Zaujímavú cestu nedávno spojazdnili pracovníci Vojenských lesov.
Je to spojnica medzi cestami Sklené-Kunešovská strelnica s hlavnou cestou Turček-Horná štubňa
Je vhodná aj pre crossové biky.
No ja sa chystam na letnu Velku Fatru. Tolko hrebenov co som dal za tieto dva mesiace som nedal ani za jednu svoju sezonu. Tych Kremnickych sa nebojim. Myslim ze po Malej Fatre ktoru som dal tak pred dvomi rokmi a zrejme ju dam aj tento ma Kremnicke nemaju cim prekvapit. Samo ze su ine ale vytlacim najdem, a ak by ste v spravach kukali o stratenom bikerovi ktoreho hladaju tak to ide urcite o mna.
Mike: No vsak ani mne sa nechcelo tolko pisat, len som vlastne nevedel co ti mam presne napisat tak som ti to hentak. Mala slohova praca. Asi som to mal doplnit nejakymi obr. nebolo by to take nudne.
A este aby som to nejak zavrsil, nepojde niekto vo stvrtok Kremnicke vrchy semnu.
Tak to je super, budeme to musiet riadne nacasovat s tou nasou formou. Nejaky prelom jul - august by nebol zly termin. Vtedy tusim byvaju najdlhsie dni.
Cervena, to je nasa farba i ked v tomto pripade zakazana. Jednodnovy zatah a tipujem ze tesne pod 200 km to bude. V sedle biku okolo 20 hodiek. Biking jak sa patri. Jedine miesto ktore bude v ramci cervenej vynechane bude usek od Kralovej studne az kym sa opat nenapoji na zvaznicu.
Ale dost o Fatre bo sme v Kremnickych vrchoch. Dnes som chcel dat hrebenovku aj s bikom som bol v servise, novu retaz som musel dat, dve duse jednu hned do plastu a druhu do batohu, skratka priprava bola riadna ale neocakavane udalosti sa stali a tak sedim doma s priatelkou a zhaname jej pracu kedze ju vyhodili. Tak kvoli tomu som nesiel.
Ale nic neje stratene. Kukam von a zda sa byt pekne je akysi opar a v takom som do kremnickych ist nechcel takze to ma aj svoje vyhody. Tou dalsou je ze z toho mozme urobit viacpocetnu akciu, niekedy do buducna. Zaciatkom jula, tam mam dovolenku. Ked budem vediet presny termin hned ho sem dam aby sme sa vsecia vedeli zosynchronizovat na ten termin a hadam si aj pocasicko vymodlime a bude s nami.
Kremnicke vrchy resp. ich hreben presuvam na pondelok. Kto ma cas moze sa pridat. Z PD by som chcel vyrazit okolo 6 - 7 hodky do Zvolena a odtial na hreben az po sedlo Sturec. Samo ze vsetko zalezi od pocasia takze sa moze kludne stat ze sa to opat odlozi na iny termin.
Kremnicke vrchy resp. ich hreben presuvam na pondelok. Kto ma cas moze sa pridat. Z PD by som chcel vyrazit okolo 6 - 7 hodky do Zvolena a odtial na hreben az po sedlo Sturec. Samo ze vsetko zalezi od pocasia takze sa moze kludne stat ze sa to opat odlozi na iny termin.
Ja by som tiez siel rad, ale pondelok mam skusku, no vecer idem domov a az do vikendu budem doma, cize ak by sa ti to presunulo na neskor, tak sa velmi rad pridam
malú pripomienku k trase: Skalka - sedlo Flochovej - Svrčinik - Sedlo Turecká cesta je na 95% zjazdná ak vylučim popadané stromy. Zo sedla Turecká cesta ja to uz horšie, je tam vela tlačenia (prudké stojky a zjazdy, aj keď je tam zopár pekných úsekov, ale neodporúčam). Radšej v tom sedle odbočiť do ľava na chatu Bartoška. (Eektrosystémy). Prípadne do prava smerom na Horný Hrmanec. Išiel som to asi pred dvomi rokmi, tiež až na Šturec.
