Caute,
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
Caute, poradte ohladom Fox Transfer Factory teleskopky.. je to asi 2021-2022
Ma klasicky problem, a to ze sa tazko vysuva. Neviem ale dat rucne dole ten vrchny kruzok s tesnenim aby som to otvoril a pozrel.
Preto sa chcem najprv spytat, predtym nez to dorypem, ze ci tam nebyva aj problem s patronou, ze ju treba nejak dotlakovat alebo nieco take? A na to zvykne mat fox nejaku speci ihlu na dusik..
Inymi slovami sa pytam ze ci vobec ma zmysel sa to pokusit rozoberat :)
.....problém je v tom že z nej unikol technický vzduch,takže je v nej malý tlak a preto sa nedokáže vysunuť.Pomôcky na jej opravu nájdeš v mojej fotogalerii.Niekolko strán dozadu aj popisujem ako som to robil.
Float X od nova trocha cvachtal. Uz mam druhy, tak ze skusim tento spravit. Bez rozoberania tlmiacej casti, cisto len vyplach a vymena oleja. Da sa improvizovat v domacich podmienkach. Otestovany, funguje, necvachta. Olej po 2500km nic moc.
A mam dilemu ci po 2k kilometroch v malych karpatoch treba velky servis alebo maly servis? Aky je tam rozdiel, nejak to neviem vycitat zo servisnej stranky mtbikeru…
Tlak drzi, tlmenie sa sprava trochu inak, obcas vsak vyda zaujimavy zvuk…
Nakolko za servis tlmenia biku zaplatim rovnako ako za servis auta🤪
Ahojte, potrebujem si doma zoservisovat 2 vidlice FOX (32/36) a nedari sa mi na SVK zohnat rozumne olej: FOX PTFE 5 WT - prosim servisaci alebo hobby mechanici, nemate tento olej u seba? Potreboval by som cca 100ml samozrejme za odplatu - BA a okolie.. Vdaka..
Ahojte, to je regulerne koser olej do tych fox vidlic, je to niekde aj oficialne pisane? V servisnom navode pisu teflonovy 5wt aj pre moju 32 step-cast aj 36 factory, obe s grip2 patronou.. Nerad by som si tie vidlice znicil.. Vdaka
Ahojte. Idem si po radu - konkrétne ku tlmiču FOX Float Performance ELITE DPS 100mm - kompletne po servise v SLOVKOLEX čiže všetko cez offiko FOX. Vzhľadom nato, že som väčšinu bicyklov stihol predať pred tým než som poslal tlmič na servis (narozdiel od vidlice...) mám taký zvlášny pocit z môjho tlmiča. Servis sa robil cca 01/2026 a bicykel som vytiahol tento týždeň prvý krát. Prvé dva výjazdy viac po asfalte - nič extra. V piatok a dnes som sa však rozbehol viac do terénu a z tlmiča mi ide nejaký "ťažko" identifikovateľný zvuk. Ak som jazdil v nejakom traily kde tlmič išiel skôr tak "flow" tak všetko bolo ok - "problém" resp. divný zvuk sa začal prejavovať viac pri rozbitom teréne kde tlmič zrejme logicky viac pracoval. Jedná sa o veľmi zvláštny zvuk a je vôbec - príde mi to ako také "vŕzganie" ktoré sa objavilo vždy vo vyššie spomínanej situácií. V prvý moment som myslel že to robí niekde hadica alebo bowden ku tlmiču v ráme, ale po dnešku som si 100% istý že to ide od tlmiča. Napr. vonku stačilo vyjsť na parkovisko - sadnúť na bicykel a postláčať vlastnou váhou 10-15 x tlmič a ten zvuk tam bol. Je sranda, že jak mile prestanem, nechám bike cca 30-40s v kľude na lock oute a skúsim to zasa prepružiť tak zvuk tam nie je. Opakuje sa opätovne po 10-15 stlačeniach. Zároveň som si všimol že olejový pás na piestnici je väčší ako býva štandardne - to by som po servise aj čakal, ale ten zvuk je zvláštny - myslíte, že to môže mať nejakú spojitosť s väčším množstvom oleja v tlmiči ? ČI je to blbosť ? :D som už z toho na prášky... btw... ložiská na ráme to isto nie sú vzhľadom na prejavy a nato, že rám je fungl nový...
klasika....natukas seriove cislo RS vidly alebo tlmica v trailhead a najde ti vsetky data, servisne sady, navody. tak som podla toho kupil servisny kit a na obrazku som vyznacil, co som vymenil. na damperi v sacku chybal jeden O-kružok. na shafte ten biely glide ring je nemenitelny. aj ked tam je v sade split ring a ta spodna hlava ma tiez dva O-kružky, ktore som chcel vymenit ale nenasiel som ich. v podstate z celej sady za 55€ pouzijem len gufera, 4ks O-kruzky na vzduchovej pružine a dva na chargeri.
