Je tu nejaký cyklista s vymeneným kolenom a bicykluje? Mne to hrozí, mám 37 rokov. Aj keď mám artrózu IV. stupňa, paradoxne ma koleno nebolí, len s ním nemôžem padálovať, lebo v najvyššej polohe dosť nechutne prelupne a trhne mi celou nohou. Odhodlávam sa, či ísť do "generálky" kolena.
Už cvičím.
https://dennikn.sk/4495283/milan-balis-ma-36-rokov-a-umele-koleno-dve-hodiny-po-operacii-som-chodil/?ref=mwat
ale čítam, že cyklistika je tiež na poprednom mieste
Potom sú tu zranenia, ktoré vznikajú preťažením, vyčerpaním, spomínané kolená a u hádzanárov obľúbené ramená, tam ako JoKo spomínal, v doraste už majú za sebou pár operácii... Ja som "kolenár" od mlada, mládežnícky futbal som hral na najvyššej úrovni, potom basket na vysokoškolskej a momentálne už mám kolená s prímesou titánu ? ale keď sa mi 12 ročný synator sťažuje na kolená, ramená, bojím sa čo bude ďalej ?
Ani nechápem, aké pripoistenie v zdrav. poisťovni máš na mysli. 🤔
Ani nechápem, aké pripoistenie v zdrav. poisťovni máš na mysli. 🤔
Ber to s nadhľadom ...
Alebo prípad - zrazí ťa na prechode vodič, bez zlomenín ale rehabilitácia potrebná, Nemal by vodič aspoň z časti preplatiť náklady rehabilitácie ? - možno je to tak, neviem, nastaviť pravidlá by bolo asi zložité. No možno by klesol počet nehôd a ponáhľali by sme sa menej.
Ešte za byvaleho režimu sa otvorila otazka poistenia profi športovcov. Ach ano, za socializmu akože profi športovci neboli, de facto však boli.
https://sportnet.sme.sk/spravy/pred-30-rokmi-sa-v-kosiciach-smrtelne-zranil-cesky-hokejista-cajka/
Športujúca mladež: osobne si myslim, že ak má niekto hračsku zmluvu, je vlastne profik. 14 ročných sa to asi netýka.
Zavinenie úrazu cudzou osobou sa hlási do zdrav. poisťovne, takže poisťovňa náklady na zdrav. starostlivosť môže vymáhať. Rovnako poisťovne vymáhajú náklady od ľudí, ktorí si zapríčinili úraz pod vplyvom alkoholu a podobne. Neviem povedať v akej miere, ale individuálne prípady poznám.
Ahojte priatelia, veľmi nerád ale pripájam sa do klubu invalidov .. kompletná ruptura predneho krizneho vazu ACL hamstring stg graft+ velka lezia medialneho menisku ktory sa zacistil a vystrihol . Po prebudeni z narkozi som zazil to najväčšie peklo ake som kedy mal, brutalne bolesti , dali mi morfium co bolo fajn 😀 den na to rano mi vybrali drenazne hadice 2 ktore boli v kolene hadam ale 20cm... Pocut ma bolo snad v celom nitrianskom kraji to bol dalsi porod. Dnes ked píšem prispevok je to den 9 po operacii a citim sa ,, super,, otázka je co je super , od šiesteho dna ma trapi pooperacny hematom , krv stecena do lytka ktore je brutálne citlive boľavé a aj opuchnute. Inak na treti den som pasivnu flexiu vycibril na 60 stupňov a extenziu na 0 .. vsetko pasivne cez miernu bolest. Dnes je to 9.ty den a aktívnu flexiu mam na 75 stupnoch a extenziu zhruba na +10/+5 opuchnute lytko nepustí. Stehy uz nemam... Chodim na vysokych barlach kde mam povolene došlapovat vahou kedze nebola sutura menisku nemusím mat 6tyzdnove nezatazovanie. Osobne to vidim do mesiaca zahodit barle do kukurici, a do dvoch mesiacov osedlat moje ÉČKO... Prikladam aj nejake fotky z tejto kliatby
Už som na tuto temu aj zabudol.
Tak update po 3 rokoch od tep.
Bajkujem uplne plnohodnotne, ziadne bolesti a mam najlepšiu kondičku ever. Zaklad po tep je zaťažovať, nepreťažovať.
Mne sa subjektívne problemy s kolenami zlepšujú (kolená mám zatial svoje). Najnovšie beriem asi 6 tyždnov Osteo Gelatin Caps. Udajne to ma regeneračné účinky.
https://sk.vitamin360.com/p/amix-osteo-gelatin-caps-400-capsules