Budem velmi vdacny za dalsie vhodne tipy hlavne od nasich megaskusenych gramhonicov ala marecej, peterg, rasto, ale samozrejme aj od kohokolvek ineho kto ma v danej oblasti prehlad. Primarne by to mal byt bike dostupny a servisovatelny v ramci EU (cim blizsie SK tym lepsie), ale ak sa najde aj nejaka zamorska znacka stojaca za hriech, tak pokojne dajte tip aj na tu.
Prehlad toho, co som zatial nasiel:
Scott Spark
Merida 96
Simplon Stomp
Cube AMS HPC - udavana hmotnost 1950 gramov, ale asi bez tlmica
Lapierre X-control - hmotnost ramov vyrobca neuvadza, ale je realna sanca, ze carbon verzie 2008 aj 2009 atakuju hranicu 2 kg
posledný komentár: 3. 4. 2025 o 20:23
ale ono sa to neohyba tam
Inak nepáči sa mi to riešenie zadnej stavby.Bajk je to,ale super.
ram s tlmicom vo velkosti 19,5" = 2000 gramov
Votec (www.votec.com) - je to flashova abo aka stranka, takze sa neda dat priamy link, ale za pozornost stoja hlavne modely V.CS a V.GTC. To co je na tejto znacke vynimocne je moznost vyskladania biku takmer uplne dokonale podla predstav (tlmic, vidlica, pohon, kokpit, sedlo, sedlovka, kolesa, plaste, brzdy) aj s on-line updatovanim ceny, ktora je mimochodom veeelmi slusna.
Bergamont Fastlane 9,9 a Fastlane Team
http://www.bergamont.de/cms/de/02__bikes/full_suspension_mtb/detail/fastlane-9-9
http://www.bergamont.de/cms/de/02__bikes/full_suspension_mtb/detail/fastlane-team
1, SP. Epic - podla mna uplne zla volba. jazdil som ho niekolko tisic km a odisli mi 4 zadne tlmice (brain). Tie su zatial neopravitelne a tak som ich musel vzdy menit. vydrzali max. 1500km. Po 4tom ma to uz nastvalo a vratil som cely ram. Ani system pruzenia nie je velmi dokonaly a hupalo to aj v stupaniach a v terene to pracovalo oneskorene.
2, Merida 96 - prehodil som vsetky komponenty z e*****, cize to mozem presne porovnat. Odjazdenych mam cca 3500km. Jazdne vlastnosti super - oproti e***** je to podstatne pevnejsi bajk v stupaniach (neporovnatelne tuhsi pri zabere). Tiez ocenujem podstatne lepsiu geometriu, vahu a stabilitu bajku.
Nevyhoda - krehky karbon v oblasti upevnenia sedlovej trubky. Ram mi praskol. (Btw. je to prvy ram co mi praskol a to jazdim na mtb od ´91 roku). Tak sa tesim na komplikacie s reklamaciou.
3, Canyon - znamy si ho kupil ako svadobny dar. Teda jeden pre seba a jeden pre manzelku (i ked oba boli HT). Na oboch praskol ram v jednom mieste pri hl. zlozeni. Mal neskutocne problemy s vybavenim reklamacie. Takze dalsia znacka, co som do buducna vyradil.
Co si vybrat dalej???
Asi prejdem na ocelovy HT