Maratón Medzihorím - Memoriál Radovana Kaufmana

23.04.2011
2. kolo - Cyklomaratónska séria
2. kolo - Slovenský pohár XCM
MTB maratón
Partizánske - Malé Bielice (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Foto, Reportáže
Zúčastnených bikerov (47)
andrej25CraObsFlinkerftakopyskGreywolficemanivodrnojakub023jasopetoJezusjurajko1975kalcokrtko333kubasLubiklubos73Manusmartin190martinantoni13matotopemibajkmilsuMiMiNomipo13mirec33miro80mishoxmismesmysteryoborPa3kPipikovicR-u-d-erichardleromanesromanxRoskotigeragontmaxunigenavankesVladko1vulpeculayojo
Buko ja som ani netusil ze si absoloval takuto story :D defekt, dobrodinec, stratena pumpa, najdena pumpa
a na fotkach som nasiel este jedneho borca v drese subaru - kolega z teamu ? :wink:
24.05.2009 - 23:13:33
00
Dam aj ja nejake vyjadrenie: Co sa tyka trate skvela, zatial najlepsia aku som na maratone siel. So znacením som nejak problemy nemal kedze sme to minulu nedelu z Mirom "presli". No musim dat za pravdu tym ktory sa stazovali, siel som strednu trat no boli miesta kde som si aj ja nebol isty ci idem dobre predomnou nikoho tak som sa obzeral dozadu ci sa dakto objavi. Nastastie som nepobludil.
Ten zaverecny zjazd vobec nezavidim ludom ktory isli predomnou. Viem si to predstavit ake to muselo byt ked som siel ten zjazd pre tyzdnom ruky dobyte oskriabane. O tom ze nebolo vidiet dva metre pred seba hovorit ani nebudem Buduci rok by sa to patrilo trochu skulturnit.
Start sa mi zdal odflaknuty. Par krat bol spomenty ostavajuci cas do startu ,neobiehajte auto, motorku vystrel so startovej pistole a uz sa slo. Vyhlasenie vysledkov detto, speaker sa v tom celom nejak stratil. X krat doplietol mena odkial clovek je. Za to startovne to mohlo aj inak vyzerat.
A samozrejme dakujem fotografom :wink:
24.05.2009 - 23:26:30
00
Buko ja som ani netusil ze si absoloval takuto story :D defekt, dobrodinec, stratena pumpa, najdena pumpa
a na fotkach som nasiel este jedneho borca v drese subaru - kolega z teamu ? :wink:

No prvykrat som si nezobral na pretek pumpu a lepenie a prvykrat som dostal defekt. Murphy ;)
ja som nasiel jednu teamovu kolegynu
http://picasaweb.google.com/lubo.dizo/Maraton_2009#5339318867603311074
tu je sice v trocha nelichotivej pozicii tlacenia, ale inak slapala perfektne vsetka cest, 2x som ju musel obehnut :twisted:
25.05.2009 - 00:10:31
00
Ivo, keby si so sebou nemal nitovac, to este pochopim. A keby si napisal, ze si si pumpu a ostatne veci na opravu defektu len v zhone zabudol, to pochopim tiez. Ale nezobrat si vedome pumpu, dusu a lepenie a spoliehat sa na pomoc druhych je prinajmensom na zamyslenie.
25.05.2009 - 00:29:53
00
normalne som myslel ze dnes uz neprispejem, ale :
- "napr. ponožky jednej velkosti pre vsetkych berem ako uražku" :roll: ...ak si dobre pamatam, odovzdaval som ponozky v 4 velkostiach
- "Tešil som sa na krasne biele tabulky s čiernymi šipkami, ako je to v pravidlach UCI, aj na preteky dlhe 80-120 km a cas 1.pretekara min 4.hodiny.A že nikde nebude 1. pretekar dobiehat pomalšich."...ak mas v propoziciac ze trat ma 74, tak asi nebude mat 80-120. A to ze som dobiehal a nasledne kade tade cez les prebiehal pomalsich z kratkej trate mi teda vobec nevadilo rovnako ako na inych maratonoch na Slovensku
-"dalsi trapas na krizovatke kde regulovcik nezastavil auto, Policajne auto islo podla pravidiel cestnej premavky ale bezohladne na balik cyklistov"...ano, to ze regulovcik tak zaspal na krizovatke je pravda, ale taketo nieco sa stalo po starte uz na viacerych a aj renomovanych maratonoch a nikto zatial kvoli tomu neprskal...k druhej casti sa nebudem ani vyjadrovat

no a uz iba k dalsim veciam...ak boli ti cyklisti ozaj cena na smiech, treba jazdit svetovy pohar XC, alebo ine sutaze v zahranici ktore maju silnych sponzorov...myslim ze tam su financne ceny slusne.

