tak pomaly ucim svoje ziena aktivnejsej cyklistike ale nejako sme narazili na problem damskych dlhych nohavic.. viete niekto(ra) v tomto smere poradit? najlepsie cele aj s trakmi+nejaka membrana nebude na zahodenie.. pokial by sa dalo aj s vlozkou, par bez nej som uz nasiel, tak v najhorsom pojdu pod ne kratke gate :)
05.10.2008 - 14:12:05
00
Iba prerozprávam pocity:
Moja žena má spešl dlhé windstopperky, majú aj vložku, sú na trakoch, dole na členkoch majú rozopínanie.

Plusy: traky - držia hore a nevyzliekajú sa tričká, hlavne na krížoch, membrána napredu je takmer pod prsia, nie len po pás

Mínusy: vložka - keď sa to nosí na ostro, tak to treba zakaždým prať - a membránové veci sú háklivé na pranie, bez aviváže atď.
traky - keď je treba cikať, tak hotová pohroma vyzliecť sa skoro donaha v takej kose

Má najmenšiu veľkosť aká sa (vtedy) dala zohnať, aj tak by sa hodili o centimeter menšie, lepšie by jej sedeli. A teraz keby sme kupovali, tak by som zobral bez vložky, moira predáva tie slipovo-vložkové kraťasy, operieš a máš pokoj, a poďalšie, ak by ste chceli ísť v zime von, tak pod to treba minimálne jednu zohrievaciu vrstvu, a potom je už vložka, ktorá ak nie je prvá vrstva tak je na obtiaž.

Obidvaja máme rovnaký model, pochodili sme v nich od +10 do -10 a dalo sa to vydržať, ale pri mínusoch boli moira capri a dole podkolienky, návleky, windtoperky zateplené rukavice, a ďalšie srandy.

Mno dajte si záležať, kvôli zlým gatiam sa pripraviť o fantastický zážitok, keď sa dakde vyberieš v zime a je krásne slniečko tak to u nás vyváži celú letnú bajkovačku.
06.10.2008 - 10:54:48
00
odporucam pre zenu gate bez trakov a bez vlozky a spodne funkcne pradlo do Craftu (viac zenskych referencii) existuju pisigate aj s vlozkou, aj bez... :wink:

a ak je tvoja zena taka ako vsetky, tak to bude aj tak prat po kazdej hodine nosenia, ci s vlozkou alebo bez :twisted:
06.10.2008 - 16:48:55
00
Čo sa týka dlhých gatí, treba, aby naozaj sadli jak riť na šerbel, lebo je to potom nepohodlné. Ja mam zn. Castelli s vložkou a som spokojná, aj pri mínus 2 som sa v nich dobre cítila, neomrzol mi zadok ako niekomu.. Majú aj traky a keďže v zime pijem oveľa menej ako v lete, snažím sa vydržať až domov, príp. niekam do tepla, aby som sa v zime nemusela vyzliekať celá.
06.10.2008 - 16:57:34
00
no traky chcem koli krizom, ladvinam atd.. predsa len chrbat dostava zabrat ked neni v teplucku.. a ona je schopna prechladnut aj v lete pri 30° :P
kazdopadne dik..
ja mam na zimu zateplene gate od NW a aj pri -10 je to pohoda ked sa toci.. tak ale nemam problem aj v novembri pri +5-10 este v kratasoch (aj ked toto som obmedzil uz koli kolenam)
06.10.2008 - 17:06:44
00
pod čapáky som nikdy nenosil spodky.Aj ked niekedy by sa urcite hodili.Vlozku urcite naostro a prat urcite netreba kazdy den.Pochybujem,ze bude jazdit furt.Dobre su so zipsom na spodku lepsie to obtiahne lytka.a co sa tyka obliekania vzdy sa treba obliect tak,aby ti po vyjdeni von bolo trosku chladno cize radsej lahsie ako moc.
06.10.2008 - 17:08:23
00
no traky chcem koli krizom, ladvinam atd.. predsa len chrbat dostava zabrat ked neni v teplucku.. a ona je schopna prechladnut aj v lete pri 30° :P

v kazdom pripade chrbat chrani kvalitna bunda event. ruksak, ale ak chces s trakmi, ja jazdim zimne gate BRIKO (YakSteam), su urcene na bezkovanie, tzn. bez vlozky a maju odopinatelne traky, takze v pripade nudze ziaden problem
06.10.2008 - 17:11:18
00
Ja sa tiez pripajam k tym, co radia kupit bez vlozky. Su potom univerzalne vyuzitelne aj na ine sporty a ako spodna termo vrstva na volny cas v chladnejsom pocasi (napr. turistika, beh, bezky, prechadzky so psom, zimna opekacka). Ta vlozka by mohla pri necyklistickej aktivite dost vadit. Vzdy jazdim pod dlhymi nohavicami bez vlozky kratke s vlozkou a este tym ziskam o nieco lepsiu izolaciu od chladu. Osobne som za traky, ale je fakt, ze baby si potrebuju väcsinou odskocit castejsie nez chalani a musia sa vyzliekat neporovnatelne viac, takze Dudov tip na bezkarske s odopinatelnymi trakmi moze byt super riesenie.
06.10.2008 - 17:20:11
00
v kazdom pripade chrbat chrani kvalitna bunda event. ruksak, ale ak chces s trakmi, ja jazdim zimne gate BRIKO (YakSteam), su urcene na bezkovanie, tzn. bez vlozky a maju odopinatelne traky, takze v pripade nudze ziaden problem

bunda chrani to je fakt ale na tych krizoch ziadna vrstva neprekaza.. bez ruksaku sa na chrbte moc nepotis, a v zime az tak nedupes cize ani tolko tepla navyvinies.. tak ale uvidime ci vobec nejake trakove budu..

btw mate aj nejake znacky? lebo damske su kratke resp 3/4.. ci nanu navliect klasicke panske dlhe bez vlozky? :D
06.10.2008 - 20:10:01
00
kalas: http://www.kalas.cz/cz/index.php?show_page=text&sekce=2.4.2.

http://www.wiggle.co.uk/c/Womens/11/Tights_-_Cycle/
06.10.2008 - 21:45:47
00
keyboard_arrow_up