Kaktusbike Svätojurský MTB maratón 2009 sa bude konať 18.4.2009. Prvou a najzásadnejšou novinkou je zmena miesta štartu a cieľa. Štart preteku bude na námestí vo Svätom Jure a cieľ na futbalovom štadióne. S touto zmenou pripravujeme aj úpravu trás. Hlavným zostavovateľom trasy je víťaz Slovenského pohára v cyklomaratónoch pre r.2008 v kategórii seniorov Miroslav Reingraber.
Pretek bude súčasťou osláv 800.-tého výročia založenia mesta Svätý Jur
Heňo žádne vraždy, nič sa Ty neboj to len chlapci chcú navodiť atmosféru ťažkého preteku. hehe Videl si v Karpatoch nejaký nekonečný výšlap?
na privlastok tazky su tu ine maratony. tu ide o ine ale o to lepsie a zabavnejsie
samozrejme v porovnani s brdkami na Salzkamergute az taky nekonecny vyslap na hreben nie je ale napriek tomu je to pekne "otravny" monotonny vyslap (aj pre to ze je to asi najlepsia moznost ako sa v tom obdobi dostat na hreben a teda to nie je pocas maratonu prvykrat v sezone uzivat si ho) a pre mna z tohoto dovodu nekonecny... odbocka zo zvaznice a povedat si "uz len seprpentiny" byva pre mna vykupenim
je mi jasne ze pre teba je to 3minutova rychlovka na hrubu pilu
vidím to tak, že tu bude neúrekom príspevkov do štartu, hlavne ak sa nás budú organizátori pýtať, že či môže byť no na druhej strane, je super, že organizátor sleduje názory samotných bajkerov, podľa mňa dosť dôležité. len tak ďalej!
ano, nasla sa este ako tak nova trasa, najma vdaka tomu, ze znacny kus trate ide medzi vinohradmi. vysledok cca 46km/1600m. po prvych 4km prevysenie skoro 300m. nuz, zrejme to dost upravime, pretoze na zaciatok sezony je to pomerne narocne. kazdopadne budem tu a ako aj na nasej stranke informovat o novinkach.
Ked uz sme pri tom zistovani nazorov, tak trochu sa bojim tej modrej casti. Stara trasa sa mi pacila v tom, ze sa ide cely cas v kopcoch v lese, lebo nie som z tych, co na MTB maratone chcu jazdit znacny kus trate po nejakej polnej ceste popri vinohradoch. Som zvedavy na upresnenie trasy.
P.S. A ten uvod by sa podla mna skrtat nemusel - lepsie ked si to ludia vyslapu ked su este cerstvi, ako keby mali zomierat v takom niecom v zavere. A tiez mam rad, ak vyslap aspon chvilu trva a clovek sa moze trochu "zohriat" a dostat do tempa, takze radsej ist 4 km do kopca 30 minut, ako stihnut za ten cas tri male krtince.
ono to nieje ziaden mega-brutal samozrejme, ved sme stale v malych karpatoch, ale aj tak prebiehaju velmi silne diskusie o trati (kvoli narocnosti a bezpecnosti) a vyzera to ze bude napokon v znacnej miere totozna s minulymi rocnikmi, ale uz tam nebude ten kruty kopec v zavere
nebudem uz k trati radsej nic hovorit pokial nebudeme mat jednu ako tak definitivnu podobu.
ak bude zaujem, mozme potom spravit prejazd tratou
Heno je borec, ved ide na 210 km Salzku. Inak povedane, Svätojursky maraton bol prenho len jedna trapna kratka rovinka na ktorej mu vsetci zavadzali a preto ten cas - musel pomedzi nich slalomovat.
K teme (aj ked to CK Sväty Jur nebude brat do uvahy pri navrhu trasy):
Cim viac lesnych usekov namiesto vinohradov, cim viac singlov a cim viac drsnych vyslapov (v ramci moznosti Malych Karpat).
Aj ja predpokladám, že to nebudú brať do úvahy...
