Bol by som vlemi vdacny ak by ste mi vedeli poradit pri vybere bicykla.
Momentalne jazdim v podstate ciste XC(ale to sa moze s novym bikom zmenit) a chcel by som prejst na nejakeho fulla. Nebude to na ziadne maratony ani AM ale skor na pohodove jazdenie a zabavu. Urcite ale nechcem zdvihy 100/100. Dolnu hranicu som urcil na 120/120 a hornu na 140/140(niesom si ale isty ci by som chcel ist az sem, skor menej).
Vyber som zuzil v podstate na 2 bicykle.
Canyon Nerve XC 6.0 (2009)
Radon Stage 5.0 (2009)
Zaujimal by ma hlavne rozdiel medzi RS Revelation a RS Reba Race.Ktora z nich je "lepsia" a v com sa lisia? Myslite ,ze by sa mi oplatilo ist do trochu vyssich zdvihov u radonu?
neviem sa rozhodnut a rad by som pocul nejake argumenty preco canyon a preco radon.
Do uvahy prichadzaju aj tieto ale to dost zalezi od kurzu libry. Musela by este klesnut. Radsej by som bral bicykel z nemecka.
Cube AMS Pro 125 - K18 (2009)
Cube AMS Pro - K18 (2009)
Ak som nejake alternativy prehliadol tak prosim napiste. Pripadne aj mierne nad cenovy limit ak by to za to naozaj stalo.
posledný komentár: 8. 1. 2018 o 17:35
posledný komentár: 28. 5. 2015 o 9:45
posledný komentár: 14. 7. 2014 o 10:28
posledný komentár: 15. 6. 2014 o 15:03
To je ale mimo cenovy limit.
nemyslim si teraz su zlavy
http://velosprint.sk/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=224_357_358&products_id=8386
alebo
http://www.canyon.com/_en/outlet/article.html?o=A1010630 - velkost M
alebo
http://www.canyon.com/_en/outlet/article.html?o=A1010604 - tato velkost je S
Viem ze na chainreaction mali GT FORCE 2 za nejakych 1200 libier a uz ho na stranke nevidim skoda.
Ten specialized je na tom okrem vidlice dost biedne.Nepripada v uvahu.
Tento sa mi nezda na moje jazdenie vhodny. Kotuce 203/203? plaste 2.4? vaha cez 14kg? Prioritou pre mna bude vzdy sa niekam dostat a tento si myslim ma v tom uz bude trochu obmedzovat.
Taketo ponuky su mi na nic. Vo vypredajoch v nezmyselnych velkostiach ,ktore nikto nechce by sa naslo vselico.
chcel som full a nevedel som si vybrat a mal som tie iste poziadavky ako ty niekam sa dostat pohodove jazdenie, dlhe vylety tak som kupil fulla so zdvihmi 120/100 mm o kratky cas som zistil ze my nestaci a tak podme do obchodu kupit dalsieho fulla a pribudol SPECIALIZED PITCH PRO.
Hadaj na ktorom asi dnes jazdim,plaste 2,3 vaha 14.7kg predchadzajuci full mal vahu 13kg.
Kamarat ma freerida 16 kg vidla 180mm vie znizt zdvih na 140 mm a prejde vyjazd 50-80km.
Naozaj to zavisi od teba ale myslim si ze na pohodove jazdenie su vacsie zdvihy vhodnejsie.doloe kopcom to poznas bike ja velmi hravy a mozes velmi jednoducho ovladat no a hore kopcom si myslim ze nemusis byt prvy.
.
No ale ja nechcem kupit 100/120 ale radona so zdvihmi 125/140. Ten pitch ma aj tak v predu tiez len 140mm a len kvoli tej vidlici o nom urcite uvazovat nebudem. A kedze je to vypredaj minulorocnych modelov aj tak asi moju velkost mat nebudu.
Teraz mam ist rovno do endura ked mi podla teba ten radon nebude stacit? jazdil som doteraz len 0/100 a v prvom rade budem vzdy skor cykloturista.
pre mna je MTB v podstate freeride v zmysle volnej jazdi - cize XC,ALLMOUNTAIN,ENDURO,DH,FREERIDE vsetko do kopy.
ide o pocit volnosti slobody jazdy krajinou v terene.
a je jedno ci mas bike za 10 000 sk alebo za 100 000 sk.
urcite to bude dobra volba pre teba a ak sa ti paci nerozmyslaj kup a hlavne jazdi jazdi.
