Informujem sa ci by sa nasiel nejaky clovek ktory by sa nechal nahovorit na neoficialny xc maratonik po zoborskych cestach, trasa a ostatne by sme dohodli, navrhi, piste som zvedavy....
jazdim to (vela moznosti tam aj tak nie je), v roznych kombinaciach a smeroch, ked idem z roboty, ale ked je velke blato, tak sa snazim jazde po nom vyhnut...
jazdim to najcastejsie takto: od altanku (v skutocnosti zacinam skor...uz od roboty) idem hore na pyramidu po vojenskej ceste, potom dole tym zjazdom smer hrnciarovce (ale idem dalej, nielen do polovice, skoro az von z lesa), odtial na trojchotar, ako hovoris, takisto aj do obce podhorany, ale odtial nejdem po asfaltke do drazoviec, ale po zltej povedla vinohradov na meskov vrch a odtial, ako kedy, bud znova na zobor (a odtial domov) alebo po zltej k LU a domov, takto cele to ma nejakych plus/minus 40 km a asi 1150 m (ale aj z castou z roboty k LU a odtial domov, co je tvori cca dve patiny trasy)...niekedy to chodim aj opacne
a co sa tyka vyjadrenia sa k tomu cyklomaratonu, neviem, ci si bol na nejakom, ale zoborske lesy ponukaju, velmi chabe podmienky na maraton a okrem toho, je to tusim CHKO...ak si chcem zajazdit nieco ine a aby toho bolo aj viac, tak musim ist na vyjazd niekde inde (napr. vtacnik...a vela inych), nakolko vlani som bol na pyramide (vacsinou cestou z prace) priblizne patdesiatkrat a prejazdil som vsetky, tebou popisane cesty v roznych variantach...nieze by ma to nebavilo, ako cesta z prace je to fajn, ale v skutocnosti je to dost slabe, aby z toho bol slusny maraton...
dotm- tak volaco vymyslime, az by sa dalo nejako od zibrice strihnut po lese na hrad Gymes ci ako sa vola ten nad Jelencom ani to by nebolo zle, ked to mas zjazdene daj tip. Viem ze je to CHKO, moznosti je tolko kolko je, ide mi o to dat do kopy nejakych ludi, zajazdit si, zmerat si sily atd... nic velke. Apropo XC maraton uz mam za sebou- myslim oficialny.
Nehladajme nemozne, riesme to co sa ponuka, urcite sa tu da vymysliet nejaka trasa na ktorej si pride na chut vacsina z nas...
A pre tych co cakaju az zacne sezona... - pytam sa a to je co? cakate kym bude minimalne +20 stupnov, sucho a bezvetrie...? Nespite a opraste zazimovane dvojkolky
ano, da sa to strihnut na gymes alebo na v. tribec (cez v. tribec na zobor chodia chalani z To a okolia...mliecko a spol.), to som tiez kedysi jazdil, zajazdit si nie je problem a zmerat si sily tiez nie, mozno sa to da aj takym sposobom, ako to robia chalani z fora v BA, viac je v tejto teme: viewtopic.php?f=7&t=17008
riesit samozrejme tiez nieco mozme, len neviem celkom, co si predstavujes pod XC maratonom...
ano jazdim aj v zime ked je okolo nuly je to ok, ale nemam rad, ked je blato (neviem preco, ale asi preto, ze som bol vlani na horalovi a vo zvolene a tam ho bolo neurekom )a okrem toho, mam dost inych starosti (hlavne v zime), ako kazdy den dve hodiny cistit bike od nanosov blata...vlani som cez vikendy skoro vobec nejazdil a tento rok som si dal zavazok, ze zobor a okolie budem robit cez tyzden a ak bude nejaky volny vikend (co dufam, ze bude), tak sa budem snazit radsej pojazdit nejake ine destinacie...vlastne to som sa snazil aj vlani, ale nevydalo
Pekne sa to tu rozbieha, ja len na margo tych kratkych rukavic...mam to 17km len do NR + slapak po lese takze ma to pekne zahrialo, ale pri zjazde som uz dal zimne, neboj "mliecko"
takze posledny takyto vyletik 31.1.bol dokopy 62.5 km.
Vidim ze sa tu ohlasuju aj nejaky profici, ja som uplny amater, je to pre mna proste hobby takze aj taky "obycajny" Zobor je fajn cykloturistika.
pokial viem, tak zatial sa sem nikto s profikov neohlasil
z toho strach nemusis mat
Svätá pravda inak ak nekedy uschne konečne a nebude vlhkosť niekde medzi 95-100% na celuzioch tak 5-10 C tak dojdem aj s bandou trasa ( Nitra vlková stanica - Zobor tá z tých lahšich variant potom hreben Zibrica dole potom bud na gýmeš a oponice alebo gýmeš Zlatno a do Solčian.