Zrejme si uvedomujú, že to je začiatok sezóny. Okrem toho si možno uvedomujú, že im ide aj o budúcnosť organizovania a položia si otázku: chceme organizovať maratón pre 30, možno 50 pretekárov a na znechutenie ostatných účastníkov, alebo radšej primeranú pohodovku, na ktorú príde 300 možno 500 rekreačných cyklistov? Ak z maratónu v blízkosti Bratislavy urobia skúšku odolnosti cyklomateriálu a odolnosti organizmu, tak v budúcnosti viac ako tých 50 pretekárov nepríde. A ktorý sponzor a akou čiastkou podporí cyklistickú akciu s účasťou 50 ľudí?
dury, neodstranujte ten posledny kruty kopcek!!
to bolo super sito, kde sa dalo kopu ludi predbehnut
(btw. keby nebola ta partia povzbudzovacov v zakrute v polovici kopca, tak to v sedle snad ani nedam ... - takze nezabudnite na povbudzovacske timy v klucovych vyslapoch )
Danka, vies ze sa neda vyhovet kazdemu, tak dufam ze sa nebudes hnevat. Sam v tejto chvily presne neviem aka je posledna verzia trasy, no definitivne to bude aj tak az po vsetkych povoleniach a to nebude tak skoro
pana mate problemy sak to je absolutne jedno jaka bude trat pana sak aj tak musime ist pecky aj tak zatial za posledne 3 roky si nepamatam ani z jedneho cyklomaratonu ani jeden jediny kilometer a nieto este ze prirodu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
samozrejme v porovnani s brdkami na Salzkamergute az taky nekonecny vyslap na hreben nie je ale napriek tomu je to pekne "otravny" monotonny vyslap (aj pre to ze je to asi najlepsia moznost ako sa v tom obdobi dostat na hreben a teda to nie je pocas maratonu prvykrat v sezone uzivat si ho) a pre mna z tohoto dovodu nekonecny... odbocka zo zvaznice a povedat si "uz len seprpentiny" byva pre mna vykupenim
je mi jasne ze pre teba je to 3minutova rychlovka na hrubu pilu
znacim do kalendara.....
Dufam , ze opat parta z mtbiker v hojnom pocte!
Ked uz sme pri tom zistovani nazorov, tak trochu sa bojim tej modrej casti. Stara trasa sa mi pacila v tom, ze sa ide cely cas v kopcoch v lese, lebo nie som z tych, co na MTB maratone chcu jazdit znacny kus trate po nejakej polnej ceste popri vinohradoch. Som zvedavy na upresnenie trasy.
P.S. A ten uvod by sa podla mna skrtat nemusel - lepsie ked si to ludia vyslapu ked su este cerstvi, ako keby mali zomierat v takom niecom v zavere. A tiez mam rad, ak vyslap aspon chvilu trva a clovek sa moze trochu "zohriat" a dostat do tempa, takze radsej ist 4 km do kopca 30 minut, ako stihnut za ten cas tri male krtince.
nebudem uz k trati radsej nic hovorit pokial nebudeme mat jednu ako tak definitivnu podobu.
ak bude zaujem, mozme potom spravit prejazd tratou
Na Jur sa samozrejme tesim ...
tak bud si taky nadupany, ze sa Ti to nezdalo tazke
alebo neviem ..
ak si spomenies, tak od druhej obcerstvovacky ...
K teme (aj ked to CK Sväty Jur nebude brat do uvahy pri navrhu trasy):
Cim viac lesnych usekov namiesto vinohradov, cim viac singlov a cim viac drsnych vyslapov (v ramci moznosti Malych Karpat).
Zrejme si uvedomujú, že to je začiatok sezóny. Okrem toho si možno uvedomujú, že im ide aj o budúcnosť organizovania a položia si otázku: chceme organizovať maratón pre 30, možno 50 pretekárov a na znechutenie ostatných účastníkov, alebo radšej primeranú pohodovku, na ktorú príde 300 možno 500 rekreačných cyklistov? Ak z maratónu v blízkosti Bratislavy urobia skúšku odolnosti cyklomateriálu a odolnosti organizmu, tak v budúcnosti viac ako tých 50 pretekárov nepríde. A ktorý sponzor a akou čiastkou podporí cyklistickú akciu s účasťou 50 ľudí?
to bolo super sito, kde sa dalo kopu ludi predbehnut
(btw. keby nebola ta partia povzbudzovacov v zakrute v polovici kopca, tak to v sedle snad ani nedam