caute vsetci. potrebujem poradit-zvazujem kupu hydier shimano lx s kotucmi centerlock a prave neviem presne co to znamena. pouzil som vyhladavanie,ale nezmudrel som. vlastne mi ide o to ci budu kompatibilne: vpredu novatec 20 mm pevna os a vzadu klasika shimano M475disc. Za kazdu odpoved dakujem
ale CL naboje su mierne lahsie ako 6dier nie ?
taktiez mas jednu maticu a nie 6 srubov... ale ano kotuce su tazsie (najlahsie CL ? XTRka? v tom velmi prehlad nemam...)
Vyhody CL si väcsina uvedomi az ked zisti, ake neprakticke a zdlhave je "hranie sa" s tymi siestimi skrutkami, prip. ked strhne zavit v naboji, hlavicku skrutky abo vnutorne hrany torxu v hlavicke. Nemalo by sa to stat ak si dava clovek pozor, ale pri CL si pozor davat netreba.
A vaha? Ak berieme do uvahy bezne komponenty, tak urcite nie je CL riesenie horsie:
CL kotuc 160 mm (XTR SM-RT97) = 135-139 g
DT 240s CL predny naboj = 136 g
sucet = 275 g (ratal som vahu kotuca 139 g)
IS kotuc 160 mm (XT SM-RT75) = 125 g
DT 240s IS predny naboj = 154 g
sucet = 279 g
Stary dobry SRAM. V dobach ked este vyrabal naboje (a to bolo davno pred dobami center locku) to mal poriesene este lepsie, lebo jeho riesenie bolo by design kompatibilne zo 6 srobom. (ten drziak kotucu sa podobne ako center lock dal dat dolu a nahradit prachovkou)
A vaha? Ak berieme do uvahy bezne komponenty, tak urcite nie je CL riesenie horsie:
sucet = 279 g
(xtr a xt porovnavat je kravina)
bezne komponenty su sracky, porovnaj najlahsi CL naboj a kotuc a najlahsi 6bolt naboj a kotuc, to bolo to na co som poukazoval
Tie vahy DT nabojov som bral priamo odtialto http://www.dtswiss.com/Products/Components2009/Hubs/240s-(1).aspx a tam je uvedene, ze IS verzia vazi 154 g a nie 147 g. Ale jasne, s Hope kotucom bude IS o par gramov lahsie. Otazkou je, ci to vyvazi tie nevyhody IS (podla mna nie).
Prizivim sa: Bol som nuteny nahodit do zadu centerlock naboj Shimano SLX. Miesto adaptera som kupil najlacnejsi kotuc SM-RT54. Nahodil som kotuc, utiahol skrutku kolko dalo. Kotuc ma vsak volu v smere tocenia. Neprijemne hrka a skace. Co s tym?
Okrem toho, vyfasoval som aj prachovku. Neviem kam ma ist. Ked ju dam tak sa koncom opiera o ram a neskutocne piska
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale CL naboje su mierne lahsie ako 6dier nie ?
taktiez mas jednu maticu a nie 6 srubov... ale ano kotuce su tazsie (najlahsie CL ? XTRka? v tom velmi prehlad nemam...)
sucet = 279 g
JESUS a na CL pasuje kluc na kazetu - dalsia vyhoda
Viva CL aj keď ho zrovna teraz na biku nemám.
/opravené/ hehe
sucet = 279 g
(xtr a xt porovnavat je kravina)
bezne komponenty su sracky, porovnaj najlahsi CL naboj a kotuc a najlahsi 6bolt naboj a kotuc, to bolo to na co som poukazoval
ale ano XTR vs XT nieje prave najlepsi priklad.
jasna volba?
DT 240s CL přední náboj = 134 g
součet = 273 g
Hope Alu floating 160 mm = 90 g
DT 240s IS predny naboj = 147 g
šrouby ocel = 13g
součet = 250 g
stačí
mohl bych sem naházet fotky všech dílů co sem popsal, všechny sem měl na váze
ale ano XTR vs XT nieje prave najlepsi priklad.
vypoveda to o tom ze ked chces nieco najlahsie tak to nebude centerlock lebo je tazky a zaujma to dost ludi (netvrdim ze tu)
Okrem toho, vyfasoval som aj prachovku. Neviem kam ma ist. Ked ju dam tak sa koncom opiera o ram a neskutocne piska