Anamnéza:
Včera počas výjazdu pri beerstope ma začalo pobolievať lýtko. Akoby presilené. Výjazd normálny, žiadne búšenia, žiaden pád, žiadne rupnutie v nohe, ništ. No a večer aj dnes celý deň taká tupá bolesť. Sem tam celkom fajná.
posledný komentár: 30. 8. 2016 o 12:06
Chcel by som sa spytat, ci neviete, co moze znamenat, ked ma po dlhsej namahe zacnu boliet kolena. Po dlhsom vyjazde, pripadne ture v horach mam problem zohnut nohu v kolene. Ci uz jedna noha, alebo druha. Vselijako to tam vrzga a tak. A v poslednom case ma dokonca bolelo koleno tak, ze som si nan ani nemohol klaknut (bolelo na dotyk). Invalid uz v mladom veku??? :-/
zacinajuca artroza. mam ju aj ja.zacalo to tym ze som sa jedneho dna zobudil a voda v kolene.o tyzden v druhom.3 tyzdne som nechodil,brali mi vodu z kolena. bolelo to ako SVINA. noha sa nedala ani ohnut....a samozrejme zacalo mi vrzgat v kolenach,pukat klby v ramenach,zapastiach.
Tieto problemy mam uz 3 roky. Dost mi pomohol Artrostop,bral som ho 3 krat rocne.Obnovuje chrupavku.No a samozrejme bikovanie. Vela bikovania. pomaha aj plavanie a šport.ale pozor,nie silovy -ako behanie a posilnovanie...To vam klby znici este viac
Ak nechceš jesť preparáty, prípadne si nechať pichať do kĺbov hyaluronáty, tak ťa jednoducho kĺby budú bolieť aj na ďalej.
Maximum, s čím môžeš dosiahnuť minimálny efekt, je jesť želatínové prípravky, ktoré obsahujú kolagén, kt. patrí k stavebným látkam kĺb. chrupavky. /želatínový mackovia, huspenina,/
Ale k najdôležitejším zložkám kĺbnej výživy patrí, Chondroitin, Glukozamín sulfát a kyselina hyalurónová.
Glukozamín vzniká z fruktózy chemickou reakciou.
Chondroitin sa vyskytuje napr. v hovädzích tracheách a šľachách. Ale k tomu, aby sa vstrebával chondroitín, musí byť prítomný napr.aj vit. C a aby bol efekt, aj kys. hyalurónová, kt. je tam kôli tomu, aby chrupka nevysychala. Jej produkcia vekom klesá.
Podľa mňa jediná cesta, ak chceš niečo pre svoje kĺby urobiť, dva krát ročne napr. Artrostop, výborný a cenovo výhodný Mobilin / my máme teraz 3-mesač. dávku za 28 eur/,Artenal,a pod.
inak tie hovedzie slachy atd , uz nie je riziko BSE ?
2 tyzdne dozadu som "lahol" z biku, vs.koncatiny odrete. Po 4 dnoch mi vybral z lav.kolena 80 ml vody (mala oranz.farbu, mudr.vravel nieco o rozklade krvi
2 tyzdne dozadu som "lahol" z biku, vs.koncatiny odrete. Po 4 dnoch mi vybral z lav.kolena 80 ml vody (mala oranz.farbu, mudr.vravel nieco o rozklade krvi
v tvojom pripade sa skor ta voda vytvorila nasledkom padu....a kedze si potom extremne zatazoval druhu nohu predpokladam ze sa spravila sa voda aj v nej....tak to bolo aj u mna,po namahe /1 tyzden/ na jednu nohu mi opuchla aj druha. Lenže u mna všetko začalo vdaka začinajucej artroze ,ktoru može človek kludne dostat už aj v 30-tke /volakedy davno toto bola choroba starcov/ čo je podstatne,klbnu výživu by mal brať každy kto namaha klby-bikuje,beha...atd. pretože klby sa opotrebovavaju a telo si ich nedokáže tak rýchlo regenerovať.treba tomu pomáhať. ak teda nechces aby ti doktor do kolena pichal hyaluronove injekcie,ktore bolia ako svina svinska, a ktore sluzia na obnovu chrupavky, tak aspon 2 krat do roka tlač do seba Artrostop alebo iny výživový klbny preparat. Tie lieky nemajú žiadne vedlajšie učinky a ich najvačšou zložkou sú výťažky z morských živočíchov... a nečakaj učinok ale hned.ich učinok sa prejavi zhruba az za 4 mesiace....hold chrupavka a casti klbov sa obnovuju poooomalyyyy .kto chce vidiet ako vyzera take koleno plne vody tak nech sa páči. vlavo koleno plne vody,vpravo koleno s vodou ale uz nie v takom rozsahu.....
Tak, tak
Sasovčan, teda tie nohy máš pôvabné. Pomaly začínam strácať svoj komplex.
A čo sa týka tej kĺbovej výživy, má vážne zmysel ju užívať. Aké má účinky a ktorú by ste mi odporučili?
A ďalší problém sú lýtka v poslednej dobe na bike veľa času nemám no lýtka bolia a bolia ako keby som na biku sedel celé dni non stop...
Dá sa s tým niečo robiť ??? alebo to treba celé vymeniť???
...neskúsiš magnézium a masáž? Mne pomohlo...
Momentálne v ňom ale občas puká a častejšie vŕzga, tak by sa mi možno hodili nejaké lieky a časom hádam aj nejaká chirurgická oprava.