V sobotu na pretekoch mi odislo lozisko zo strany prevodnikov do preč Nema nahodou niekto lozisko zmerane Alebo typove oznacenie
EDIT : ložisko malo najazdene iba cca 3000 km. Nejaka mala zivotnost, alebo mate ine skusenosti
ja som tiez isiel kupit nove lozisko, ale stare bolo tak zapecene, ze to neslo ani u kolegu, ktory je strojar, ta miska je hlinikova, a vzdy sa mu deformovala, ked to chcel vytiahnut. Je pravda, ze som to mal uz dlho. Potom som kupil za cca 700sk z ciech nove, avsak bola zodrata nierne aj oska, a teraz riesim mierny vakel, takze v kazdom pripade zhodnot situaciu.
Ale tvojich 3000km, to je tak mozno 4mesiace stare, to by este mohlo ist.
Lozisko som v pohode vylisoval. Zajtra nalisujem nove obojstranne zapuzdrene a dufam ze to vydrzi viac ako 3 000 km pretoze tie povodne stoja za trt kedze su zapuzdrene nelogicky iba z vnutornej strany. Kazdopadne cena lozisk je 8 € a cena novych misiek s loziskami Shimano niekde okolo 20 €
Drótik pravdu máš s tým zapuzdrencom od Shimana, no z vnútornej strany Ti do toho ložiska sajrajt nevlezie pretože sú misky S ložiskami spojené utesneným plastovým valčekom. hehe
Mne len nejde do hlavy preco konstrukteri od Shimana to navrhli takymto sposobom, ked aj laikovy je jasne kade sa spina a voda do loziska dostane. Kazdopadne je jednoduchsie riesenie pouzit obojstranne zapuzdrene lozisko ako to suplovat pogumovanou kovovou podlozkou. Cele som to nafotil, ale foto dam az zajtra a porovnam to aj vahovo pre gramarov cely problem sa tyka kluk SLX. Ako je to s miskami a loziskami v rade XT a XTR netusim. Predpokladam ze aspon v rade XTR budu loziska kvalitne. Ako prevencia voci tomuto problemu ma napada, loziska vylisovat a nalisovat opacne s tym, ze kovovy tesniaci kruzok sa jednoducho vynecha.
V sobotu na pretekoch mi odislo lozisko zo strany prevodnikov do preč Nema nahodou niekto lozisko zmerane Alebo typove oznacenie
EDIT : ložisko malo najazdene iba cca 3000 km. Nejaka mala zivotnost, alebo mate ine skusenosti
v Partizanskom bolo blato?
na prvom XT-cku mi zacali loziska vrzgat, tak som ich pootvaral, vycistil, natlacil novu vazelinku, a zatial drzia stale tie povodne uz piaty rok, odvtedy neumyvam vapkou..........
ale zase, tri tisicky za sezonu v poslednych rokoch nenajazim
Ako je to s miskami a loziskami v rade XT a XTR netusim. Predpokladam ze aspon v rade XTR budu loziska kvalitne.
este horsie ako XT, ale hlavne ze lahsie , po 200 km do prec, aj ked objektivne priciny (Horal Krejzi 2008)
Inak tieto original Shimano loziska su uz povestne svojou shitovostou z toho co citam skusenosti na fore. A jeden Horal nie je podla mna objektivny dovod na to, aby odisli loziska. Budem sa opakovat, ale original loziska Truvativ taketo problemy nepoznaju a ich zivostnost je cca 8-9000 km. A nahradne original loziska aj s miskami som kupoval prave nedavno a vysli ma nejakych 700 Sk.
prave v tychto dnoch riesim vymenu misiek - odisli mi po cca 6 000km, sice nepukaju ale je tam strasny vakel...
