kodo, jazdil si tu vidlu? prave ze tam pekne zapadne do oldies charakteru.
nejazdil ..ale na prvy pohlad vo mne nebudi respekt, aj ked je to oldschool .. kazdemu sa paci nieco ine .pripustam ze na tie roky to mohla byt dobra zbran ..
- posledny sa necituje
- ta vidla je mozno dost stara ale co sa tyka tuhosti a vahy nema doteraz ziadny problem (napriek tomu ze je to pruzina+elastomer). ma obojsmerne nastavitelny tlmic, po x0.000 km ziadnu volu v puzdrach a vahovo je na 1450g. na tej fotke je este s prachovkami ale posledne 2 roky som ju jazdil bez nich a nebola viditelna ziadna destrukcna zmena. citlivostou a velkostou zdvihu samozrejme nie je aktualna ale ani bez lock-outu sa neponara pri jazde zo sedla a na lesne cesty v rudohori uplne staci.
K tomu sa musia vyjadriť kompetentní. Neviem, ako by pri tom super utesnení zvládala plastová prachovka naťahovanie a zmršťovanie. Moja bola utesnená nijako. Je však pravda, že bike bol kúpený ako používaný a neviem, koľko toho zažil predtým.
prachovka chráni pred prachom nemusí byť však vodotesne utesnená zvrchu alebo zo spodu stačí ked drží na svojom mieste. Funkčnosť by som nespochibnoval hlavne u starých vidiel ale desing si to odniesol
- myslim ze prachovky sa prestali pouzivat aj z estetickeho dovodu...
- dalsim dovodom bude to ze sa preslo od mazania plastickym mazivom (vazelina) na olej a ten necistoty vyplavuje (ci uz dovnutra vidlice alebo von) takze pri normalnom servisovani sa v nazbierana spina dostane bez problemov prec.
- zlepsilo sa konstrukcne riesenie ako klzakov tak tesneni -> menej spiny sa dostane dovnutra
- v neposlednom rade sa z vidlice stal "spotrebny material" a dnes uz malokto drzi vidlicu dlhsie ako 3-4 roky
Kľuky sú leštené? ... tieto kľuky sú suverénne designovo najkrajšie.
hej, lestene. ale dam ich asi znova prelestit, lebo aj to lestenie sa osuchalo od tretier
s tym dizajnom suhlasim, jednoznacne najkrajsie XTR kluky doposial
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nejazdil ..ale na prvy pohlad vo mne nebudi respekt, aj ked je to oldschool .. kazdemu sa paci nieco ine .pripustam ze na tie roky to mohla byt dobra zbran ..
- ta vidla je mozno dost stara ale co sa tyka tuhosti a vahy nema doteraz ziadny problem (napriek tomu ze je to pruzina+elastomer). ma obojsmerne nastavitelny tlmic, po x0.000 km ziadnu volu v puzdrach a vahovo je na 1450g. na tej fotke je este s prachovkami ale posledne 2 roky som ju jazdil bez nich a nebola viditelna ziadna destrukcna zmena. citlivostou a velkostou zdvihu samozrejme nie je aktualna ale ani bez lock-outu sa neponara pri jazde zo sedla a na lesne cesty v rudohori uplne staci.
- dalsim dovodom bude to ze sa preslo od mazania plastickym mazivom (vazelina) na olej a ten necistoty vyplavuje (ci uz dovnutra vidlice alebo von) takze pri normalnom servisovani sa v nazbierana spina dostane bez problemov prec.
- zlepsilo sa konstrukcne riesenie ako klzakov tak tesneni -> menej spiny sa dostane dovnutra
- v neposlednom rade sa z vidlice stal "spotrebny material" a dnes uz malokto drzi vidlicu dlhsie ako 3-4 roky
pridavam aj ja svoju hyenu.
neskor odfotim v lepsom prostredi...
Ram je Exxe Ratblack (www.exxebikes.com), je to v podstate taka skladacka.
Uz len vidlu vymenim, a budem spokojny.... inac ho mam celkom rad
hej, lestene. ale dam ich asi znova prelestit, lebo aj to lestenie sa osuchalo od tretier
s tym dizajnom suhlasim, jednoznacne najkrajsie XTR kluky doposial
No ráfy ... ale nie je to až tak zlé
prave dnes som presne za takymto pokukoval pri HM tesco, asi to nebude nahoda
[/OT]
ale ziadne lestenie sa konat nebude