premyslam ze kedze su tieto dve mesta pomerne blizko seba a v poslednej dobe chodievame bikovat spolocne, ci by nebolo vhodne spravit pre nas jednu spolocnu temu a dve uz existujuce uzamknut.
Myslim ze u adminov to nejak vybavime
Budem pracovne v BB a chcem vyuzit volny cas. Kedze som v BB nejazdil, viete mi prosim odporucit trasu pre cesnty bicykel? GPX, vyjazd zo stravy, hocico:)
Dakujem za kazdu radu.
⛰️ Skutočne je cítiť že ❄️ Zima klope na dvere a v horách už tie dvere prekročila. Sezóna dlhých výletov je u konca a dnes teda jeden z posledných. Bol to uzimený výlet ?, ale jeseň v horách na svoje čaro ???aj napriek tomu že bola kosa ako v ruskom filme.
? Pomerne z pohodoveho aj keď ?️zamračeného počasia sme sa postupne dopracovali k teplote blízkej 0? a k tomu ju sprevádzal ?️silný studený vietor na Krížnej. ?️
✅Takže štartovali sme zo Španej Doliny smerom na Horný Jelenec, pokračovali cez rozprávkovú osadu Rybô až na Krížnu. Odtiaľ cez Suchú dolinu do Vyšnej Revúcej. Vybehli sme na Veľký Šturec, v nohách už bolo takmer 2000 výškových a chlad sa čo raz viac podpisoval pod výkonnosť našich nôh. Dostali sme sa do obce Motyčky a z nej už posledným vyslapom na hrebeň smerom na Šachticky a dole do Španej doliny.
Suma sumarum necelých 68km a 2327 výškových metrov. A v sedle sme boli 9 a pol hodiny.
Neviete v akom stave je Chata pod Hrbom? Ci to je otvorene cez vikendy.
Minuly rok som tam bol v strede tyzdna a obhanali ma tam nejake mlade čuvače dva.
Kráľova studňa: medzi jarou v doline a zimou na hrebeni ❄️🌱
Jar už prevzala žezlo v Turčianskej kotline 🌱🌤️, no hore na hrebeňoch Veľkej Fatry, stále vládne zima, akoby sa odmietala vzdať svojho trónu ❄️👑�
Dnešný výjazd bol stret dvoch svetov. Dole vôňa zeme a prvé teplo slnka, hore ticho, vietor a zamrznutý sneh, ktorý praskal pod kolesami a nedal zadarmo ani jeden meter.🧊🌬️
Miestami som sa cítil ako ľadoborec, ktorý si razí cestu nehostinnou krajinou 🚢❄️
Prekliate nízke tlaky v pneumatikách neboli rozmar, ale nutnosť. Bez nich by som sa v tom zamrznutom podklade len bezmocne brodil. Takto to bol boj – pomalý, silový, ale poctivý 💪
A návrat? Ten bol ešte drsnejší. Pri prístrešku Tufna sme odbočili na červenú značku… a tým sa začala skúška trpezlivosti 🔴 Kašovitý sneh sa menil pod kolesami každú sekundu.Raz ťa podržal, o chvíľu ťa potrestal. Mal som pocit, že ma hora skúša – či to vzdám, alebo sa jej prispôsobím. Cítil som sa ako miešadlo v stroji na ľadovú drť. 🧊😅
Ale presne pre tieto momenty jazdíme. Keď sa ročné obdobia bijú o nadvládu a ty si medzi nimi – špinavý, premrznutý, ale spokojný. Pretože práve pre toto sa cítiš nažive 🌄🔥
Kto už túto jar ochutnal fatranské „mrazené“ trailové smoothie? 🚵♂️
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Budem pracovne v BB a chcem vyuzit volny cas. Kedze som v BB nejazdil, viete mi prosim odporucit trasu pre cesnty bicykel? GPX, vyjazd zo stravy, hocico:)
Dakujem za kazdu radu.
https://www.mtbiker.sk/kalendar/2025/36519/x-bionic-x-mtbiker-cestna-komunitna-jazda
Nasiel som dnes na flow traily maly cyklopocitac. Mam ho u seba
? Pomerne z pohodoveho aj keď ?️zamračeného počasia sme sa postupne dopracovali k teplote blízkej 0? a k tomu ju sprevádzal ?️silný studený vietor na Krížnej. ?️
✅Takže štartovali sme zo Španej Doliny smerom na Horný Jelenec, pokračovali cez rozprávkovú osadu Rybô až na Krížnu. Odtiaľ cez Suchú dolinu do Vyšnej Revúcej. Vybehli sme na Veľký Šturec, v nohách už bolo takmer 2000 výškových a chlad sa čo raz viac podpisoval pod výkonnosť našich nôh. Dostali sme sa do obce Motyčky a z nej už posledným vyslapom na hrebeň smerom na Šachticky a dole do Španej doliny.
Suma sumarum necelých 68km a 2327 výškových metrov. A v sedle sme boli 9 a pol hodiny.
Video animácia trasy
https://maps.suunto.com/move/erikfigura/68e29c81125b410ef5da6a3e
Minuly rok som tam bol v strede tyzdna a obhanali ma tam nejake mlade čuvače dva.
Cauko, viete ci je Krizna jazdna? A Laskomerske singlace?
podla kamier tam nad hotelom az tak vela snehu nie je
https://www.kralovastudna.com/pocasie-a-webkamera/#loaded
Ahojte, bol niekto v poslednej dobe na Krížnej?
@Jozef-Kenevo Podľa HZS je tam 90cm snehu, Asi v nejakom záveji, ale kamera je zafúkaná.
Tu su lepšie kamery, priamo cez stránku hotela:
https://www.kralovastudna.com/pocasie-a-webkamera/#loaded
Kráľova studňa: medzi jarou v doline a zimou na hrebeni ❄️🌱
Jar už prevzala žezlo v Turčianskej kotline 🌱🌤️, no hore na hrebeňoch Veľkej Fatry, stále vládne zima, akoby sa odmietala vzdať svojho trónu ❄️👑�
Dnešný výjazd bol stret dvoch svetov. Dole vôňa zeme a prvé teplo slnka, hore ticho, vietor a zamrznutý sneh, ktorý praskal pod kolesami a nedal zadarmo ani jeden meter.🧊🌬️
Miestami som sa cítil ako ľadoborec, ktorý si razí cestu nehostinnou krajinou 🚢❄️
Prekliate nízke tlaky v pneumatikách neboli rozmar, ale nutnosť. Bez nich by som sa v tom zamrznutom podklade len bezmocne brodil. Takto to bol boj – pomalý, silový, ale poctivý 💪
A návrat? Ten bol ešte drsnejší. Pri prístrešku Tufna sme odbočili na červenú značku… a tým sa začala skúška trpezlivosti 🔴 Kašovitý sneh sa menil pod kolesami každú sekundu.Raz ťa podržal, o chvíľu ťa potrestal. Mal som pocit, že ma hora skúša – či to vzdám, alebo sa jej prispôsobím. Cítil som sa ako miešadlo v stroji na ľadovú drť. 🧊😅
Ale presne pre tieto momenty jazdíme. Keď sa ročné obdobia bijú o nadvládu a ty si medzi nimi – špinavý, premrznutý, ale spokojný. Pretože práve pre toto sa cítiš nažive 🌄🔥
Kto už túto jar ochutnal fatranské „mrazené“ trailové smoothie? 🚵♂️
Neviete, ci je cyklotrasa z Iliasa do Vlkanovej prejazdna? Tusim sa tam robi cyklocesta.
https://www.facebook.com/events/2479808482446106/