Vidim ze tu vela ludi prispieva zo ZA a z niektorych tem sa vytvorila "vlastna" diskusia ktora vobec nesuvisela s nazvom temy. Takze Zilincania tu sa mozte realizovat, co, kde, kedy, s kym a kam.......
A to slovo bikery som dal do uvodzoviek preto aby sem mohli prispievat aj taky ludia ako robo:) Nieze sa nastve:)
mno ak chces ist fakt na martin, tak mas lepsie ist cez martinske hole si myslim .turie-mincol-krizava a zbehnes si ako daleko sa ti chce a potrebujes.
cez chatu pod suchym to bude urcite narocnejsie a aj zbehnes len do klacian. ale zalezi to jasne presne od miesta kam sa chces dostat.
cez martinky a turie chceme ist naspat preto hladame nejaky pekny sposob ako sa dostat do martina, vrutok alebo nieco tam naokoli...este je v hre alternativa polom-martin, myslim ze by to potom bola dokonca jedna z tvojich tras v zozname na mtbikeri, ze? ...ale chceli sme to zobrat po druhej strane, tak vyzvedam...
no polom-saracniky-vrutky. no to bolo stravitelne na pevnaku, inak je to trapas. minuly rok som sa tam zrazil s motorkou a odniesla to vidla. je to take tam malo prudke. teraz uz by som tade asi nesiel, radsej chodte z visnoveho na mincol (viac tlacenia ako z turia ale to urcite vies) dolu rovno po modrej (to sa chystam skusit ked budem mat bike aspon napises na co sa mam pripravit:) a naspat to slahnete do turia. co?
no to by slo tiez....sme len chceli vymysliet nejaky pekny okruh aby to aj na mape vyzeralo, takto by to bolo v podstate tam a spat +/- dolina uvidim, ci to prejde hlasovanim.....islo aj o to, ze za suchym to nepozname, sme to chceli omrknut, takze dalsie navrhy?
ale asi ich skusim prehovorit na tu tvoju alternativu
inak ako okruh cez chatu pod suchym by bolo vyzivne veru. to dat za den,hmmm. po minule roky som mal kondicku v pohode a ani by ma to nenapadlo. tento rok nejak neni cas alebo bike furt kua, ale v takej pohodicke by to asi slo.
no kilakov to bude celkom dost, aj nejake vyskove metre sa nazbieraju, ale chceme to na cely den, sa este uvidi, kolko nas bude, lebo cim viac ludi, tym viac komplikacii a nie kazdy je na vrchole kondicky nakoniec bude ta tvoja alternativa mozno aj najrozumnejsia sa uvidi, zajtra dame na icq schodzu a zhodnotime speky na pupkoch jednotlivych clenov
este ma napada 1 varianta. chodte na mincol z turia hore dolinou (nie po znacke od pod vystupu) a ste na mincole s max vyuzitim biku. a potom dolu do turia chodte po zelenej z tej luky medzi mincolom a krizavou. zidete k horarni v turii a nepojdete 2x po tom istom a je to aj velmi pekne k tej horarni.
ak nie je primárny cieľ ísť na suchý tak sa naň vykašlite, pekne si dajte strečno - polom- saračníky - atc vrútky- dolná stanica sedačky na martinky - zvažnica na martinky(výživná) cesta na martinky cca 3 km a ste na krížave a odtiaľ skalka - turie a domov.
mam lepsiu alternativu.....hore cez turie na mincol...a smerom od mincola na krizavu hned za mincolom je odbocka vlavo...krasny zjazdik priamo do atc vrutky....a spat??....jak sa ti chce ist na krizavu tak potom spat na mincol...zjazd dolu ale nie cez turie ale po modrej(tusim) do visnoveho....a zjazdu budes mat fakt dost....
ja by som uvital nejake navrhy na trojdnovu(resp. viacdnovu) cykloturu cez oravu( cez zazrivu) na babiu horu a odtial by som chcel spravit kysucke beskydy albo javorniky....myslim ze katko(jak niekto iny ospravedlnujem sa) by mal byt odbornik na kysucke pohoria
odborník ako odborník, inak Michal Mešťaník je zo zázrivej a robí novú verziu pre oblasť žilina programu cyklotrasy, ten by ti určite dal nejaké tipy, skús aj jeho.