- nevedel som vtedy v rychlosti zohnat XTR, tak som zobral DURA-ACE - na prvy pohlad sa lisili iba farbou misiek a snad absenciou nejakych prachoviek ? na webe som informacie nenasiel
chcel som to teraz riesit nejakou alternativou ale zistil som ze cena isla dost dole, tak to nema snad ani vyznam
Takze loziska vymenene. Vymena absolutne bezproblemu. Naklady na opravu 8 € pretoze tolko stali nove loziska ktore som nakoniec zohnal cez predajcu nahradnych dielov na traktory Povodne loziska su sice o 1 mm uzsie ale to absolutne nevadi pretoze hlbka misky je 8,4 mm. Prikladam fotky v rozmontovanom stave, fotky straych lozisk a zmontovane nove lozisko. Vymena mi trvala cca 10 min, naradie som pouzil to co mam v garazi, loziska som nalisoval vo zveraku za pomoci orecha z gola sady
Podla fotiek som si myslel, ze si do misiek nalisoval loziska, co som ti poslal. Z popisu vyplyva nieco uplne ine. Teraz by ma celkom zaujimalo, kde skoncili tie moje. Inac o spojke, ktoru si pre loziska poslal, sa chalani nevyjadrovali ako o spolahlivom cloveku .
...Predpokladam ze aspon v rade XTR budu loziska kvalitne. ..
mam XTR HTII rocnik 2004
raz mi pri pade nieco prasklo v lavom lozisku (nevidel som co, dal som to rovno do servisu, nakolko kluky zacali drhnut... tzn. netocili sa tak lahko ako by sa mali ).
v servise mi povedali, ze sa tam odlomilo kusok z niecoho (nepamatam coho) a to tam narobilo galibu a cele lozisko treba vymenit... XTR loziska stali cca 2.000Sk, a nebolo mozne kupit len jedno samostatne!!!
no, boli tu aj loziska DuraAce, ktore su totozne s XTRkovymi, a stoja polovicu.. teda obe (lave a prave) za 1000korun!!! tak som kupil DuraAce, a v pohodicke mi to funguje uz asi rok.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chystam sa na vymenu, citim, ze to coskoro pride. Pripraveny som uz pol roka. Nove loziska cakaju. Ak ich potrebujes, su tvoje.
2ks má stáli 30€
Ale tvojich 3000km, to je tak mozno 4mesiace stare, to by este mohlo ist.
este horsie ako XT, ale hlavne ze lahsie
v Partizanskom bolo blato?
na prvom XT-cku mi zacali loziska vrzgat, tak som ich pootvaral, vycistil, natlacil novu vazelinku, a zatial drzia stale tie povodne uz piaty rok, odvtedy neumyvam vapkou..........
ale zase, tri tisicky za sezonu v poslednych rokoch nenajazim
Inak tieto original Shimano loziska su uz povestne svojou shitovostou z toho co citam skusenosti na fore. A jeden Horal nie je podla mna objektivny dovod na to, aby odisli loziska. Budem sa opakovat, ale original loziska Truvativ taketo problemy nepoznaju a ich zivostnost je cca 8-9000 km. A nahradne original loziska aj s miskami som kupoval prave nedavno a vysli ma nejakych 700 Sk.
- nevedel som vtedy v rychlosti zohnat XTR, tak som zobral DURA-ACE - na prvy pohlad sa lisili iba farbou misiek a snad absenciou nejakych prachoviek ? na webe som informacie nenasiel
chcel som to teraz riesit nejakou alternativou ale zistil som ze cena isla dost dole, tak to nema snad ani vyznam
mam XTR HTII rocnik 2004
raz mi pri pade nieco prasklo v lavom lozisku (nevidel som co, dal som to rovno do servisu, nakolko kluky zacali drhnut... tzn. netocili sa tak lahko ako by sa mali
v servise mi povedali, ze sa tam odlomilo kusok z niecoho (nepamatam coho) a to tam narobilo galibu a cele lozisko treba vymenit... XTR loziska stali cca 2.000Sk, a nebolo mozne kupit len jedno samostatne!!!
no, boli tu aj loziska DuraAce, ktore su totozne s XTRkovymi, a stoja polovicu.. teda obe (lave a prave) za 1000korun!!! tak som kupil DuraAce, a v pohodicke mi to funguje uz asi rok.