K maratónu na crosse - napr. JoKo dal Stupavský a nejako extrémne nepizzoval, chce to len opatrnejšiu pilotáž.
Pamätám si crossy zo Súľova. Ono je otázka, či je cross nejako výrazne handicapovaný oproti letitému XC hardfullovi alebo "nízkozdvižnému" a celkom rád by som si pozrel cyklokrosára na trase maratónu, čo by mohlo tiež dopadnúť zaujímavo.
Keď pôjdeme do extrému tak ano, všetky sa dajú prejsť na krose. Otázka ale stojí za aký čas, s akými stratami na životoch, či všetky stojky a zjazdy budeme točiť na alebo vedľa bicykla a či teda naozaj dobrým pocitom že je to to pravé orechové /poprípade makové/. hehe
Tak ono bez diskusie platí - right tool for the right job.
Ale pokiaľ stojí otázka, či ľudia na crossoch a podobných veciach jazdia maratóny, tak áno, jazdia... a niektorí z nich mi to aj natrú
Samozrejme to prave orechove to na crosse nikdy nebude. Ked uz pre nic ine, tak kvoli geometrii (ktora ma znacny vplyv na spravanie sa biku) a uzkym plastom. Ale treba si polozit otazku, aky je rozdiel vynalozenej energie pri absolvovani nejakeho maratonu na HT a na crosse. Dovolim si tvrdit, ze na mnohych (netvrdim ze vsetkych!!!) maratonoch tento rozdiel nie je velmi zavratny. Vychadzam z faktu, ze mnohe maratony maju velku cast tras vedenych po asfaltovych a lesnych cestach, pripadne po chodnikoch z udupanej hliny. Samozrejme neberiem do uvahy napriklad rozbitie kedysi peknej lesnej cesty lesakmi. To uz je ina zalezitost.
Tie ideálne chodníčky bez koľají, eróznych výmoľov, korienkov a blata kde bez problémov prejde úzka pneu s jemným dezénikom, so zdvihom vidlice max. 3-4cm a ťažším sprevodovaním nenájdeme na maratónoch toľko aby sme mohli tvrdiť, že hurá na krosy budeme rýchlejší. hehe
K maratónu na crosse - napr. JoKo dal Stupavský a nejako extrémne nepizzoval, chce to len opatrnejšiu pilotáž.
Čo si o mńa obtieraš klávesnicu?
celkom rád by som si pozrel cyklokrosára na trase maratónu, čo by mohlo tiež dopadnúť zaujímavo.
Chodíš na MTB maratóny? A nevidel si ešte na štarte, na trati alebo v cieli Milana Barényiho?
A keď chceš vedieť dojmy, tak sa ho opýtaj.
Vieš kto vyhral v Stupave? Nejaký Maroš Kováč. Len tak, pohodovo, s jedným prstom v nose a s druhým v zadku. Mimochodom, jeden z tých lepších slovenských cestných cyklistov a keď treba, tak aj na slovenskej úrovni dobrý cyklokrosár. Kto vie, ten vie. Všimol si vôbec niekto na čom išiel? Aké mal zdvihy?
JoKo stax ťa dobre upozornil, že som chcel upozorniť práve na to, že cestná či cyklokrosová ***** to vie aj na maratónoch. A aj na to, že postarší foter, teraz už vlastne dedo JoKo mi to na Stupavskom natrel na crosse a mimochodom aj tuná náš krejzi finisher matt točí podstatne viac žiletku ako horák. Barényiho som už tiež zažil, niet k nemu čo dodať. Kdo umí... já čumím.
Ahaaa, a Barényiho vídam tak na štarte a potom vysmátého v cieli cez hmlu pred tuleními okami
Však som napísal jasne - treba sa ho opýtať na dojmy... A Barényi bude vedieť niečo o tom povedať - pred rokmi som ho videl na cyklokrose sedieť na emtébéčku.
Kua, to som ťa ofajčil? Myslel som si, že Stupavský bol môj prvý aj posledný... Ale pozdvihol si mi sebavedomie a tak sa mi zdá, že aj tento rok na niečo pôjdem. Budeš musieť tuho prepletať plutvami. Ale asi to bude Greenbike, niekto tu písal, že je ľahší.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pamätám si crossy zo Súľova. Ono je otázka, či je cross nejako výrazne handicapovaný oproti letitému XC hardfullovi alebo "nízkozdvižnému" a celkom rád by som si pozrel cyklokrosára na trase maratónu, čo by mohlo tiež dopadnúť zaujímavo.
Viva MTB
Ale pokiaľ stojí otázka, či ľudia na crossoch a podobných veciach jazdia maratóny, tak áno, jazdia... a niektorí z nich mi to aj natrú
Chodíš na MTB maratóny? A nevidel si ešte na štarte, na trati alebo v cieli Milana Barényiho?
A keď chceš vedieť dojmy, tak sa ho opýtaj.
Vieš kto vyhral v Stupave? Nejaký Maroš Kováč. Len tak, pohodovo, s jedným prstom v nose a s druhým v zadku. Mimochodom, jeden z tých lepších slovenských cestných cyklistov a keď treba, tak aj na slovenskej úrovni dobrý cyklokrosár. Kto vie, ten vie. Všimol si vôbec niekto na čom išiel? Aké mal zdvihy?
a vies ze aj hej? este raz si precitaj co napisal tulen. a som si celkom isty ze na MTB maratonoch Milan Barenyi nejazdi na cyklo-crossovom vozitku...
takze nadych, vydych. netreba do vsetkeho rypat...
k teme: ako tu uz odznelo, full ak je budget, HT na "kratke" ale hlavne relativne lahke trate...
ved toto je to semienko, budget by pomaly aj bol a na dlhe trate nemam nervy, chodim len kratke, aj ked niekedy mozne narocne...
ak mas budget neries a ber fulla...
Ahaaa, a Barényiho vídam tak na štarte a potom vysmátého v cieli
Kua, to som ťa ofajčil? Myslel som si, že Stupavský bol môj prvý aj posledný... Ale pozdvihol si mi sebavedomie a tak sa mi zdá, že aj tento rok na niečo pôjdem. Budeš musieť tuho prepletať plutvami. Ale asi to bude Greenbike, niekto tu písal, že je ľahší.