Ked to bude aktuálne dam vedieť.
Tempo také akurát ani pomalé ani rýchle. Idea vyjazdu ked nejaký asfalt alebo zvažnicu tak jedine do kopca z kopca najlepšie iba chodničky
No šak pamätaš ako som slintal na hrebeni že by som si to dal rád aj naopak sú tam také hraničné časti ale dúfam že to zvládnem v sedle a zo Zibrice to je pekná striežka to radšej ked bude sucho lebo by mohli nastať nečakané zosuvy pôdy
No super, pomaly ale isto sa tu nasla nejaka skupinka co by sa dala dokopy... nooo uz len nejaky termin ktory by vyhovoval kazdemu a mozme sliapnut spolocne do pedalov, pomaly zacinam upustat od myslienky maratonu a priklanam sa k pojmu spolocny vyjazd ale, v ramci nitrianskych studentskych dni sa pokusim zorganizovat nejaky Race na horakoch, ked moze byt volejbal, splav, futbal a neviem co ine sucastou tychto dni taaak nebola by zla disciplina aj zavod na bikoch len ci bude dostatok ucastnikov hehe, budem sa snazit pootravovat ludi na spravnych miestach a na margo CHKO urcite sa da na akciu vybavit vynimka- napr. existuje maraton Slovak Paradise kde pocas neho spristupnuju aj uzavrete rokliny v Slov. raji a takto prikladne vychadzaju cyklistom v ustrety ...
Jofto nezufaj, ked som sa vcera od teba o 23:00 vydal na svoju 17km cestu domov, videl som jedneho bikera pri rieke...a ked sa otepli povyliezaju vsetci ako muchy
Inak taky nocny zimny vzduch nema chybu, mali by ste vsetci vytiahnut bicykle a prevetrat pluca.
Zatial asi len my dvaja
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jazdim to najcastejsie takto: od altanku (v skutocnosti zacinam skor...uz od roboty) idem hore na pyramidu po vojenskej ceste, potom dole tym zjazdom smer hrnciarovce (ale idem dalej, nielen do polovice, skoro az von z lesa), odtial na trojchotar, ako hovoris, takisto aj do obce podhorany, ale odtial nejdem po asfaltke do drazoviec, ale po zltej povedla vinohradov na meskov vrch a odtial, ako kedy, bud znova na zobor (a odtial domov) alebo po zltej k LU a domov, takto cele to ma nejakych plus/minus 40 km a asi 1150 m (ale aj z castou z roboty k LU a odtial domov, co je tvori cca dve patiny trasy)...niekedy to chodim aj opacne
a co sa tyka vyjadrenia sa k tomu cyklomaratonu, neviem, ci si bol na nejakom, ale zoborske lesy ponukaju, velmi chabe podmienky na maraton a okrem toho, je to tusim CHKO...ak si chcem zajazdit nieco ine a aby toho bolo aj viac, tak musim ist na vyjazd niekde inde (napr. vtacnik...a vela inych), nakolko vlani som bol na pyramide (vacsinou cestou z prace) priblizne patdesiatkrat a prejazdil som vsetky, tebou popisane cesty v roznych variantach...nieze by ma to nebavilo, ako cesta z prace je to fajn, ale v skutocnosti je to dost slabe, aby z toho bol slusny maraton...
Nehladajme nemozne, riesme to co sa ponuka, urcite sa tu da vymysliet nejaka trasa na ktorej si pride na chut vacsina z nas...
Peace
viewtopic.php?f=7&t=17008
riesit samozrejme tiez nieco mozme, len neviem celkom, co si predstavujes pod XC maratonom...
ano jazdim aj v zime ked je okolo nuly je to ok, ale nemam rad, ked je blato (neviem preco, ale asi preto, ze som bol vlani na horalovi a vo zvolene a tam ho bolo neurekom
takze posledny takyto vyletik 31.1.bol dokopy 62.5 km.
Vidim ze sa tu ohlasuju aj nejaky profici, ja som uplny amater, je to pre mna proste hobby takze aj taky "obycajny" Zobor je fajn cykloturistika.
Andy
Svätá pravda
Ked to bude aktuálne dam vedieť.
Tempo také akurát ani pomalé ani rýchle. Idea vyjazdu ked nejaký asfalt alebo zvažnicu tak jedine do kopca z kopca najlepšie iba chodničky
Inak taky nocny zimny vzduch nema chybu, mali by ste vsetci vytiahnut bicykle a prevetrat pluca.
Zatial asi len my dvaja