Zo Sedla Flochovej až po Šturec je to tak 3 hodinky aj s tlačenim bez flákania.
Ale to asi keby si siel po cervenej aj za sedlom turecka cesta... ale ja viem, ze som to dal pod tristvrtehodinu, resp. 3/4hod zo svrcinika.3 hodiny na sturec je pisane na turistickej smerovke pre pesich. Cize na bicykli uz z principu davas kratsie casy...
Dik moc chalani, hlavne tie casy realne na biku mi vzdy chybaju. Takze este raz dik za info o hrebeni. Mam predsalen este jednu malu vrasku a ta sa tyka uz sedla Sturec. Ako sa schadza na cestu je to pohodka alebo su tam nejake hrozby.
Ked som raz isiel na Kralovu studnu tak sa do sedla dostalo prave z toho smeru par turistov a ak si to dobre pamatam tak som mal pocit ze to schadzanie na cestu bolo dost divoke. Takze...?
Chris : Toto je parkovisko v sedle Malý šturec, za chrbtom odbočka na Kráľovu studňu. Tá červená prichádza asi 10 m naľavo od tejto skaly. Je to skoro takto strmé, ale povrch hlinený.
ˇAno, po červenej zo sedla Turecká cesta až na Šturec. Veľa sa nosí bike.
Ale to asi keby si siel po cervenej aj za sedlom turecka cesta... ale ja viem, ze som to dal pod tristvrtehodinu, resp. 3/4hod zo svrcinika.3 hodiny na sturec je pisane na turistickej smerovke pre pesich. Cize na bicykli uz z principu davas kratsie casy...
Pridávam jednu skúsenosť z Kunešovskej strelnice. V utorok som sa vracal zo Skalky cez Kunešov a na strážnom stanovišti pred strelnicou ma zastavil vojak. Práve ničili starú muníciu. Bol to tiež biker od Ružomberka, hneď sme dali reč, ale nechcel ma pustiť ďalej. Vraj by to bolo pre mňa príliš nebezpečné ! A tak som sa musel hromžiac vrátiť na Kremnické Bane atď.
Takže môže sa Vám to stať ale ozaj len ojedinele cez týždeň. Cez víkend nikdy nestrieľajú. Stanovištia majú všade dookola, ja som prechádzal popri tomto salaši.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mike: No vsak ani mne sa nechcelo tolko pisat, len som vlastne nevedel co ti mam presne napisat tak som ti to hentak. Mala slohova praca. Asi som to mal doplnit nejakymi obr. nebolo by to take nudne.
A este aby som to nejak zavrsil, nepojde niekto vo stvrtok Kremnicke vrchy semnu.
Chlapi, tú Veľkú Fatru chcete ísť ako ? Po hrebeni po červenej alebo Lubochnianskou dolinou ?
Ale nic neje stratene. Kukam von a zda sa byt pekne je akysi opar a v takom som do kremnickych ist nechcel takze to ma aj svoje vyhody. Tou dalsou je ze z toho mozme urobit viacpocetnu akciu, niekedy do buducna. Zaciatkom jula, tam mam dovolenku. Ked budem vediet presny termin hned ho sem dam aby sme sa vsecia vedeli zosynchronizovat na ten termin a hadam si aj pocasicko vymodlime a bude s nami.
Ja by som tiez siel rad, ale pondelok mam skusku, no vecer idem domov a az do vikendu budem doma, cize ak by sa ti to presunulo na neskor, tak sa velmi rad pridam
Zo Sedla Flochovej až po Šturec je to tak 3 hodinky aj s tlačenim bez flákania.
Ked som raz isiel na Kralovu studnu tak sa do sedla dostalo prave z toho smeru par turistov a ak si to dobre pamatam tak som mal pocit ze to schadzanie na cestu bolo dost divoke. Takze...?
Takže môže sa Vám to stať ale ozaj len ojedinele cez týždeň. Cez víkend nikdy nestrieľajú. Stanovištia majú všade dookola, ja som prechádzal popri tomto salaši.