Pozrel som si DEtest (tento som necital) a moj nazor:

Vyhody:
=FOXka TALAS s QR15mm (buduci standard)
=kvalitne brzdy, konzistentna sada bez nejakych issues
=SK

Nevyhody:
= podla DE nie pre zaciatocnika
= mne neznama kvalita {nemam ziadne info o tomto vyrobcovi, ale to nemusi byt na zavadu)

Ked som si precital cely thread a presiel zmenu tvojich preferencii (na zaciatku ziadne AM, teraz si sa vypracoval na 140mm) a preferujes kvalitu komponentov pred ramom (ja opacne), tak je aktualne lepsia volba ten HAI. aj ked asi presahuje povodnu hranicu full do 1500 o 150 bubakov. Takze by si ho mal spravne vyradit alebo vsetko este raz porovnat :)
08.02.2009 - 00:25:38
00
aj ked asi presahuje povodnu hranicu full do 1500 o 150 bubakov.

No u radona by ma stalo postovne 65€. U hai,6. Cize iba cca 100€ rozdiel a to by som si bol ochotny priplatit ak by to malo zmysel. (aj kvoli reklamacnym podmienkam)

Ked som si precital cely thread a presiel zmenu tvojich preferencii (na zaciatku ziadne AM, teraz si sa vypracoval na 140mm)

Nic sa nezmenilo. Chcel som pohodlneho fulla na celodenne vylety vselijakym terenom. Asi som to zle napisal. 100/100 aj tak nepripada v uvahu a myslim ,ze medzi 120/140 mi to bude vyhovovat.

preferujes kvalitu komponentov pred ramom (ja opacne)

Myslim ,ze kvalitu ramu som vo vybere dostatocne zohladnil. Tlmic a vidla su vsak imho pre full rovnako dolezite tak mi prislo rozumnejsie vyradit z vyberu ten trance ,o ktorom sa neda povedat ,ze by mal ram lepsi ale vybavu mal podstatne horsiu. Urcite nekupim nieco so zlym ramom len preto ,ze je to cele na xtcku a ma talasa a preto sa chcem o tom hai este poradit. Bez dostatocnych referencii budem musiet ist radsej na "istotu" a kupit radon.

= podla DE nie pre zaciatocnika

To znamena co?
08.02.2009 - 11:13:01
00
Fazit: Das Hai ist nichts für Einsteiger. Erfahrene Piloten haben vor allem im Singletrail ihren Spaß.

zaver neviem urobit, nakolko som na danom biku nesedel. Podla mojho nazoru by si ho mal vyskusat a nekupovat podla vybavy a fora. vlastna skusenost je nad vsetky.
08.02.2009 - 12:07:16
00
Nemam na vyber. Keby som si mal vyberat len z bicyklov ,ktore by som mohol dostat na testovaciu jazdu tak asi nekupim nic. Neviem ci vobec v kosiciach takuto moznost niekto ponuka.
08.02.2009 - 12:39:10
00
a co tento Specialized FSRxc, podla mna celkom fajn XC/Trail bike so 120mm zdvihom, sam uvazujme o kupe ramu
tu mas testcentra
08.02.2009 - 13:03:02
00
Vyradenie renomovaného rámu ako je Trance kvôli pár ks spotrebáku na ňom a výber germánskeho lacáku ktorý tu vie oproti tomu Trance referencovať max. 1/10 ľudí je podľa môjho skromného názoru šliapnutie do hovna.
Giant nemá testcentrum v Košicoch? Chlapci východniari? Lebo v BA nebol problém si Gianty požičať vôbec žiadny...
08.02.2009 - 13:12:01
00
výber germánskeho lacáku ktorý tu vie oproti tomu Trance referencovať max. 1/10 ľudí je podľa

Referencii na radon (resp. cube) som nasiel kopec na bike-fore.cz. Nevyzera to na o nic menej kvalitny ram ako ten trance.Precital som co sa dalo a nevidim vyhody u toho giantu.Kedze nemam moznost vyskusat ani jeden tak mi ostava riadit sa len tym co sa docitam ...
Keby som ale bral cenu v czk tak X3ka vyjde momentalne na 1600€ a to by uz slo.

Giant nemá testcentrum v Košicoch? Chlapci východniari?

giant mal v kosiciach predajnu no nedavno ju bohuzial zatvorili.Takze odpada vyhoda servisu a kupy v mieste bydliska.


a co tento Specialized FSRxc, podla mna celkom fajn XC/Trail bike so 120mm zdvihom, sam uvazujme o kupe ramu
tu mas testcentra

ram bude urcite fajn ale ta cena sa mi zda velmi neprimerana fullu s Torou a X-fusion tlmicom.
08.02.2009 - 13:52:58
00
Súhlasím s tuleník-om GIANT na svoje rámy dáva 5-rokov záruku aj na FULL oproti RADON-u štandardné 2-roky už len porovnanie systémov pruženie je GIANT na tom dobre a RADON aj keď má 4-čap(nieje 4-čap ako 4-čap)nemusí byť funkčnejší a komfortnejší.Mal som model TRANCE a bola velká spokojnosť ešte som porovnával a mal tú možnosť 4-čap FSR a AUTHOR modely SJ FSR EXPERT a AUTHOR ERA (trail biky) a bol tam funkčný rozdiel v zadných stavbách.Tým ti nechcem povedať,že sa jedná o zlý bike ale niektoré fakty sa jednoducho prehliadať nedajú. Vela šťastia pri výbere.
08.02.2009 - 14:44:28
00
nemam moznost vyskusat...

ak si idem kupovat bajk za 1500-1600 EUR, tak neviem co riesis a nesadnes rano na IC a po predchadzajucej dohode s predajcami mozes cely den testovat... To ta 30Euro na spiatocny listok do BA zabije?