a taktiez "keby som padol v nejakom zjazde"...tak na jednej strane je motorkar hlupost, na druhej sa mysli na najhorsie...tiez som si nevsimol na inych maratonoch zeby stal nejaky organizator na kazdom pol kilometri ... a taktiez nemas co padat :D ...myslim ze si si uz vsimol ze sa na slovenskych maratonoch nejazdi o zlate trenky tak nie je dovod ist zjazdy na "hrane"


Ja som len tak chcel upozorniť, že nikto z organizatorov si ani neprečital pravidla uci ani szc, ba asi ani nevie co to je a kde to je, ale prekopírovať to do propozicii je lahke a znie to dobre, však ?
k dlžke trati len tolko že to malo ledva 70, alebo som vela skakal na zadnom ?
Na prezentacii po obdrzani ponožiek som sa hned opytal ci mi nemozu dať menšie čislo, bolo povedane, ze ine nemaju, mam to niekomu darovať......, Frajerka dostala tiez velkosť 9-10, a ktomu usmev, ce co už hh, daj to frajerovi.
A to som bol medzi prvimi na prezentacii, tak asi sa nemohlo stať že už neboli tie 4 velkosti čo spominaš
Vobec sa mi nepači ked si mam kupiť v štartovnom ponožky a dušu čo nikdy nepoužijem a nepotrebujem, za tie peniaze mohli dať viac regulovčikov na križovatky.... alebo nejake hodnotnejšie ceny pre vyťazov.....
A motorkar : ma jazdiť cca 200metrov pred prvym pretekarom. Raz bol pred nami aj 3km a cakal nas na kopci mi sme zatial hladali cestu, predbehli sme ho lebo kecal s niekym , potom ma predbiehal v zjazde kde sme sli 60, na singlacoch som ho predbiehal ja lebo siel pomaly, potom zase stal na kopci a čakal. Robil hrozny prach pred nami a konare a kamene lietali z pod kolesa kazdym smerom..... dakujem radšej nabuduce ho postaviť tiež radšej na križovatku ako regulovčik.
Zjazd som nešiel na hrane... a ja viem kus asi aj bicyklovať aj padať, ale boli tam aj taky co mozno nie az tak velmi.......
Na predbiehanie pomalšich som tiež zvyknuty, neviem ako ty ale ja vetsinu som prebieahal hore singlacom a dole singlacom, a to je dost tazke. Nehovoriac o tom, ze je to pre nich mozno ešte neprijemnejšie ked ich vytlačam z cesty a revem na nich nech sa stiahnu.
Ku koncu som dochadzal cca 20 pretekara na strednej, a ten sa nejako už ani nechce stiahnuť kedže sa asi tiež ponahla a bojuje o flek.
Ked absolutny vytaz dlhej za svoj vykon dostane to iste co 3.veteran na kratkej (bez uražky len priklad) tak to berem ako uražku a neváženie športoveho vykonu zo strany organizatora.
Nabuduce netreba tuto akciu nazvať "preteky" ale napr.organizovana prechadzka okolim Partizanskeho. To viac vystihuje tento pretek, a za taketo niečo rad zaplatim tak 5 eur.
Ja za 20 eur ocakavam viac zo strany organizatorov.
25.05.2009 - 08:08:21
00
Scottman napisal: "Ja za 20 eur ocakavam viac zo strany organizatorov." Trefne a výstižné!! Pomer "cena/kvalita" v Partizánskom najslabší.
25.05.2009 - 08:18:30
00
No to s tou cenou by som sa tiez pripojil...nechcem byt zly ale naozaj toto za 20 EUR je dost malo, aj ked sa mi pretek pacil, proste za 20 EUR dost malo :roll:
25.05.2009 - 08:36:10
00
no je to viac menej pravda s tým štartovným, ale zase je tu to prihlásenie dopredu a pod., mne osobne chýbalo aj nejaké to tričko, tak obľúbené skoro na všetkých maratónoch...

