali lebo minulý rok taky Hans dampf v soft vydržal u mňa asi 2 mesiace a bol ohlodany.
Conti sú topka, soft zmes vydrží proti maxterre 2-3X viacej, aj supersoft zmes má relativne dobrú životnosť,+ nižší odpor ako Maxxis, tento rok som skúšal po 2rokoch na Conti High Roller III DH zmes a proti Conti je to úplný odpad.
No ja by som po skúsenosti uz na bajk nedal Conti... Ten plášt fungoval ako mal prvých par výjazdov, potom som ho nechal chvíľu postáť, a za ten čas tak zdehradoval ze bol nepoužiteľný, tvrdý, smykal.... Držal jedine v mäkkej hrabanke. O tomto som bavil s par chalanmi ktorým som Conti na bajku videl a mali podobné postrehy... čím je ten plast starší tým viac tvrdne. Dlhšia životnosť je síce pekna ale čo s toho keď som sa na neho nemohol spoľahnúť.
Zrovna ten RE ani mne nesedel, hodil som tam potom Kryptotal FR supersoft nakoľko ten ma stredny dezen zubov 2-3-2 + viac oblejši profil ako Re lepšie to držalo aj brzdilo, veľa profi jazdcov jazdí FR vpredu aj vzadu, vpredu chodím celý rok Argotal s tým že teraz som do vačšieho blata vyskúšal na predok Hydrotal a je to paráda, bol som prekvapený že to relatívne dobre drží aj na suchu. Ten High Roller som skúšal len zo srandy nakoľko je to klon Argotalu, mlieko to držalo mizerne, odpor neskutočný proti najmäkšej Conti DH zmesi, životnosť tiež nič moc, grip bol ale fajn.
Na Reddite to riešilo viacero ľudí, mal si čínsky alebo nemecký plášť? DH plášte vyrábajú alebo vyrábali v Nemecku, aj na bocnici to bolo napísané. Tie základné verzie trail/enduro vyrábali v Číne a tiež to tam ľudia kritizovali.
Áno prvé boli Enduro soft s bielymi nápismi, čo boli vlastne OEM vyrábané v Číne, to som bral na skúšku odvtedy jazdím iba DH verziu nakoľko sú to asi najlepšie vytlmené plášte (damping) a tam problém s nejakou tvrdosťou ako si popisoval nebol. Maxterra bola vzadu KO po 800 kilometroch, Conti Soft verzia tak vyzerala po 2000km s tým že grip bol rovnaký.
Bol nemecký s EN Casingom, jedna takáto skúsenosť mi bohate stačila. Za tie peniaze sú to pre mňa no go plášte. Som zvyknutý vyhadzovať plášte ktoré sú pre niekoho ešte dobré ale tu bola prakticky nová nezjazdena vzorka, no bohužiaľ už nepoužiteľna.
Na Dissectore ( vzadu ) mam zatial 1600km a este paradne sluzi. Bahno, korene a na tom mokre liste ( sem tam sneh ) a nieje vobec problem. Celkom som aj prekvapeny. Tuto zimu asi neprezuvam :D
Mne sa prave zdalo ze Dissector v takomto sajrajte moc nedrzal. Mne viac vyhovuje DHRII. Uvazujem ale ze ked ho dojazdim tak vyskusam dozadu ten novy Highroller III
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Najlepšie plášte, v strede sezóny som doplnil mlieko a nič iné neriešim. Cena síce bola štipku vyššia ale v porovnaní toho ako som minulý rok 2x rozsekal maxxis exo, a 2x schwalbe trail casing som nakoniec ušetril kopec peňazí. Šírka cca 60mm oproti wtb vigilante 2.5 ktoré malo cca 65mm som nepocitoval žiadny deficit v gripe.
Vidíš to má nenapadlo.
Na Dissectore ( vzadu ) mam zatial 1600km a este paradne sluzi. Bahno, korene a na tom mokre liste ( sem tam sneh ) a nieje vobec problem. Celkom som aj prekvapeny. Tuto zimu asi neprezuvam :D
Mne sa prave zdalo ze Dissector v takomto sajrajte moc nedrzal. Mne viac vyhovuje DHRII. Uvazujem ale ze ked ho dojazdim tak vyskusam dozadu ten novy Highroller III