Kto vie čo mi je?
Anamnéza:
Včera počas výjazdu pri beerstope ma začalo pobolievať lýtko. Akoby presilené. Výjazd normálny, žiadne búšenia, žiaden pád, žiadne rupnutie v nohe, ništ. No a večer aj dnes celý deň taká tupá bolesť. Sem tam celkom fajná. Bolesť sa nedá lokalizovať. Je to akoby bolelo lýtko, ale aj zadná strana stehna. Semtam mám pocit akoby to šlo zo stehna. Pri ohmataní nohy žiadna tlaková bolesť. Funkčnosť nohy bez problémov, modrina žiadna. Mám to dať odrezať?
Zdravim miestnych invalidov a expertov na utrpenie.
Chcel by som sa spytat, ci neviete, co moze znamenat, ked ma po dlhsej namahe zacnu boliet kolena. Po dlhsom vyjazde, pripadne ture v horach mam problem zohnut nohu v kolene. Ci uz jedna noha, alebo druha. Vselijako to tam vrzga a tak. A v poslednom case ma dokonca bolelo koleno tak, ze som si nan ani nemohol klaknut (bolelo na dotyk). Invalid uz v mladom veku??? :-/
zacinajuca artroza. mam ju aj ja.zacalo to tym ze som sa jedneho dna zobudil a voda v kolene.o tyzden v druhom.3 tyzdne som nechodil,brali mi vodu z kolena. bolelo to ako SVINA. noha sa nedala ani ohnut....a samozrejme zacalo mi vrzgat v kolenach,pukat klby v ramenach,zapastiach.
Tieto problemy mam uz 3 roky. Dost mi pomohol Artrostop,bral som ho 3 krat rocne.Obnovuje chrupavku.No a samozrejme bikovanie. Vela bikovania. pomaha aj plavanie a šport.ale pozor,nie silovy -ako behanie a posilnovanie...To vam klby znici este viac
2 alena : aka je prirodzena klbova vyziva , myslim v klasickom jedle napriklad , nechcem totiz to jest tie preparaty .....
Ak nechceš jesť preparáty, prípadne si nechať pichať do kĺbov hyaluronáty, tak ťa jednoducho kĺby budú bolieť aj na ďalej.
Maximum, s čím môžeš dosiahnuť minimálny efekt, je jesť želatínové prípravky, ktoré obsahujú kolagén, kt. patrí k stavebným látkam kĺb. chrupavky. /želatínový mackovia, huspenina,/
Ale k najdôležitejším zložkám kĺbnej výživy patrí, Chondroitin, Glukozamín sulfát a kyselina hyalurónová.
Glukozamín vzniká z fruktózy chemickou reakciou.
Chondroitin sa vyskytuje napr. v hovädzích tracheách a šľachách. Ale k tomu, aby sa vstrebával chondroitín, musí byť prítomný napr.aj vit. C a aby bol efekt, aj kys. hyalurónová, kt. je tam kôli tomu, aby chrupka nevysychala. Jej produkcia vekom klesá.
Podľa mňa jediná cesta, ak chceš niečo pre svoje kĺby urobiť, dva krát ročne napr. Artrostop, výborný a cenovo výhodný Mobilin / my máme teraz 3-mesač. dávku za 28 eur/,Artenal,a pod.
2 alena : tak zatial ma nebolia ale co nebolo moze byt , ehm tieto parady sa natieraju na postihnute miesto alebo sa to je ?
inak tie hovedzie slachy atd , uz nie je riziko BSE ?
tiez by som poprosil... Je vhodne uzivat napr. spomin. artrostop aj v mojom pripade:
2 tyzdne dozadu som "lahol" z biku, vs.koncatiny odrete. Po 4 dnoch mi vybral z lav.kolena 80 ml vody (mala oranz.farbu, mudr.vravel nieco o rozklade krvi ), no a o dva dni idem opat, bo uz mam koleno znova ako balon. V druhom kolene citim ostru bolest, ked ho napr.silnejsie zatazim pri chodzi, co sa pri probl.lav.kolena stava casto. Dakujem.
tiez by som poprosil... Je vhodne uzivat napr. spomin. artrostop aj v mojom pripade:
2 tyzdne dozadu som "lahol" z biku, vs.koncatiny odrete. Po 4 dnoch mi vybral z lav.kolena 80 ml vody (mala oranz.farbu, mudr.vravel nieco o rozklade krvi ), no a o dva dni idem opat, bo uz mam koleno znova ako balon. V druhom kolene citim ostru bolest, ked ho napr.silnejsie zatazim pri chodzi, co sa pri probl.lav.kolena stava casto. Dakujem.
