caute vsetci. potrebujem poradit-zvazujem kupu hydier shimano lx s kotucmi centerlock a prave neviem presne co to znamena. pouzil som vyhladavanie,ale nezmudrel som. vlastne mi ide o to ci budu kompatibilne: vpredu novatec 20 mm pevna os a vzadu klasika shimano M475disc. Za kazdu odpoved dakujem
Na center locku som nikdy vôľu nemal. Silné utiahnutie ti nič nevyrieši. Brzdný moment prenáša tisíchran a nie skrutka. Skôr ti hrkajú kotúče v čapoch (nitoch). Mne tak hrkali kotúče XT. Obyčajné kotúče nie a aj dlhšie vydržali (menej dier = viac materiálu na zodratie).
takúto vôľu som pozoroval aj ja na tých najlacnejších nábojoch a kotúčoch od Shimana ale aj na kombinácii XT náboj XT kotúč... osobne to nepovažujem za vadu, keďže sa tá vôľa časom nezväčšovala... je to nejaký neduh ktorý tam proste je a asi s tým nič nejde spraviť
Mne to príde ako vôla v náboji. Tebe sa tam očividne hýbe aj matica a to neexistuje že keď to dotiahneš tak by sa ti hýbal iba kotúč lebo tá matica sa uťahuje do tela náboja tak isto ako záverná matica do orechu. A to že sa ti hýbe kazeta neznamená že má vôlu ona samotná, ale orech...
A uťahovací moment je 40Nm...
Riesil som to, problem je v tom, ze nedosada skrutka. Nevedel som to viac dotiahnut. Rozobral som cely zadok, dal dole kazetu aj kotuc a potom poskladal nazad. Vydrzalo 1500km a je to tu znova. Takze len opakovat postup...
vdaka za rady a postup 110mat110. Co som cital kus viacej, tak ten kluc tam asi aj tak nevopcham takyto a treba na to kadejake smiesne adaptery. vyskusam s tym asi zajst do servisu, poprosit ci by to nedotiahli. Snad to pomoze aby som to nemusel cele rozoberat a skladat, aj ked vpredu by to mohlo byt jednoduchsie.
existuju na to nejake adaptery smiesne ako napr. toto pripadne toto a potom sa udajne pouzije takyto kluc
Zatial som len cyklo amater, takze samo sebou to nemusi byt pravda. Docital som sa to u bratov cechov tu. Kazdopadne vela miesta na to dostat sa k tomu centerlocku fakt nie je na mojom kolese.
Odporucam radsej ten maly adapter ako cely kluc. Obcas je problem ho uvolnit a na domaci kluc dokazes dat aj nejaku ruru a tym zvacsit paku ak bude treba.
Rozobratie nie je vobec problem. Len vysrubujes maticu, vyberies a nazad vlozis kotuc a opat zasrubujes maticu. V servise mi radili pouzit aj dajake zavitove lepidlo ale oni ho nemali a kupovat kilove balenie kvoli jednemu zavitu nie je efektivne. Hlavne ked vysledok je neisty
//cryfard, prosim, nepostuj hluposti. Len popleties dalsich. Prve je adapter centerlock-6dier. Druhe je dajaky dzindzik miesto klasickej skrutky CL.
prve je redukcia CL -> 6b
druhe mi podla nazvu pripada ako zaverna matica pre velky CL (mam pocit, ze su minimalne 2 velkosti)
teoreticky to moze fungovat, ale naklady budu 3x vacsie ako na tie kluce, ktore su origo
Odporucam radsej ten maly adapter ako cely kluc. Obcas je problem ho uvolnit a na domaci kluc dokazes dat aj nejaku ruru a tym zvacsit paku ak bude treba.
existuju na to nejake adaptery smiesne ako napr. toto pripadne toto a potom sa udajne pouzije takyto kluc
Zatial som len cyklo amater, takze samo sebou to nemusi byt pravda. Docital som sa to u bratov cechov tu. Kazdopadne vela miesta na to dostat sa k tomu centerlocku fakt nie je na mojom kolese.
Ako to ze nieje miesto.Vyberes koleso,vytiahnes RU,nasunies ten kluc a 24kou vidlicovym povolis.Vycistis a zatiahnes naspät.Ja som ani nemal momentak a zatial ziadny vakel ani nic podobne nemam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kvalita je aka je... Snad je vidiet, ze to ma volu cele.
A uťahovací moment je 40Nm...
Viete mi poradit kde na to zohnat kluc na utiahnutie? Alebo s tym ist radsej do servisu? Je to 12-drazka ale netusim, ci tam nieco taketo bude pasovat http://www.bikeservis.com/stahovak-stred-misky-campa-kaleny-p-406.html
kluc by mal byt rovnaky ako na kazetu
ja len aby ho nepoplietol vzhlad ...
Rozobratie nie je vobec problem. Len vysrubujes maticu, vyberies a nazad vlozis kotuc a opat zasrubujes maticu. V servise mi radili pouzit aj dajake zavitove lepidlo ale oni ho nemali a kupovat kilove balenie kvoli jednemu zavitu nie je efektivne. Hlavne ked vysledok je neisty
//cryfard, prosim, nepostuj hluposti. Len popleties dalsich. Prve je adapter centerlock-6dier. Druhe je dajaky dzindzik miesto klasickej skrutky CL.
druhe mi podla nazvu pripada ako zaverna matica pre velky CL (mam pocit, ze su minimalne 2 velkosti)
teoreticky to moze fungovat, ale naklady budu 3x vacsie ako na tie kluce, ktore su origo
mozem potvrdit z vlastnej skusenosti
Ako to ze nieje miesto.Vyberes koleso,vytiahnes RU,nasunies ten kluc a 24kou vidlicovym povolis.Vycistis a zatiahnes naspät.Ja som ani nemal momentak a zatial ziadny vakel ani nic podobne nemam.