Na trojdňovku by som musel vidieť mapu, a tú v robote nemám.
pocujte, da sa uz v pohode prejst z polomu na micol? alebo je tam stale halda popadanych stromov. alebo sa spytam este inak, da sa tam vystverat aj inakade ako po cervenej?
na mincol sa v zasade nechodi z polomu...ten hreben je tam strasny, este mozno naopak by to slo...ak chces ist na mincol, tak jednoznacne z visnoveho alebo z turia
pocujte, da sa uz v pohode prejst z polomu na micol? alebo je tam stale halda popadanych stromov. alebo sa spytam este inak, da sa tam vystverat aj inakade ako po cervenej?
polom nedoporučujem, choď cez turie aspoň sa povozíš na biku.
dik, niekedy to teda skusim z turia. len sa mi tak zdalo, ze som niekoho pocul na polome hovorit ze idu na mincol. preto som sa pytal, lebo som tam bol vela krat pesi po cervenej, ale na biku by som tade urcite nesiel. tak preto, ci tam ide nejaka zvaznica...
no tak sme dnes boli trasu Turie-Mincol-dole po modrej (chvilku)-osada Hviezda-Martinky-Turie....sa tu ktosi (asi robo ze? ) pytal na tu modru, tak by som chcel zreferovat...ako uz pisal katko (ale myslim ze len mne do ss), tak ta modra je zo zaciatku celkom prudky technicky zjazdik s mnozstvom korenov, volnych konarov a velkych (rozumej 20x30x20 cm) sutrov....ale celkom sa to dalo, taka drobna vychutnavka....inak sme tu modru samozrejme nenasli na prvy krat, je to taky mini chodnicek a odbocka je vyznacena v trave na kameni, takze sme sa vracali pekny kus cez nechutny usek povalanych stromov.....no po tej modrej je to asi 500m priamo dole a potom sa to krizuje so zvaznicami, my sme zvolili alternativu dolava, lebo to bola krasna travnata cesticka...stretli sme na nej aj par bikerov, takze to nebola asi az taka netradicna volba....po tej zvaznici to bolo v poho a cesta sa uz len zlepsovala az do tej osady Hviezda....o mojej krize a totalnom zlyhani v 14km stupani na Martinky tu pisat samozrejme nejdem, len este poviem, ze pocko nam vyslo paraaadne, v podstate v kuse polooblacno, obcas pripieklo....zjazd do Turia klasicky paradicka, az na to ze nam naladu pokazili dvaja motorkari a z ega nam ubrali dvaja bikeri, ktori nas dost brutalnym stylom obehli v kopci, ktory sme bez hanby a s roztrasenymi stehnami tlacili .... a tak...skratka paradny vyjazd dnes....btw tych cca 2000 vyskovych metrov je na jeden den azaz...
no tak sme dnes boli trasu Turie-Mincol-dole po modrej (chvilku)-osada Hviezda-Martinky-Turie....sa tu ktosi (asi robo ze? ) pytal na tu modru, tak by som chcel zreferovat...ako uz pisal katko (ale myslim ze len mne do ss), tak ta modra je zo zaciatku celkom prudky technicky zjazdik s mnozstvom korenov, volnych konarov a velkych (rozumej 20x30x20 cm) sutrov....ale celkom sa to dalo, taka drobna vychutnavka....inak sme tu modru samozrejme nenasli na prvy krat, je to taky mini chodnicek a odbocka je vyznacena v trave na kameni, takze sme sa vracali pekny kus cez nechutny usek povalanych stromov.....no po tej modrej je to asi 500m priamo dole a potom sa to krizuje so zvaznicami, my sme zvolili alternativu dolava, lebo to bola krasna travnata cesticka...stretli sme na nej aj par bikerov, takze to nebola asi az taka netradicna volba....po tej zvaznici to bolo v poho a cesta sa uz len zlepsovala az do tej osady Hviezda....o mojej krize a totalnom zlyhani v 14km stupani na Martinky tu pisat samozrejme nejdem, len este poviem, ze pocko nam vyslo paraaadne, v podstate v kuse polooblacno, obcas pripieklo....zjazd do Turia klasicky paradicka, az na to ze nam naladu pokazili dvaja motorkari a z ega nam ubrali dvaja bikeri, ktori nas dost brutalnym stylom obehli v kopci, ktory sme bez hanby a s roztrasenymi stehnami tlacili .... a tak...skratka paradny vyjazd dnes....btw tych cca 2000 vyskovych metrov je na jeden den azaz...
Vidíš a ja som ti to pekne napísal, že je to na kameni tá značka a vy ste aj tak išli rovno (ja tiež prvý krát).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
cez chatu pod suchym to bude urcite narocnejsie a aj zbehnes len do klacian. ale zalezi to jasne presne od miesta kam sa chces dostat.
ale asi ich skusim prehovorit na tu tvoju alternativu
Na trojdňovku by som musel vidieť mapu, a tú v robote nemám.
ale táto marekkova stránka je veľmi vhodná:
http://www.bikeslovakia.sk/
polom nedoporučujem, choď cez turie aspoň sa povozíš na biku.
Vidíš a ja som ti to pekne napísal, že je to na kameni tá značka a vy ste aj tak išli rovno (ja tiež prvý krát).