Nie vždy a stále je potrebné chodiť do servisu.Samozrejme nie každý má k tomu vzťah, ale najdu sa určite taký ako ja čo sa učia, skúšajú, študujú...a servisujú si sami.A časom si upravia svoj "kútik" na útulnú dieľňu....vycibria si techniku a pomáhajú kamošššom
Začínal som v pivnici rodičov,ktorú som si prerobil,po svojom.....síce to vyzerá ako neporiadok, ale akurát som robil "APACHE"
Podeľte sa aj vy o vaše dielne,vylepšenia,zlešováky,alebo hoc ... len o "sersan"...
40+40+18 W = 98 W za 1 hodinu
98*4h = 392 W *5., Sk ( prierna cena za 1kWh ) = 1,960., Sk
10 kWh = 10 000 Wh
10 kWh * 5., Sk = 50., sk
Ako si prisiel k tym udajom ?
Vec sa ma takto. Každy mame v garaži hodiny, nie su však fakturačné, ale slúžia iba ako pomerové. Rad garaží (napr.20) má svoje fakturačné hodiny a to treba zaplatit energetikom, čo sme spotrebovali ako všetci vlastníci garáží. Potom jeden z nás majiteľov to vyberá podla pomerových hodín od jednotlivých vlastníkov garaží. No a moje hodiny som už opísal. Vcera som ich dal dolu, jeden sused z vedlajsej garaže ich vezme odmagnetizovať, údajne by to malo pomôcť. Ak nie, budem musieť kúpiť v hagard hall take podobne stare, ale repasovane za 2T. Nemôžem predsa zacvakať za el.energiu rocne 3-4 tisicky v garaži, len preto, že hodiny z roku 1975 sa zbláznili. Garáž som kupoval teraz v juli a zaciatkom augusta som ju preberal. Už mam natočených asi 90 kwh. Co je samozrejme blbosť.
Hej, kotuč sa mierne otáča!
40+40+18 W = 98 W za 1 hodinu
98*4h = 392 W *5., Sk ( prierna cena za 1kWh ) = 1,960., Sk
Ako si prisiel k tym udajom ?
Ako si prišiel k tým údajom?
Alebo to číslo by malo vyjadrovať korunu a deväťdesiatšesť halierov?
98 W x 4 h = 392 Wh = 0,392 kWh
0,392 kWh x 5 Sk/kWh = 1,96 Sk
Aj keď OT, ale matematiky nikdy nezaškodí. Nepracuješ náhodou vo VSE?
Nič si z toho nerob, stane sa.
Možno sa tieto návody niekomu hodia: http://www.mediafire.com/file/ijnmmtzytzm/Velo-Domaci_dilna.pdf
Tak okrem Drotárovej rady zisťuj, či sa na teba niekto úplne náhodou nezavesil...
Nečítaš, co som napisal? Nikto nie je napichnuty, v garaži mam na stene dosku, je to transparentne, takže by som videl napichnuteho.
Je to zly merač, potrebuje dajaky transformatorček, aby mal spravne meranie. Volal som do Hagard Hallu. Idem si dnes po repasovany 3x220 V za 2.510,-Sk.
http://www.hagard.sk/production/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=4&Itemid=33
Čítam, čítam a nič nevidím... Asi mám slabé okuliare.
Prípadne mi hoď citáciu do PM a potom sa ti ospravedlním.
To predsa neočakavam.
Vcera po 2 hodinach odobrata energia= 200 watthodina, alebo 0,2kWh. Kedysi aj 4-5 kWh.
Cela sranda ma stala 3 tisicky. 2,5T za ine hodiny a 500 Sk za 100 kWh od augusta. Náš rozpočtár nechce o korekcii ani počuť. U mna skončil. Pako jeden gumacky(byvaly lampasak).
No neviem čo bude až bude mrznuť.
Už je poriadok:
takýto poriadok nemám v dielničke ani ja a to ju mám v spálni
To som sem mal dat foto mojej pivničnej kobky (cca 2m2), kde som mal inak dlhe roky malu dielňu, ale taky bordel, že už sa to nedalo zniesť. Tam bude pracoviko č.2 "piccollo"., je tam teplo, cca 18 st.
Potom čo sme v lete zateplili bytovku, tak sa na rozdiel od garaže tam da vegetiť celé hodiny.
http://*****saweb.google.com/duves1/ZATEPLOVANIEDOMU#