ako som už písal v závere svojho predchádzajúceho hodnotiaceho príspevku, bol som spokojný a určite sa sem vrátim, ak nebude kolízia termínov...

nedá mi nespomenúť príhodu z cesty späť, keď nám vo Fačkovskom sedle asi 500 metrov pred vrcholom došla nafta :mrgreen: našťastie hneď prvé auto čo išlo asi o minútku za nami bola 1203-ka s Cysákmi vracajúcimi sa zo Žiaru n. Hronom z kritéria a tí nás potiahli aspoň na vrchol...dole kopcom už to opäť naskočilo a došli sme až do Rajca na pumpu... :D
25.05.2009 - 08:43:47
00
Cakal som, kedy to napises :) JJ, to bolo velmi cool ked nas tahala 100 rocna skodovka 8)
25.05.2009 - 08:50:48
00
Ja to beriem tak : ak odratam gulas, kofolu, 1 banan, 1 tycinku a pohar vody tak som si kupil asi najdrahsie ponozky a dusu a cukriky :lol: Ale trat sa mi pacila velmi, organizacia velmi nie :cry:
25.05.2009 - 08:51:26
00
s tymi ponozkami a igelitkami to nemyslite vazne... :-)

buko, neber to osobne, ale chlapi noste si pumpy, za posledny polrok som bol v piatok zhanat uz tretiu, aby som ju na maratone mal, len aby som nemusel "zobronit" od niekoho, to by som to radsej zabalil (pritom darovat dusu nie je problem)

inak matheos fakt robis pekne zabera a ak by si mal 148, tak to uvitam, vdaka

cim je to, ze maratony s peknou tratou vyvolaju tolko kontroverzie?
25.05.2009 - 08:57:02
00
ale zase je tu to prihlásenie dopredu a pod.

nj ale naco dopredu? balicek do ruky ako ho pozbierali prave zo stola, velkost ponoziek sa nepytali (ani dopredu ani potom).. a aj cena 16,90€ dopredu patri medzi najvyssie..


dotm: pekna trat neni vsetko.. uz som pisal ze asi najkrajsia aku som doteraz siel.. ale organizacia bola nieco ako v skalici na kralovi zahoria ktory stal 5€ a bol to prvy rocnik.. aj ked tam bola trat znacena lepsie a regulovcikov asi 9x tolko..
25.05.2009 - 09:00:59
00
ja som tiež nezaplatil dopredu, takže som si bol vedomý, že to bude drahšie...ale v podstate máte pravdu...verím, že sa to za rok zlepší... :wink:
25.05.2009 - 09:24:23
00
Matheos: Nezvestná osoba má číslo 445 , kostnaté rukavice a ultra maly litespeed... Skús pohladať. Dakovala :)
25.05.2009 - 09:29:22
00
moj nazor na tento maraton sa stotoznuje s viacerymi uz vyrieknutymi, takze sa nebudem opakovat, najma ak mam pocit, ze rovnake nedostatky sa tu riesili aj minuly rok. organizator si to bude zrejme aj tak robit po svojom. nevidim, ziaden pokrok, alebo ze by spravil nieco viac, ako minuly rok, mozno akurat to startovne sa zvysilo.. btw. min. rok nevysli ceny ani pre vsetkych vitazov, takze tam je jedno plus, ze vsetci aspon nieco dostali..
znacenie a komentatora komentovat nebudem, bolo povedane dost.
mrzi ma, ze v tak peknom prostredi a s takym dobrym arealom staci tak malo a bol by to super maraton, zrejme to nerobi pravy biker...
jeden z najsvetlejsich momentov na trati bol, ked som zbadal velkeho cloveka s velkym aparatom, hned som sa zacal tesit na super fotku a nesklamal.
dakujem matheos :) (moje c.1316)
25.05.2009 - 09:37:52
00
keyboard_arrow_up