Obdobne aj tlmic. tam boli nastastie vsetky O-kruzky i ked jeden (tesnenie na zavite vzduchovej komory) bol tensi, nez originalny.
Tak to reklamujte priamo u RS na ich podpore. Reaguju hned a mozno dostanete spravne cisla sad alebo aj to co vam chyba. Mam ich supportom iba dobre skusenosti.
A nie je to divné že v oficiálnej databáze na ktorú sa odkazujú majú bordel a niekde na fóre zázračnú správnu? To znie úplne ako že tá firma nie je úplne v poriadku ...
Mám taký dotaz na tlmič DVO Jade X 210x55mm. Rám má zdvih 160mm pre rozmer tlmiča 210x55mm. K tlmiču som mal ale spring clip (vid foto) a zdá sa mi že ten spring clip znižuje zdvih o 5mm je to tak ? Potrebujem spring clip 0mm ? Vôbec som nevedel že dvo takže rieši znižovanie/zvyšovanie zdvihu
Ahojte, idem si po radu. Idem robiť servis teleskopky KS Rage i a v servisnom videu používajú 6 tých titánových kolíkov, ja som mal v sedlovke 4 titánové a 2 plastové koliky a tak isto mi prišli aj v servisnej sade. Takze teraz mám dilemu, či dám 6 titánových alebo 4 titánové a 2 plastové. Máte prosím niekto skúsenosť so servisom tejto sedlovky? Ďakujem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Caute, poradte ohladom Fox Transfer Factory teleskopky.. je to asi 2021-2022
Ma klasicky problem, a to ze sa tazko vysuva. Neviem ale dat rucne dole ten vrchny kruzok s tesnenim aby som to otvoril a pozrel.
Preto sa chcem najprv spytat, predtym nez to dorypem, ze ci tam nebyva aj problem s patronou, ze ju treba nejak dotlakovat alebo nieco take? A na to zvykne mat fox nejaku speci ihlu na dusik..
Inymi slovami sa pytam ze ci vobec ma zmysel sa to pokusit rozoberat :)
.....problém je v tom že z nej unikol technický vzduch,takže je v nej malý tlak a preto sa nedokáže vysunuť.Pomôcky na jej opravu nájdeš v mojej fotogalerii.Niekolko strán dozadu aj popisujem ako som to robil.
.....od strany 441
.....jasné že ti ju natlakujem,len by si mi ju musel poslať do Packeta boxu.
Kde prosim Vas robia poctuvy servis fox tlmicov?
nemal by niekto na predaj nejaky redši olej do vidlice, do spodnych nôh (na zimu) napr. Motorex ?
(stači mi 100-150ml ale kludne vezmem aj viac)
keď tak správa, ďakujem
chcem sa podakovat @renovaziar za natlakovanie teleskopky, velmi si cenim ze si tomu obetoval cas.
.....nech ti služi k spokojnosti.
Float X od nova trocha cvachtal. Uz mam druhy, tak ze skusim tento spravit. Bez rozoberania tlmiacej casti, cisto len vyplach a vymena oleja. Da sa improvizovat v domacich podmienkach. Otestovany, funguje, necvachta. Olej po 2500km nic moc.
Caute mam toto tlmenie
Fox Float DPS LV EVOL Performance, 205x57.5mm
Fox 36 29 Float GRIP EVOL Performance, 150mm
A mam dilemu ci po 2k kilometroch v malych karpatoch treba velky servis alebo maly servis? Aky je tam rozdiel, nejak to neviem vycitat zo servisnej stranky mtbikeru…
Tlak drzi, tlmenie sa sprava trochu inak, obcas vsak vyda zaujimavy zvuk…
Nakolko za servis tlmenia biku zaplatim rovnako ako za servis auta🤪
Dakujem
Ahojte, potrebujem si doma zoservisovat 2 vidlice FOX (32/36) a nedari sa mi na SVK zohnat rozumne olej: FOX PTFE 5 WT - prosim servisaci alebo hobby mechanici, nemate tento olej u seba? Potreboval by som cca 100ml samozrejme za odplatu - BA a okolie.. Vdaka..