Ak uz v celych kosiciach nie je GIANT (o com silno pochybujem), tak sup-sup do presova, popradu, ziliny, bratislavy...

http://www.mtbiker.sk/?B1=H%BEadaj!&modul=adresar&s=ravo

Viac menej mi to moze byt jedno, su to tvoje peniaze, ale musim suhlasit s tulenikom, ze ta 2rocna zaruka tam nie je prenic-zanic. A to ze si kupujes bajk podla vybavy? Vybavu vacsinou obmenis, ale dobry ram ti zostane vacsinou dlhsie...

Howg.
08.02.2009 - 15:04:12
00

Ak uz v celych kosiciach nie je GIANT (o com silno pochybujem)

nieje ..., Bola tu predajna cyklodom ,ktoru zatvorili.
08.02.2009 - 15:12:58
00
pajoncek: nejake gianty maju v Scote na dominikanskom, a tusim, ze aj jumpsport na kvp ich tochto roku zacne predavat
08.02.2009 - 15:32:41
00
A to ze si kupujes bajk podla vybavy? Vybavu vacsinou obmenis, ale dobry ram ti zostane vacsinou dlhsie...

Nekupujem ram,kupujem bicykel. Urcite musim zohladnit vsetky aspekty. Najma tak dolezite veci ako je vidlica a tlmic ,ktore urcite nehcem aspon niekolko rokov menit a urcite sa vyrazne podpisu na jazdnych vlastnostiach.Som student a nemam take finacne moznosti aby som ho mohol neustale upgradovat. Chcem najlepsi funkcny celok za moje prachy.
Nad tym haibikom som vela rozmyslal a presla ma na nho chut.Nasiel som dost kriticke nazory na tuto znacku.jedina vyhoda je aj tak len ten talas

Co sa tyka skusania tak to potom mozem radona rovno vylucit a kupit gianta. Som si isty ,ze to bude ako zazrak v porovnani s tym co jazdim teraz a ine alternativy na slovensku nevidim.
08.02.2009 - 16:11:38
00
Jasne, preto sa ta snazim dokopat k tomu, aby si nekupoval cisto len podla recenzii a for, ale zopar bikov vyskusal. Viem ze je to niekedy tazke (hlavne tuto na slovensku, kde predajca chce mat xx percentnu marzu ale demo bajk na predajni nema) ale bez vynalozenia urcitej davky snahy to nepojde. To ze das 1500eur za bajk ktory si nevidel, netestoval a riadil sa len pocitom testera, ktory moze byt od teba uplne iny (test je vzdy subjektivny) podla mojho skromneho nazoru len vyrazom neucty k peniazom. Samozrejme, mozes mat stastie (verim ze ho mat budes), ale zbytocne riskujes, aj ked v tejto sume uz viac-menej zly bajk nekupis. Ale vzdy budes zit s tym, ze si mohol mat lepsi :)

Ad ram = samozrejme, ram + komponenty by mali tvorit vyladenu kombinaciu, ale vo svojom okoli nepoznam nikoho, kto by skor ci neskor nezacal s nikdy nekonciacim procesom upgrade bajku, hlavne ak na nom aj bikujes. Ram vydrzi skoro vzdy (a ked mas 4 rocnu zaruku tak neriesis), ale komponenty skratka menis. Ak si vsak rozhodnuty, ze na najblizsiu 5rocnicu do bajku nedas okrem spotrebaku nic, drzim ti palce a obdivujem ta. ja som to nedokazal :)
08.02.2009 - 18:00:39
00
Ak by som chcel istotu,zoberiem Trance X,tam nieje co riskovat-ten system je jeden z najfunkcnejsich a vybavou je na tom celkom slusne.
Pajoncek ono je to tak-ak by si chcel tu naj zostavu(najma vidla,tlmic) a super funkcny ram,tak si bud priplatis,alebo kupis nieco dobre,funkcne,oskusane s nejakym komponentom menej kvalitnejsim,ktory po nejakej dobe vymenis.A ver mi,ak ta to bude bavit,tak menit budes neustale cosi...
09.02.2009 - 07:53:56
00
nedalo mi nenapísať odpoved na kritiku rámov Haibikov....? :?: Som priaznivcom tejto značky, sám jazdím carbonového Haibika hardtaila /predtým som mal RockMachine TeamEleven13 -zadná karbon stavba, Author Master -karbon/. Minulý rok som odjazdil 8 cyklopretekov vrátane majstrovstiev Slovenska na Skalke.
Geometria a vlastnosti rámu v porovnaní s predchádzajúcimi bikami mi vyhovuje a som s bikom v eľmi spokojný.
Bol som aj na zimnom maratone v Mariánke, kde som aj stretol jazdcov s Haibikami na fulloch - minuloročné Q FS. poznám aj osobne pár bikerov jazdiacich túto značku a sú spoko....
a teda otázka ... v čom je ten rám zlý? ked geometria a kvalita duralu je ok?
zato, že je menej známy na Slovensku?.......
09.02.2009 - 11:06:57
00
keyboard_arrow_up