Chalani poradte mi prosím,ako najideálnejšie a najšetrnejšie skrátiť karbónový krk vidlice. Tiež ma zaujíma,ako zistím správnu dĺžku.(mám hl.zloženie FSA s vnútornou rozperou). Platí rovnaký postup,ako pri duralovom stĺpiku? Myslím tým asi 3mm pod úroveň predstavca=správna dĺžka. díky moc
skratit najlepsie pilkou na zelezo. klasika. my sme takto skracovali karbonove trubky na padla a nikdy nebol problem. aj dlzka podla man rovnaka ako na kovovych krkoch.
postup skrátenia je popísaný v manuále - akú máš? RockShox určite postup skrátenia opisuje v manuáli, a je ODLIŠNÝ od toho pre kovovú vidlu
treba pekný čistý opatrný rez bez... uf nenapadá ma nie blbý slovenský výraz, takže česky: roztřepení
lupienková pílka na železo je asi najlepšie riešenie
zaťaženie pádla je neporovnateľné so zaťažením krku vidly (a to hovorím ako kajakár), takže by som sa k vidle správal drobátko slušnejšie
Presne ako pise tulenik - staci si precitat manual k vidlici co sa tyka skracovania krku a manual k hlavovemu co sa tyka ponechania medzery medzi krkom a dotahovacou krytkou.
CHalani zatiaľ dík,no v skutočnosti je to tak,že som kúpil celý kit merida scultura flx target 6,rám,vidlu atď z velkoobchodu,teda tam som sa bol na to len pozrieť a po dohodnutí slušnej ceny v obchode mi to teda objednali. Nie je k tomu nič, aspoň nie v zrozumitelnej reči,a predavač tiež nevie presne. Chalani vo velkoobchode tiež asi veľa praktických skúseností nemajú,skôr téoretických,tak to skúšam tu.
Tlacene materialy mozes ziadat od obchodu cez ktory si to kupoval, musi ich dodat. A okrem toho mas predsa internet, takze hladaj na webe vyrobcu ak chces urobit upravy a aj potom este chces mat zaruku. Forum nie je vhodny zdroj na taketo informacie, sluzi na rozsirenie obzorov a diskusie.
Raver,dik za info cením to. Presne taký istý kompresor ako uvádzaš mám,takže jedine v tomto som doma. Dilema ostáva však správna dľžka a spôsob skrátenia krku.
správnou délku určíš lehce po nastavení posezu uděláš rysku na vidlici v úrovni horního konce představce,
vemeš pilku na železo, a uřežeš cca 3mm pod to ryskou - nic složitého
při řezání na pilku moc netlač a opatrně ke konci - pak brusným papírem strhneš hrany
Ale 2x měř a 1x řež
Len má to ešte jeden problém. Toho FSA ježa som naživo nevidel, ale napríklad môj má takú akoby krytku na krku, cca 2 mm hrubú, čiže o to viac treba odrezať.
kubade, kubade, ja som pred tebou tuším prúhledný jak sklo
Inak dík za tie foto, špekuloval som či náhodou nebude ten FSA ľahší jak ten môj pells, ale vidím že ani nie. A do tune sa bojím ísť (mačka ma vyplašila )
Narážal som na to, že si tu hneď pastol pells rozperku
Ja som to rezal 3x. 1x - podľa osvedčeného postupu. 2x - zistil som, že tá rozperka vyčnieva. 3x - prvý výjazd a nejak si to celé sadlo.
Tie papundeklove krky nie su bohvieaka vyhra.Lepene do hlinika nie je nic cudne ked ti praskne na rozdiel od klasickeho hlinikoveho.Ja by som tu vidlu predal a kupil normalnu.
Ďakujem za rady,ale pravda je taká,ako som si myslel. t.j.krk skrátim klasickou pílkou(pri dorezávaní opatrne)a dĺžka to samé ako pri durale t.j.-3mm. Toto mám po tel.s veľkoobchodom, ááhojte.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
treba pekný čistý opatrný rez bez... uf nenapadá ma nie blbý slovenský výraz, takže česky: roztřepení
lupienková pílka na železo je asi najlepšie riešenie
zaťaženie pádla je neporovnateľné so zaťažením krku vidly (a to hovorím ako kajakár), takže by som sa k vidle správal drobátko slušnejšie
EASTON popisuje rezanie carbonu tu:
http://www.eastonbike.com/downloadable_files_unprotected/r&d_files/R&D-05-Carbon.pdf
EDIT: Pridavam aj stiahnuty dokument, aspon sa "nestrati".
vemeš pilku na železo, a uřežeš cca 3mm pod to ryskou - nic složitého
při řezání na pilku moc netlač a opatrně ke konci - pak brusným papírem strhneš hrany
Ale 2x měř a 1x řež
kubade, kubade, ja som pred tebou tuším prúhledný jak sklo
Inak dík za tie foto, špekuloval som či náhodou nebude ten FSA ľahší jak ten môj pells, ale vidím že ani nie. A do tune sa bojím ísť (mačka ma vyplašila
v horším případě by řezal 2x no
Ja som to rezal 3x. 1x - podľa osvedčeného postupu. 2x - zistil som, že tá rozperka vyčnieva. 3x - prvý výjazd a nejak si to celé sadlo.