Asi smiesna otazka ale aj tak neviem ... co kupit ROAD vs MTB ? jazdil som tuto sezonu CMS a bavi ma to ale zacala ma velmi lakat cesta ... no neviem ci je na slovensku dost cestnych pretekov podla moznosti nie len tych profi ale aj nieco ,,jednoduchsie" a celkovo ci prejst ci nie
a co sa tyka cestnych pretekov ? mozno to by pomohlo nemyslim okolo slovenska alebo majstrovstva slovenska ale nieco na urovni CMS ?
Cestnych amaterskych pretekov je kopec. Pokukaj www.szc.sk alebo tuna tému cesta pretek. Neviem ako si na tom fyzicky a vzhladom na otazku predpokladam ze si este cestny pretek nesiel, ale upozornujem na fakt, ze tu nejdes sam za seba. Bud uvisis v baliku alebo nie, cista grcanica. Tento rok sa mi nepodarilo ani raz uvisiet v prvom baliku.
No jo cestny som nesiel ... preto sa pytam a s tym balikom som tiez premyslal ... uvidime no ale jedno aj druhe nemozem jazdit koli financiam bud kupim kvalitny cestak alebo bike ale kupit aj aj a obidva len take aby bolo nema asi zmysel ...
Ide aj o to, ze ked das na MTB nejake slick plaste tak mas skoro plnohodnotnu nahradu cestaka, ale opacne to nejde.
No nie je to celkom pravda o tej skoro plnohodnotnej nahrade . Aj mna pred casom zacala lakat cesta a jazdil som ju na MTB ,ale az som si zaobstaral "pravy" cestak zistil som rozdiely. Ak Ta laka cesta ,ale bavis sa viac na MTB kup slick plaste ako radil dizi . Neskor dokupis aj cestak ak to bude este pre Teba aktualne .
tak tak, nahod slicky a jazdi, sam to tak robim, jazdim pells razer na slickoch s pevnou vidlou no a zatial robim plnohodnotneho pratka Greedymu_tn ktory jazdi ziletku (aspon dufam ), tiez som pred tyzdnom zacal rozmyslat, ze od buduceho roku si zaobstaram ziletku, ale ked som sa nad tym skutocne zamyslel, tak tu cestu beriem len ako doplnok a trening ked uz clovek po praci nestihne nikde vybehnut na MTB a na to mi uplne staci to co mam, no a navyse pri nasich vodicoch... no coment a to dupanie po ceste ma az tak nebavi ako ked sa prehanas niekde po lese
Bud si kup jazdenu ziletku ako ja alebo zostan pri MTB. Cesta baví aj mna ale nie stale iba ked mam na nu chuť o tom svedci aj môj pomer km mtb/cesta 2600/1000
ja som najskôr jazdil cestu a potom som kúpil horský. ten mám aj ako zimák: blatníky, odrazky a svetlá. jazdiť na cesťáku je paráda. a aj lepšie natrénuješ kondičku. no univerzálny je predsa len horský. a čo sa týka kvality a ceny, drahšie vychádza horský. takže moja rada znie: najskôr si kúp horský. dobrý cesťák potom kúpiš za lacnejší peniaz. ale neodporúčam ti kupovať na horský hladké gumy. cesťáku sa to NIKDY nevyrovná aj keď budeš mať uzamknutú vidlicu. vždy bude horský na ceste ťažkopádnejší, lenivejší, ťažší, mäkší a hlavne prevody budú po pomerne veľkých skokoch. ja mám na horskom preto cestnú kazetu, ale aj tak sa mi zdajú niektoré prevody trošku "odveci = veľké skoky". v teréne je to trošku iné.
Cestnych amaterskych pretekov je kopec. Pokukaj www.szc.sk alebo tuna tému cesta pretek. Neviem ako si na tom fyzicky a vzhladom na otazku predpokladam ze si este cestny pretek nesiel, ale upozornujem na fakt, ze tu nejdes sam za seba. Bud uvisis v baliku alebo nie, cista grcanica. Tento rok sa mi nepodarilo ani raz uvisiet v prvom baliku.
tu by som prudko suhlasil, je to grcanica a je to uplne o inom ako hory...v horach je frajer hocikto, na ceste malokto...mozno buduci rok dam par mtb zavodov nech si ego trosku podvihnem ...na poslednych pretekoch si nas tam Zabka, Krizan a spol pohadzovali aby sme striedali trosku a pri tom sme boli radi podaktori ze vobec visime, aj tak sa mi nezadarilo
Cesta je o tupom slapani do pedalov, pritom dychas kvalitne splodiny a obcas sa nechaso fukovat od nasich milych vodicov : ) Ked som cakal na ram tak som jazdil stareho crossa chvilu po cestach, ale pre kvalitu nasich ciest a vodicov som po par jazdach aj na nom jazdil teren : )) V MTB si zodpovedny sam za seba, na ceste ta moze zabit akykolvek nepozorny trotl.
z vlastnej skusenosti a mam niekolko kamosov cyklistov co jazdia aj hory popri ceste a su na poprednych miestach v tych pretekoch a na ceste nevyhravaju...kazdopadne je to fakt...cesta je ovela narocnejsia resp je to uplne o niecom inom...v horach mam dost najazdene takze nekecam do vetra ani nemachrujem, ale myslim ze k teme to je takze ani OT to nebude...a majster sveta niesom ani v lese ani na ceste...a je to aj videt na tom, ze kazdy seriozny mtb jazdec ma najviac najazdene na ceste
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
up to you
No nie je to celkom pravda o tej skoro plnohodnotnej nahrade . Aj mna pred casom zacala lakat cesta a jazdil som ju na MTB ,ale az som si zaobstaral "pravy" cestak zistil som rozdiely. Ak Ta laka cesta ,ale bavis sa viac na MTB kup slick plaste ako radil dizi . Neskor dokupis aj cestak ak to bude este pre Teba aktualne .
tak tu by som bol zasadne proti, je to nezmysel
tu by som prudko suhlasil, je to grcanica a je to uplne o inom ako hory...v horach je frajer hocikto, na ceste malokto...mozno buduci rok dam par mtb zavodov nech si ego trosku podvihnem
hmmm, a na to si ako prišiel
z vlastnej skusenosti a mam niekolko kamosov cyklistov co jazdia aj hory popri ceste a su na poprednych miestach v tych pretekoch a na ceste nevyhravaju...kazdopadne je to fakt...cesta je ovela narocnejsia resp je to uplne o niecom inom...v horach mam dost najazdene takze nekecam do vetra ani nemachrujem, ale myslim ze k teme to je takze ani OT to nebude...a majster sveta niesom ani v lese ani na ceste...a je to aj videt na tom, ze kazdy seriozny mtb jazdec ma najviac najazdene na ceste