v tvojom pripade sa skor ta voda vytvorila nasledkom padu....a kedze si potom extremne zatazoval druhu nohu predpokladam ze sa spravila sa voda aj v nej....tak to bolo aj u mna,po namahe /1 tyzden/ na jednu nohu mi opuchla aj druha. Lenže u mna všetko začalo vdaka začinajucej artroze ,ktoru može človek kludne dostat už aj v 30-tke /volakedy davno toto bola choroba starcov/ čo je podstatne,klbnu výživu by mal brať každy kto namaha klby-bikuje,beha...atd. pretože klby sa opotrebovavaju a telo si ich nedokáže tak rýchlo regenerovať.treba tomu pomáhať. ak teda nechces aby ti doktor do kolena pichal hyaluronove injekcie,ktore bolia ako svina svinska, a ktore sluzia na obnovu chrupavky, tak aspon 2 krat do roka tlač do seba Artrostop alebo iny výživový klbny preparat. Tie lieky nemajú žiadne vedlajšie učinky a ich najvačšou zložkou sú výťažky z morských živočíchov... a nečakaj učinok ale hned.ich učinok sa prejavi zhruba az za 4 mesiace....hold chrupavka a casti klbov sa obnovuju poooomalyyyy .kto chce vidiet ako vyzera take koleno plne vody tak nech sa páči. vlavo koleno plne vody,vpravo koleno s vodou ale uz nie v takom rozsahu.....
Mne vodu z kolena vyberali 2 x v živote. Vyvrtol som si koleno na futbale. Prvý raz mi vytiahli nejak pol deci, druhý raz menej. Odvtedy už to koleno nie je 100% a preto som vlastne skončil s futbalom.
A čo sa týka tej kĺbovej výživy, má vážne zmysel ju užívať. Aké má účinky a ktorú by ste mi odporučili?
No pridám aj ja svoje kolienka: bežne nič ale sú obdobia, kedy je problém čo i len zdvihnúť nohu z postele... čas od času je cítiť nejaké divné vŕzganie v pravom kolene...
A ďalší problém sú lýtka v poslednej dobe na bike veľa času nemám no lýtka bolia a bolia ako keby som na biku sedel celé dni non stop...
Dá sa s tým niečo robiť ??? alebo to treba celé vymeniť???
tak ja som skušal Condrosulf, Arthrostop,Artryn, asi najviac sa mi osvedčil Arthrostop. Hlavne ma na lieku zaujimaju tieto udaje: glukosamín sulfát,Chondroitin sulfát,-to je zaklad výživy klbu a cim viac miligramov balenie obsahuje tym lepšie,dalej ma v baleni zaujima ci to obsahuje napr vapnik, a nejake tie vitaminy ktore posobia antioxidačne.A vyborna vec je aj žraločia chrupavka. aj tu som si daval. Pri dlhodobom užívaní týchto preparátikov sa mne osobne obcasne klbne bolesti znizili asi o 70 percent. Uz mavam problemy hlavne v zime,ale to aj preto lebo vtedy sa aj menej pohybujem. Bikovanie doplnam aj plavaním,tiež výborne pomaha. Primeraným športovaním sa v tele obnovuje kostná a svalová hmota a užívaním pomocných prostriedkov sa klby efektivne vyživuju.Predlžuje sa ich životnosť. a všetko to spolu suvisi a zapada do seba-ak bude kostna hmota,bude aj chrupavka z výživou lepšie fungovať a svalstvo vytvorene primeranym športom spevni celu vazbu klbov... Lebo zhruba 80 percent klbov sa vam pocas života opotrebuje.To je fakt. A vela ludi si mysli že: no teraz ja chcem byť zdravý a idem behať.....behanie je šport pre ludí ktorí majú fakt klby v 100 percentnom stave,čo je aj geneticky dané. človek z osteoporozou,artrozou behať nemože,lebo si tie vrzgajuce kolena zhumpluje ešte viac. Absolutna jednotka v športe je plavanie,pretože pri nom sa klby namahaju minimalne. Ale aj bicyklovanie-ale zase nie take ze si dam tažší prevod a idem do toho najvačšieho kopca....bikovanie je v podstate zdravšie ako chodza.ale zase platí -primerane. Nie sa chrtiť a dupať silou mocou do kopca.
Skuste pohladat tuto temu na http://www.bike-forum.cz vrcholila ak sa nemylim kedysi pred rokom. Najviac sa mi pacil jeden zo zaverov, ze to iste dosiahnes castym pojedanim huspeniny. Dolezite je aby si preparaty ci huspeninu pozival hlavne v obdobi rastu. Potom uz je ucinok vraj dost diskutovatelny. Jeden z najefektivnejsich parametrov preparatov je ten ekonomicky. Samozrejme pre predajcu. Ak tu ma niekto kvalifikovany nazor, celkom rad si ho precitam.
Po porvom úraze kolena mi doktor predpísal ten Condrosulf a vtedy mi to dosť pomohlo. Ale spravil som chybu, že som nešiel k doktorovi hneď, ale až po dlhšom čase. Stále som myslel, že sa to nejak samo dá do poriadku a navyše som chodil na brigádu, tak som chcel niečo aj zarobiť. Ale asi po mesiaci užívania sa mi koleno dalo skoro úplne do poriadku.