Ahojte, to je regulerne koser olej do tych fox vidlic, je to niekde aj oficialne pisane? V servisnom navode pisu teflonovy 5wt aj pre moju 32 step-cast aj 36 factory, obe s grip2 patronou.. Nerad by som si tie vidlice znicil.. Vdaka
Ahojte. Idem si po radu - konkrétne ku tlmiču FOX Float Performance ELITE DPS 100mm - kompletne po servise v SLOVKOLEX čiže všetko cez offiko FOX. Vzhľadom nato, že som väčšinu bicyklov stihol predať pred tým než som poslal tlmič na servis (narozdiel od vidlice...) mám taký zvlášny pocit z môjho tlmiča. Servis sa robil cca 01/2026 a bicykel som vytiahol tento týždeň prvý krát. Prvé dva výjazdy viac po asfalte - nič extra. V piatok a dnes som sa však rozbehol viac do terénu a z tlmiča mi ide nejaký "ťažko" identifikovateľný zvuk. Ak som jazdil v nejakom traily kde tlmič išiel skôr tak "flow" tak všetko bolo ok - "problém" resp. divný zvuk sa začal prejavovať viac pri rozbitom teréne kde tlmič zrejme logicky viac pracoval. Jedná sa o veľmi zvláštny zvuk a je vôbec - príde mi to ako také "vŕzganie" ktoré sa objavilo vždy vo vyššie spomínanej situácií. V prvý moment som myslel že to robí niekde hadica alebo bowden ku tlmiču v ráme, ale po dnešku som si 100% istý že to ide od tlmiča. Napr. vonku stačilo vyjsť na parkovisko - sadnúť na bicykel a postláčať vlastnou váhou 10-15 x tlmič a ten zvuk tam bol. Je sranda, že jak mile prestanem, nechám bike cca 30-40s v kľude na lock oute a skúsim to zasa prepružiť tak zvuk tam nie je. Opakuje sa opätovne po 10-15 stlačeniach. Zároveň som si všimol že olejový pás na piestnici je väčší ako býva štandardne - to by som po servise aj čakal, ale ten zvuk je zvláštny - myslíte, že to môže mať nejakú spojitosť s väčším množstvom oleja v tlmiči ? ČI je to blbosť ? :D som už z toho na prášky... btw... ložiská na ráme to isto nie sú vzhľadom na prejavy a nato, že rám je fungl nový...
Ahojte.
chlapi z Presova, nemate niekto pozicat RS Valve adapter? Potrebujem natlakovat IFP komoru. DIK
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/pumpy-na-vidlice/rockshox-air-valve-adapter-pumpy-pre-tlmice-monarch-ario-p11691.html
savings RockShox Air Valve adaptér pumpy pre tlmiče Monarch/Ario
8,99 € savings
MOC 12,99 €Obdobne aj tlmic. tam boli nastastie vsetky O-kruzky i ked jeden (tesnenie na zavite vzduchovej komory) bol tensi, nez originalny.
Tak to reklamujte priamo u RS na ich podpore. Reaguju hned a mozno dostanete spravne cisla sad alebo aj to co vam chyba. Mam ich supportom iba dobre skusenosti.
A nie je to divné že v oficiálnej databáze na ktorú sa odkazujú majú bordel a niekde na fóre zázračnú správnu? To znie úplne ako že tá firma nie je úplne v poriadku ...
Tlmic ako novy. @o_o dakujem za dofukanie.
Z C1 prerobeny na C2
Mám taký dotaz na tlmič DVO Jade X 210x55mm. Rám má zdvih 160mm pre rozmer tlmiča 210x55mm. K tlmiču som mal ale spring clip (vid foto) a zdá sa mi že ten spring clip znižuje zdvih o 5mm je to tak ? Potrebujem spring clip 0mm ? Vôbec som nevedel že dvo takže rieši znižovanie/zvyšovanie zdvihu
Ahojte, idem si po radu. Idem robiť servis teleskopky KS Rage i a v servisnom videu používajú 6 tých titánových kolíkov, ja som mal v sedlovke 4 titánové a 2 plastové koliky a tak isto mi prišli aj v servisnej sade. Takze teraz mám dilemu, či dám 6 titánových alebo 4 titánové a 2 plastové. Máte prosím niekto skúsenosť so servisom tejto sedlovky? Ďakujem.