Mna sa to zvacsa podari niektory aprilovy vikend
Trasa:
Den 1: http://trasy.gpsteam.eu/index.html?trasa=2 2100m/82km
Den 2: http://trasy.gpsteam.eu/index.html?trasa=3 2200m/70km
Orientacne casy (z 2011):
Den 1:
7:25 start NMnV
8:50 - 9:00 Cachticky Hrad
9:50 - 10:00 V.Plesivec
10:50 - 11:10 Prasnik obchod
14:00 - 15:10 Dobra Voda pizzeria
16:10 X cesta Jablonica -Trstin
16:50 - 17:00 Bukova dedina
18:00 Smolenice
cas jazdy cca. 6.5hod
Den 2:
9:15 Smolenica stanica
10:00 Cervena Hora pod Veterlinom
10:45 - 10:50 Stary Plast
11:35 sedlo Uhliska
12:05 - 12:30 Vapenna
12:45 Solosnica Luky
13:35 Skalka
14:15 Cermakova Luka
14:40 - 14:55 Skalnata
15:30 - 16:10 Pezinska Baba
17:25 - Biely Kriz
18:10 - Koliba
cas jazdy cca. 6hod
No nechajme teda otvorenu aj tuto moznost, vsak sme len traja, takze nie je problem sa dohodnut.
Nahodil som po zime SPD, ale este som ich nestihol vyskusat, lebo vcera prsalo. Budem musiet v stredu po praci vybehnut na biku z Pezinka po modrej na Babu vyskusat SPDcka a skontrolovat sneh
Kaktus Bike Svätojurský MTB maratón 18.04.2009 neposunieš ešte trochu, aj ked viem že už nie je moc kam.
uvidime mozno spacham aj ten svatojursky,uvidime ,ozvem sa
ved prave sa cudujem ako nas kocur, ze prave cez Sv.Jur?
to je trochu nestastna kombinacna zhoda...
neda sa to presunut?
aj nadpis sa vola: 18.4. - 19.4.
Takze ideme tuto sobotu ? Ak ano, tak si riesil odvoz veci do Jahodnika alebo si mam zobrat trochu vacsi vak a vsetko donho ?
Vzhladom na to, ze nad 650m je stale sneh upusta sa od povodneho zameru ist co najviac po hrebeni na zamer uzit si 2. den nezvycajnu kombinaciu snehu a slnka
Trasa sa upravuje nasledovne:
1 den: bez zmeny (Sever Karpat) bude bez snehu, cisto bikersky.
2 den: namiesto Vapennej sa pojde cez Sklennu Hutu (po dohode mozny predtym aj bonus cez neznaceny Stary Plast ako nahrada za Vapennu). Miestami zo snehom sa urcite nevyhneme v useku Uhliska - Cermak - Baba (Konske hlavy), preto v tomto useku pojdeme aj mimo TZT po lesnych cestach po vychodnom traverze Certovho Kopca a zapadnom traverze Cmelku. Dalej podla situacie. Zvazujem aj alternativu krasny technickejsi zjazd z Cermaka po zltej, cervenej do Harmonie a cez vinohrady na Limbach.
Vzhladom na fakt, ze vazni zaujemci su len WSH a Tulenik (obaja z BA).
Nebude auto na batozinu v NMnV. (Ak by to niekomu novemu vadilo, treba sa ozvat.).
Vecernu batozinu (odporucam ruksak) prevezme v TT na stanici logista a ja pristupim do vlaku. Veci treba preto prichystat tak, aby mal kazdy len jeden ruksak, ktory v TT vylozi z vlaku (budeme cakat pri vozni pre biky/batozinu) a ostatne zo sebou, co si berie na vyjazd. Vecerna batozina bude v aute, takze ziadne cennosti, doklady, hotost atd. Netreba brat ani veci na vecernu udrzbu bikov, to zabezpecim. Nezabudnut na jedlo na nedelu. Aj ked v pripade potreby sa da nieco nakupit aj v TT v Tescu v sobotu vecer, ked poveziem domov cloveka, co privezie batozinu. V nedelu si auto poriesim ja a Vasu batozinu doveziem potom cez tyzden do BA.
Este k vlaku: Kvoli casovej rezerve a pohodovsiemu tempu uvazujem pouzit rychlik Ruzin (6:10 BA, 6:40 TT, 7:20 NMnV). Co vy na to?
Oblecenie: Pokial vydrzi pocasie da sa ist letne (kratasi, letne tretry, kratky dres, vesta + nieco do zalohy).
Bude aj sneh a preto nezabudnut uteracik, 2x nahradne ponozky a 4x sacky (najlepsie Tesco
Ubytko:
Rekreacne stredisko Zaruby je obsadene ale volne bolo toto:
http://www.domec.losonec.szm.sk/
Je to uz rezervovane (Dohodnuta cena 35E na noc za cely objekt).
Ked by sa chcel este niekto pridat (hoci aj na jeden den) kludne sem napiste.
Pre jedneho+bike viem poriesit aj dopravu do TT v sobotu vecer. Tiez na poziadanie poslem na SS GPS zaznam trasy a moj mobil, ak by sa chcel pridat niekto cez den.
Zatial vsetko. Tesim sa, v lese je super jarna atmosfera.
Aj ten cas na zeleznici skusim stihnut. Akurat budeme musiet v NMnV navstivit volebnu miestnost (to si nenecham ujst).
Časť trasy by som si ale prešiel možno budúci týždeň cez jarné prázdniny (štvrtok-utorok).
Tak vám prajem šťastnú cestu a málo snehu.
Start o cca. 7:30 NMnV
škoda, bolo krásne... mám nutkanie napísať ódu na Zestyho, ktorý bol prvý raz "vážne vonku" - hehe ale - v NMV sa Palo TT oprel o jeho rajdy a tie sa elegantne pretočili, takže sme žonglovali imbusákmi, stať sa to v teréne, uaaa
ale asi jediný vážny problém bol, že po 50 km začalo byť cítiť sedlo - a musím povedať, že dnes ma napadalo všeličo, ale položiť otlačený anus na toho San Marca určite nie!
Odkiaľ pokiaľ bolo zasnežené, Skalnatú a Čmeľok ste traverzli?
Problematicky bol asi 1km usek najvyssieho bodu traverzu pri Certovom Kopci - vid foto. Obchadzali sme to cez les, pricom sme sa striedavo brodili v snehu a vo vode. To dalo asi najviac zabrat.
Traverz Cmelku uz bol celkom OK. Po snehu sa tlacilo aj na Konske Hlavy, ale to sme uz boli najedeni a oddychnuti:)