Mne sa nezdá, že by bolo 30%-né stúpanie veľa. To skôr 30°. Ak sa nemýlim, tak 30% je 16,7°. A to je rovinka. Ak sa mýlim, tak ma hneď opravte (mám výpadky "vedomostí").
Z toho mi vyplýva, že autor myslel 30° a také stúpanie má tuším Schlossberg v Hainburgu, Čmelok aj Skalnatá, tuším tiež Konské hlavy. Čiže nič neobvyklé.
možno aj tak sa dá, toto mám z kúska kartónu s vyznačenými % a závažím, ktoré pri naklonení ukazuje sklon v %
Flasu mam vzdy so sebou, karton so zavazim by sa mi vlacit nechcelo a vlastne by som ani nemal kde. A vlastne ani merat by sa mi nechcelo, takze je to jedno.
Možno by si mohol niekde na kolo, napr. na hornú rámovú trubku alebo na predstavec zospodu nalepiť kartón alebo niečo kvalitnejšie, vode odolné, s vyznačenými stupňami alebo percentami a závažie na šnúrke by ti ukázalo aktuálnu hodnotu, či už hore alebo dole kopcom. Len by si sa musel nahnúť, aby si na to videl zboku. Nemusíš ani zastavovať a prikladať niečo na zem.
A hneď by si mal aj malú meteorologickú stanicu. Hneď by si vedel, že prší, lebo šnúrka by bola mokrá, aj že je hmla, lebo by si ju nevidel, aj, že fúka. To keby visela na rovine do boku. Dnes mám dobrú náladu. To bude tým arkusom tangentusom.
ked vam to tak pekne ide s tymi trojuholnikmi, tak je tu jednaotazka:
vyslapal osm kopec, kde cast useku merala 80m a prevysenie tejto casti bolo20m, kolko percentne to bolo stupanie? (s presnostou na 0,1)
pre tých čo chcú vedieť ako sa počíta obtiažnosť stúpania a rozumejú anglicky (na rozdiel odo mňa) viac tu: http://www.climbbybike.com/climb_difficulty.asp. Ak sa Vám nelení mohol by to niekto pre našinca aj preložiť.
Stúpanie v percentách vyjadruje, koľko metrov nastúpaš na 100 m trati. Takže dĺžka nie je odvesna, ale prepona pravouhlého trojuhoníka. Stúpanie 25% znamená, že na 100 metroch nastúpaš 25 metrov. Ideš predsa po prepone, nie po odvesne. Je to jednoduché a netreba používať Pytagorovu vetu.
A je to aj logické - aj v automape sa udáva, koľko kilometrov skutočne prejdeš medzi dvomi bodmi a nie aká je ich vodorovná vzdialenosť.
Stačí na odvolanie udelených jednotiek?
Joko je mi luto ale ak 100%-ne stupanie je pod uhlom 45stupnov tak je zjavne ze nejde o prejdenu vzialenost (preponu) ale prave o horizontalnu dlzku stupania (odvesnu)
Načo to komplikovať. 12% stúpanie, prejdeš 100 metrov, nastúpaš 12 metrov. Veď by to nemalo logiku, aby si si musel stúpania v percentách zložito preratúvať na stupne a podobne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Flasu mam vzdy so sebou, karton so zavazim by sa mi vlacit nechcelo a vlastne by som ani nemal kde. A vlastne ani merat by sa mi nechcelo, takze je to jedno.
To by skreslovalo údaje o sklone. Teda vlastne ani nie, lebo tá moja má závažie. Navrhol by som aplikovať ešte jednu šnúrku.
Ale bojujte !!!
vyslapal osm kopec, kde cast useku merala 80m a prevysenie tejto casti bolo20m, kolko percentne to bolo stupanie? (s presnostou na 0,1)
C2=a2+b2; c=80;a=20
b=77,45...m
percentá=a/b=20/77,45
stupne=arcsin(20/80), resp. arctan(20/77,45)
EDIT: tu kým človek niečo napíše, tak ho predbehnú.
A je to aj logické - aj v automape sa udáva, koľko kilometrov skutočne prejdeš medzi dvomi bodmi a nie aká je ich vodorovná vzdialenosť.
Stačí na odvolanie udelených jednotiek?