okrem toho to sposobilo (mozno len ciastocne) aj destrukciu loziska(idem menit) pri ktorom to bolo. ciastocne olupovanie som spozoroval uz davnejsie (ca.polroka) ,ale nezdalo sa to nic vazne (boli to len malinke ciastocky po okrajoch)...funkcne to snad nic neovplyvnuje,ale velmi tazko sa stred vytahuje pri servisovani (riesim to gumovym kladivom
co si o tom myslite?
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
Tak za 1. Octalink úplne stačí, ale nič nové extra nerieši, takže som za 4-hran.
2. k tej citácii od Jezusa:počuli ste o *****? Preto je dobré bike rozobrať!
http://necyklopedie.wikia.com/wik*****ADtko
Odstranění *****:
Odstraněním ***** se dá velice prodloužit životnost stroje a v extrémních případech dokonce zajistit jeho nezničitelnost. Výrobci se ale samozřejmě snaží mít co největší zisky a proto ***** stále zdokonalují. Doby kdy bylo snadné ***** najít a odstranit jsou již dávno minulé, v dnešním výrobku se ***** maskuje jako něco jiného, případně je jich několik, a pokud je tedy odstraněno jenom jedno *****, vede to k okamžitému spuštění autodestrukce. Tato snaha výrobců je někdy dotažena do extrému, kdy se pro konstrukci přístroje použijí výhradně samá *****. Obvyklá metodika odstranění ***** spočívá v rozebrání na součástky a opětovném složení. Obvykle nastane stav, kdy zařízení funguje a přesto nějaké součástky zbyly - jedná se právě o *****.
Tvrdenie, ze staci stvorhran/Octalink je podla mna velmi odvazne. Integrovana oska a stredove zlozenie s externymi lozsikami prinasa:
- usporu vahy
- zvysenie tuhosti
- väcsiu zivotnost lozisk/odolnost voci vyssim tlakom vzhladom na ich väcsi rozmer (za predpokladu kvalitneho utesnenia)
- rozoberatelnost/servisovatelnost trebars aj na vyjazde a bez specialnych nastrojov
- v podstate neopotrebovatelny spoj kluky s oskou (pri stvorhrane a castejsom rozoberani casom k opotrebeniu dojde)
Takze preco mi ma stacit stvorhran/Octalink?
Ale Duvesa dnes veru nepresvedčíme. hehe
Duves zdá sa Ti HTII drahý keď sa tu snažíš oponovať? Povedz pravý dôvod a teda zakontruj nech sa to nejako pohne vpred.
P.S. Téma bola čo s LXkom a začíname odbočovať tak či tak od témy. hehe
1.- usporu vahy
2.- zvysenie tuhosti
3.- väcsiu zivotnost lozisk/odolnost voci vyssim tlakom vzhladom na ich väcsi rozmer (za predpokladu kvalitneho utesnenia)
4.- rozoberatelnost/servisovatelnost trebars aj na vyjazde a bez specialnych nastrojov
5.- v podstate neopotrebovatelny spoj kluky s oskou (pri stvorhrane a castejsom rozoberani casom k opotrebeniu dojde)
Takze preco mi ma stacit stvorhran/Octalink?
Spolocna odpoved aj pre Turbiho:
1.O kolko? resp. co komu rieši 100 alebo aj max.200 gramov. nikto ma z vas nepresvecí, že každý víkend súťažíte o zlaté trenírky.
2.V podstate platí to čo v bode 1., tuhosť sa nedá poprieť, len komu z nas-vas je to načo? Pred dobry pocit? Ak ti dam stary bike so 4-hranom a stred (nie vence) zalepim paskou, aby si to nerozoznal, stačí ak ti poviem, že je to integráč a budes makať lepsie? Co bude hnacou silou, nebude to placebo efekt len tak nahodou?
3.To by som bral, až na to, že priemyselne ložiska priniesli vobec dlhu životnosť stredov a to sme si vyrabali v dielni osky pre take ložiska. Takže efekt dlhšej životnosti priliš neprejde, odidu zuby skor, ako ložisko aj na klasike na štvorhrane.
4.Nikdy som nemal dojem, že je to komplikovane pri 4-hrane. Ano je to najnamahanejsie ložiskove uloženie na biku a každý chápe, že to treba riadne podoťahovať a demontáž nemusí byť za minútu.
5.Všetko sa raz opotrebuje.
Teraz nerozumiem. Porovnávaš škodu 120 versus tvoj VW k sade XTR versus Deore? Trochu divne.
Su sady deore, ci LX nefunkčné?
KONEC
Pochop(te), že nie všetko nove musí byť zákonite dobré. Napríklad tie dual control páčky na bikoch sú slepá cesta. Alebo svojho času tie šišaté prevodníky -Biopace od Shimana skončili v zabudnutí:
ale vsetko totu patri-ja som nechcel vediet iba "co stim?",ale aj celkovy nazor na problem samotny- co ste dokonalo vydiskutovali-hehe(
apropo-ja uz nikdy nepojdem do 4hranu,ani octalinku odkedy som jazdil "holy tech"..akurat skusim nabuduce XT a LX dojazdim dokedy pojde bezproblemovo-co zatial ide
samozrejme,iba ak ho nemas uz roky(a neplanujes vymenu) ,nejazdis partisicok km rocne po roznych terenoch,obcas nejaky ten maratonik..cize to nijak inovativne nevyuzijes....popripade to nedovoluju financie.. ).. je ako vracat sa v case...ziadna evolucia