mi napadol este jeden postreh z maratonu .. zistil som ze neviem chodit ;-] ked som slapal slo to dobre .. ked som tlacil tak som mal obcas problem prinutit nohy hybat sa - najma ked to bola skoro rovinka ale jednoducho sa mi nedalo zacat tocit bez dostupnutia aby som zabranil padu ;-]
to sa mi stalo ze jeden chlapik tlacil hore miernym kopcom a zrazu BUM spadol ako kabela. niektori uz mali celkom dost..
tiez som poskuloval po tej hruskovici na obcerstvovacke ale nakoniec som odolal co bola mozno chyba - menej by sa mi triasli ruky
rád by som vedel, ako ste boli spokojní s plášťami, ktoré ste zvolili na maratón...je mi jasné, že niektorí (podobne ako aj ja) vozia celý rok tie isté, ale predsa len nejaký postreh isto máte...napr. Tmax a jeho Maxxis Crossmark...
Celý rok tam mám NN, vpredu 2,25, vzadu 2,1 a nejak to neriešim, ale myslím že držali celkom dobre, šmykol so sa len 3x.
Keď už, tak to potom riešim výmenou celého biku, keď je mokro, blato, prípadne sneh, idem na FS s NN. Ak je trať suchá a rýchla, beriem HT a tam mám Phytony. Skrátka som lenivý prezúvať.
Ale tiež by ma zaujímalo, ktoré plášte sú na sneh asi najlepšie.
presne tie mam
mozem povedat moc v snehu nepomahaju
je to take stabilita na ukor rychlosti hned po starte...
radsej som ich prezul za RR a Speed King, sice mal som problem ale chcem vidiet niekoho kto nemal, podla mna to bolo uplne jedno kto ma co obute, ak by bol lad vyhodu by mali ty co mali plaste s klincami.
nejde o to, čo by bolo keby bol ľad a pod....skôr či ste boli s tým čo ste zvolili spokojní abo nie, lebo ja mám ten pocit, že pokiaľ jedni sa fakt trápili, iní nemali nejaké väčšie problémy...totižto úseky, kde sa tlačilo, tak tam tlačili všetci, ale v zjazdoch boli tie rozdiely markantné
katko, zase pozor. Nie som si úplne istý, či môj snehový tanec mali za následok Crossmarky. Buď majú naozaj zle robený dezén do takéhoto počasia alebo je chyba medzi sedlom a rajdami. Však aj iní mali rýchle plášte do sucha... Nemal niekto čírou náhodou tiež Crossmarka?
ja si dovolim tvrdit, ze urcitu ulohu zohrava aj vaha samotneho jazdca... lebo predsa ja s mojimi 75kg nie som tak stabilny na snehu ako niekto kto ma 90kg... Mne plaste drzali dobre pokial nebol rozjadeny sneh...
Tiez som sa strasne natrapil, ale zdalo sa mi ze plaste sa nesmykali (NN 2.1) skor som mal problem udrzat priamy smer a hocikedy sa mi to poriadne roztancovalo
Skusal som rozne pracovat s vahou, ale vzdy ked sa mi zdalo ze som na to prisiel, tak som to supol dole
Rozmyslal som ze ci to nemohla sposobovat pomerne kratka geometria ramu alebo uzke riadidla - asi to prve.
Mam totiz 176cm a ram M, co je tak na rozhrani M/L, ale za "normalnych" podmienok je to v poho
Nieco podobne poznam zo snowboardu, kde kratsia doska je ovela nestabilnejsia
deo: Ja som tancoval tiež, a to nemám krátky rám (18-palec od Meridy na cca 175cm). A rajdy mám široké (580).
Počujte, keď už je mierna rozprava o tom, prečo sa niektorým šlo zle a iným v pohodičke, niečo mi napadlo. Odhliadnuc od toho, že by malo byť sedlo správne nastavené, čo ak je posunuté tak, že jazdec nemá dostatočný prítlak. Pri inom nastavení by nebolo možné, že aj na totožnom plášti s totožným tlakom bude jazda oveľa lepšia?
hmmmm, to nie je uplne o pritlaku, skor o posunuti taziska smerom dopredu, vtedy sa zlepsi smerova stabilita.