TRANCE X4 1599 EUR trosku nad limit ale zaklad mas dobry REBA, 127 mm vzadu a MAESTRO - ten system je osvedceny a pocul som same chvaly.
aj komponenty celkom ujdu a to za tam je presmyk DEORE - nevadi presmyk XT alebo SLX nestoji tak vela myslim ze do 40 EUR to zozenies a budes mat dobry bike a ak je to REBA 2009 ma pevnu os 20mm ale to treba overit.
http://www.giant-bicycles.com/cs-CZ/bikes/mountain/530/34335/
TRANCE X4 1599 EUR trosku nad limit ale zaklad mas dobry REBA, 127 mm vzadu a MAESTRO - ten system je osvedceny a pocul som same chvaly.
aj komponenty celkom ujdu a to za tam je presmyk DEORE - nevadi presmyk XT alebo SLX nestoji tak vela myslim ze do 40 EUR to zozenies a budes mat dobry bike a ak je to REBA 2009 ma pevnu os 20mm ale to treba overit.
http://www.giant-bicycles.com/cs-CZ/bikes/mountain/530/34335/
R-kovy tlmic,progresivnejsia ne-u-turnova reba,slabe brzdy,celkovo horsia vybava a este k tomu je aj drahsi. To asi nie.
Za to maestro mi to nestoji. Radony maju zadnu stavbu aj tak prebratu od cube a podla toho co som cital tak patri k najmenej progresivnym systemom. Co mi uplne vyhovuje kedze skakat s tym nebudem skoro vobec.
a na tom či je prešmyk Deore alebo XT naozaj nezáleží... základ je rám s pokiaľ možno ***** zadnou stavbou (a tou Maestro rozhodne je)
warzone: potvrdzujem svižnosť Zestyho, je to taký vysokozdvižný maratónec (= presne to, čo som chcel) - rozmýšľam, že pôjdem využiť novú dávku snehu do PN a dám mu riadne nažrať
R - kovy tlmic , pozri si testy TRANCE X - v pohode pretoze to je MAESTRO je pohupovanie minimalne aj pri FF R jasne ze FF RP2 alebo RP23 je na tom lepsie ale to je ina cenova kategoria.
halve geometria GIANT je dobra, aspon pri mojom rame XTC - HT ram ale TRANCE aj REIGN fully chvalia.
ak chces RADON kup Radon - len treba pozerat dostupnost nahradnych dielov atd.
Napr. ohol som na svojom SPECIALIZED patku prehadzovaca nie je problem diler SPECIALIZED je na SK vela
ak sa ti to stane na RADONE co budes robit? a dalsie veci
Nevravim ,ze nieje dobre ale aspon vybavou je to podstatne horsie nez radon alebo canyon.
Chcem mat za svoje prachy to najlepsie a priplacat si za horsie vybaveny bike nebudem.
To samozrejme viem. Radony maju zadnu stavbu zhodnu s cube ams a mam za to ,ze sa da povazovat za spickovu. Navyse je povazovana za jedny z najmenej progresivnych vobec co mne len vyhovuje.
Mlok z bike-fora ma uistil ,ze u-turnovy RVL je podstatne menej progresivny ako neu-turnova reba ,u ktorej je to dost vyrazne a tam by odporucal upravu. Mam dovod priklanat sa k horsej alternative?
Cerpam len z nazorov ludi ,ktori to jazdili. Cital som vela negativnych nazorov na ryde a urcite by som radsej do formuly. Nemozem sa rozhodovat len podla toho co som skusal ...
Napr. ohol som na svojom SPECIALIZED patku prehadzovaca nie je problem diler SPECIALIZED je na SK vela
ak sa ti to stane na RADONE co budes robit?
Cital som ,ze zohnat patku je problem a preto jednu nahradnu objednam spolu s bikom. Aj tak to je bicykel ako kazdy iny,ohodeny bezne pouzivanymi komponentami takze nevidim kde by mohol byt inde problem so servisom. (mozno tie loziska v zadnej stavbe ako pise quasko, to si este zistim)
A u radonu/cube je zla alebo preco by som mal ist do toho X4 podla teba? Ked sa pozriem na ten reign tak vidim len same nevyhody a maestro ,ktore so zadnou stavbou radonu porovnat neviem (ale cital som na nu tiez len samu chvalu).
Kup RADON a nespekuluj aj tak si pre neho rozhodnuty.
A co sa tyka ramu,samozrejme ,ze by som obetoval nejake tie komponenty kvoli lepsiemu . Ale otazka ,na ktoru mi nikto neodpovedal je : Je ten giant vobec lepsi od radonu? (co sa tyka geometrie,chodu zadnej stavby)
pozn. Radonom a Cube robi ramy ta ista firma (RFR) a maju zhodnu zadnu stavbu.
celé stojí za prečítanie a napr. Mlok píše
Trance X x Cube AMS 125ka. Tady se nedá vůbec říct, že by jedno z nich bylo lepší. Každý je trošku jiné. A ideální by byl test obou. Obě mají méně progresivní stavbu, takže není problém s využitím zdvihu ani u jednoho (125ka je progresivní ve výsledku s tlumičem ještě méně než Trance X). Největší rozdíl je daný právě rozdílnými systémy a jejich typickým chováním.