Momentálne v ňom ale občas puká a častejšie vŕzga, tak by sa mi možno hodili nejaké lieky a časom hádam aj nejaká chirurgická oprava.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcel by som sa spytat, ci neviete, co moze znamenat, ked ma po dlhsej namahe zacnu boliet kolena. Po dlhsom vyjazde, pripadne ture v horach mam problem zohnut nohu v kolene. Ci uz jedna noha, alebo druha. Vselijako to tam vrzga a tak. A v poslednom case ma dokonca bolelo koleno tak, ze som si nan ani nemohol klaknut (bolelo na dotyk). Invalid uz v mladom veku??? :-/
zacinajuca artroza. mam ju aj ja.zacalo to tym ze som sa jedneho dna zobudil a voda v kolene.o tyzden v druhom.3 tyzdne som nechodil,brali mi vodu z kolena. bolelo to ako SVINA. noha sa nedala ani ohnut....a samozrejme zacalo mi vrzgat v kolenach,pukat klby v ramenach,zapastiach.
Tieto problemy mam uz 3 roky. Dost mi pomohol Artrostop,bral som ho 3 krat rocne.Obnovuje chrupavku.No a samozrejme bikovanie. Vela bikovania. pomaha aj plavanie a šport.ale pozor,nie silovy -ako behanie a posilnovanie...To vam klby znici este viac
Ak nechceš jesť preparáty, prípadne si nechať pichať do kĺbov hyaluronáty, tak ťa jednoducho kĺby budú bolieť aj na ďalej.
Maximum, s čím môžeš dosiahnuť minimálny efekt, je jesť želatínové prípravky, ktoré obsahujú kolagén, kt. patrí k stavebným látkam kĺb. chrupavky. /želatínový mackovia, huspenina,/
Ale k najdôležitejším zložkám kĺbnej výživy patrí, Chondroitin, Glukozamín sulfát a kyselina hyalurónová.
Glukozamín vzniká z fruktózy chemickou reakciou.
Chondroitin sa vyskytuje napr. v hovädzích tracheách a šľachách. Ale k tomu, aby sa vstrebával chondroitín, musí byť prítomný napr.aj vit. C a aby bol efekt, aj kys. hyalurónová, kt. je tam kôli tomu, aby chrupka nevysychala. Jej produkcia vekom klesá.
Podľa mňa jediná cesta, ak chceš niečo pre svoje kĺby urobiť, dva krát ročne napr. Artrostop, výborný a cenovo výhodný Mobilin / my máme teraz 3-mesač. dávku za 28 eur/,Artenal,a pod.
inak tie hovedzie slachy atd , uz nie je riziko BSE ?
2 tyzdne dozadu som "lahol" z biku, vs.koncatiny odrete. Po 4 dnoch mi vybral z lav.kolena 80 ml vody (mala oranz.farbu, mudr.vravel nieco o rozklade krvi
2 tyzdne dozadu som "lahol" z biku, vs.koncatiny odrete. Po 4 dnoch mi vybral z lav.kolena 80 ml vody (mala oranz.farbu, mudr.vravel nieco o rozklade krvi
v tvojom pripade sa skor ta voda vytvorila nasledkom padu....a kedze si potom extremne zatazoval druhu nohu predpokladam ze sa spravila sa voda aj v nej....tak to bolo aj u mna,po namahe /1 tyzden/ na jednu nohu mi opuchla aj druha. Lenže u mna všetko začalo vdaka začinajucej artroze ,ktoru može človek kludne dostat už aj v 30-tke /volakedy davno toto bola choroba starcov/ čo je podstatne,klbnu výživu by mal brať každy kto namaha klby-bikuje,beha...atd. pretože klby sa opotrebovavaju a telo si ich nedokáže tak rýchlo regenerovať.treba tomu pomáhať. ak teda nechces aby ti doktor do kolena pichal hyaluronove injekcie,ktore bolia ako svina svinska, a ktore sluzia na obnovu chrupavky, tak aspon 2 krat do roka tlač do seba Artrostop alebo iny výživový klbny preparat. Tie lieky nemajú žiadne vedlajšie učinky a ich najvačšou zložkou sú výťažky z morských živočíchov... a nečakaj učinok ale hned.ich učinok sa prejavi zhruba az za 4 mesiace....hold chrupavka a casti klbov sa obnovuju poooomalyyyy .kto chce vidiet ako vyzera take koleno plne vody tak nech sa páči. vlavo koleno plne vody,vpravo koleno s vodou ale uz nie v takom rozsahu.....
Tak, tak
Sasovčan, teda tie nohy máš pôvabné. Pomaly začínam strácať svoj komplex.
A čo sa týka tej kĺbovej výživy, má vážne zmysel ju užívať. Aké má účinky a ktorú by ste mi odporučili?
A ďalší problém sú lýtka v poslednej dobe na bike veľa času nemám no lýtka bolia a bolia ako keby som na biku sedel celé dni non stop...
Dá sa s tým niečo robiť ??? alebo to treba celé vymeniť???
...neskúsiš magnézium a masáž? Mne pomohlo...
Momentálne v ňom ale občas puká a častejšie vŕzga, tak by sa mi možno hodili nejaké lieky a časom hádam aj nejaká chirurgická oprava.