Nieco ako ked pokrcis lakte a nahnes sa smerom dopredu
podla mna v plastoch to bolo len minimalne. vela ludi co som videl tak padalo aj na rovinkach ci miernych zjazdoch nie preto ze by nedrzali plaste ale preto ze vybocili z vyjazdenej stopy do rozjazdeneho sypkeho a pomerne hlbokeho snehu ktory sposobil spomalenie a zaroven rozhodenie predneho kolesa a stratu stability a uz to neustali. jazdilo sa v tom ako v hustom blate
Existovalo nieco ako idealna stopa - vyjazdena od skutrov ci bajkerov a vyhodu mali ti, ktori sa vedeli v tejto stope udrzat a slapat rychlejsie ako ostatni. V hlbokom snehu mimo stopy sa nedalo manevrovat ani vyvinut potrebnu rychlost aby sa dal bike udrzat v priamom smere.
V zjazdoch sa dalo pustit aj mimo idealnej stopy len bolo treba dostatocnu rychlost ktora rozrazila ten sneh, napr. ten prvy zakrutovy zjazdik dole k jazeram bol asi najzabavnejsia cast celeho maratonu len bolo treba drzat rajdy pevne ako hluchy dvere
buduci rok by sa ma mohol v pripade snehu pouzit valec na uvalcovanie...takto sa ten sneh iba podrazdil pluhom ale ak by bol zatvrdnuty bolo by lepsie mozno
pokial len na krivo, je to ok
jeden ho mal v ruke, kedze ho pri pade stratil
nechapem ako mohol riadne drzat rajdy a ako sa mu to vobec stalo, asi ho mal len na niti
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tiez som poskuloval po tej hruskovici na obcerstvovacke ale nakoniec som odolal co bola mozno chyba - menej by sa mi triasli ruky
Keď už, tak to potom riešim výmenou celého biku, keď je mokro, blato, prípadne sneh, idem na FS s NN. Ak je trať suchá a rýchla, beriem HT a tam mám Phytony. Skrátka som lenivý prezúvať.
Ale tiež by ma zaujímalo, ktoré plášte sú na sneh asi najlepšie.
http://bikemag.hu/images/2008/01/sg30_a.jpg
ja by som išiel na tomto.
mozem povedat moc v snehu nepomahaju
je to take stabilita na ukor rychlosti hned po starte...
radsej som ich prezul za RR a Speed King, sice mal som problem ale chcem vidiet niekoho kto nemal, podla mna to bolo uplne jedno kto ma co obute, ak by bol lad vyhodu by mali ty co mali plaste s klincami.
Skusal som rozne pracovat s vahou, ale vzdy ked sa mi zdalo ze som na to prisiel, tak som to supol dole
Rozmyslal som ze ci to nemohla sposobovat pomerne kratka geometria ramu alebo uzke riadidla - asi to prve.
Mam totiz 176cm a ram M, co je tak na rozhrani M/L, ale za "normalnych" podmienok je to v poho
Nieco podobne poznam zo snowboardu, kde kratsia doska je ovela nestabilnejsia
len taky napad
deo: Ja som tancoval tiež, a to nemám krátky rám (18-palec od Meridy na cca 175cm). A rajdy mám široké (580).
Počujte, keď už je mierna rozprava o tom, prečo sa niektorým šlo zle a iným v pohodičke, niečo mi napadlo. Odhliadnuc od toho, že by malo byť sedlo správne nastavené, čo ak je posunuté tak, že jazdec nemá dostatočný prítlak. Pri inom nastavení by nebolo možné, že aj na totožnom plášti s totožným tlakom bude jazda oveľa lepšia?
Nieco ako ked pokrcis lakte a nahnes sa smerom dopredu
Existovalo nieco ako idealna stopa - vyjazdena od skutrov ci bajkerov a vyhodu mali ti, ktori sa vedeli v tejto stope udrzat a slapat rychlejsie ako ostatni. V hlbokom snehu mimo stopy sa nedalo manevrovat ani vyvinut potrebnu rychlost aby sa dal bike udrzat v priamom smere.
V zjazdoch sa dalo pustit aj mimo idealnej stopy len bolo treba dostatocnu rychlost ktora rozrazila ten sneh, napr. ten prvy zakrutovy zjazdik dole k jazeram bol asi najzabavnejsia cast celeho maratonu len bolo treba drzat rajdy pevne ako hluchy dvere
A pridavam este par foto:
By som jej ten pohar ani nedal ...
jeden ho mal v ruke, kedze ho pri pade stratil
nechapem ako mohol riadne drzat rajdy a ako sa mu to vobec stalo, asi ho mal len na niti
By som jej ten pohar ani nedal ...
...no co...ved kazdy sa stara ako vie...alebo ako nevie