Existuje nejaka redukcia/adapter, ktora umozni dostat predne koleso mavic nabojom 20mm na vidlu s QR(9mm)? Osobne si myslim ze nie, ale mozno niekto poradi
Ak je to Crossmax SX .. tak o ničom neviem. Kedysi sa na staršie Crossmaxy robil náboj ktorý bol na 9mm aj na 20mm osu. Teraz však zostáva jedine popýtať sa, či to niekto nedokáže vyrobiť.
Osobne som riešil či sa dá predný Crossmax ST na 9mm prerobiť na 15mm osu no vnútorný rozmer ložísk je 12mm takže jedine prelisovať ložiská ... tam by sa dali zohnať s 15mm vnutorným rozmerom. Ale to je iný prípad.
As with the SLR, the ST front wheel is adaptable for 15mm through-axles or 9mm QR setups out of the box, with 110x20mm and Lefty options also available. Like the new Deemax, the ST rims have been machined away in such a way as to leave a spine around the perimeter where the spoke holes are. All-up weight is 1,635g for a pair.
Konkrétne moje ST na 15mm osu nedáš. Sú to ročník 2008 kedy sa ešte 15mm osa nerobila a navyše sú rôzne typy predných nábojov. Teda rozdiel medzi 20mm nábojom a 9mm určite je. Ako je to presne s 15mm neviem no buď tam bude taký náboj ako mám ja len s upravenými ložiskami, teda väčším vnútorným rozmerom, alebo 20mm zas naopak, prípadne nejaká ďaľšia verzia. Samozrejme do môjho náboja 15mm osu nedám, keď ložisko má vnútorný rozmer 12mm.
Rozmýšľal som či by po prelisovaní ložísk na 15mm fungoval náboj správne, nakoľko by na pevnej ose boli nasunuté len ložiská a k tomu nejake bočné vymedzovacie "kusy" a celé by to bolo stiahnuté pevnou osou. Myslím že medzi ložiskami a pevnou osou by ešte bolo treba niečo vymyslieť. Fungovalo by to aj tak ako som vyššie popísal?
Mám náboj na klasický predný 9mm RU. Sú tam ložiská ktoré majú vnútorny rozmer 12mm. Pozeral som ložiská s rovnakým vonkajším rozmerom ale väčším vnútorným. Jadiné čo som našiel je s vnútorným 15mm otvorom. Čiže teoreticky by sa to koleso nejak prispôsobiť na tú 15mm osu dalo, ale bez časti číslo 2 na obrázku vyššie. Otázka znie či tento systém bude fungovať, ale pochybujem.
Čiže ostávam u RU.
je ta novatec redukcia pouzitelna aj na iny naboj s 20mm oskou?
lebo co som ja videl naboj aj9aj20 tak mal dve sady tych vymedzovacich vonkajsich hlinikovych podloziek-prachoviek.
da sa tato redukcia zakupit osobitne s tymi dvoma sadami podloziek?
vonkajsi priemer loziska je predpokladam u vsetkych 20mm nabojov rovnaky, takze tie prachovky by sa potom mali dat nalisovat do hociktorej diery.................
Tú redukciu nepoužiješ na iný ako na novatec,lebo som to chcel použiť na náboj hope pro2 ,kt. je tiež prerobitelný na 20mm a myslím,že aj na 15mm a klasický upínak.
mam doma naboj novatec na 20mm QR.
teoreticky riesim nakup vidlice, keby sa nieco vyskytlo za dobru cenu samozrejme s pevnou oskou. v mojej kategorii je ale väčšinou na vyber iba s 15mm QR.
existuje na to redukcia? v uvedenej debate sa nespomina a ani som zatial nic take nezachytil
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Osobne som riešil či sa dá predný Crossmax ST na 9mm prerobiť na 15mm osu no vnútorný rozmer ložísk je 12mm takže jedine prelisovať ložiská ... tam by sa dali zohnať s 15mm vnutorným rozmerom. Ale to je iný prípad.
Takže na 80% nič také neexistuje.
Na ST by si osku15mm dostat mal
http://www.bikemagic.com/news/article/mps/uan/6310
As with the SLR, the ST front wheel is adaptable for 15mm through-axles or 9mm QR setups out of the box, with 110x20mm and Lefty options also available. Like the new Deemax, the ST rims have been machined away in such a way as to leave a spine around the perimeter where the spoke holes are. All-up weight is 1,635g for a pair.
Rozmýšľal som či by po prelisovaní ložísk na 15mm fungoval náboj správne, nakoľko by na pevnej ose boli nasunuté len ložiská a k tomu nejake bočné vymedzovacie "kusy" a celé by to bolo stiahnuté pevnou osou. Myslím že medzi ložiskami a pevnou osou by ešte bolo treba niečo vymyslieť. Fungovalo by to aj tak ako som vyššie popísal?
to vymedzenie myslis takto?
Mám náboj na klasický predný 9mm RU. Sú tam ložiská ktoré majú vnútorny rozmer 12mm. Pozeral som ložiská s rovnakým vonkajším rozmerom ale väčším vnútorným. Jadiné čo som našiel je s vnútorným 15mm otvorom. Čiže teoreticky by sa to koleso nejak prispôsobiť na tú 15mm osu dalo, ale bez časti číslo 2 na obrázku vyššie. Otázka znie či tento systém bude fungovať, ale pochybujem.
Čiže ostávam u RU.
Vďaka, nebol som si istý no logicky je to jasné.
http://birota.ru/manuals/mavic/
ja som nevydumal nic, asi nova 20mm vidla. Alebo predne koleso SX 2008, to ma QR?
a u zadnych D662 takto:
lebo co som ja videl naboj aj9aj20 tak mal dve sady tych vymedzovacich vonkajsich hlinikovych podloziek-prachoviek.
da sa tato redukcia zakupit osobitne s tymi dvoma sadami podloziek?
vonkajsi priemer loziska je predpokladam u vsetkych 20mm nabojov rovnaky, takze tie prachovky by sa potom mali dat nalisovat do hociktorej diery.................
http://www.velonews.com/article/74777
viewtopic.php?f=10&t=13848&st=0&sk=t&sd=a&start=840
http://www.velonews.com/article/74777
viewtopic.php?f=10&t=13848&st=0&sk=t&sd=a&start=840
Marek74: samozrejme viem o nabojoch 881/882, len tu riesili moznost z 20na9 tak som dal info o 661/662
teoreticky riesim nakup vidlice, keby sa nieco vyskytlo za dobru cenu samozrejme s pevnou oskou. v mojej kategorii je ale väčšinou na vyber iba s 15mm QR.
existuje na to redukcia? v uvedenej debate sa nespomina a ani som zatial nic take nezachytil