Rád by som Vás informoval, že CYKLOPOZITIV KLUB Žilina, usporiada 4.ročník DEMA FATRANSKÝ MTB MARATON 2009 , ktorý sa uskutoční 6.6.2009 v Stráňavách pri Žiline,všetky informácie najdete na stranke http://www.cyklo-pozitiv.sk
Terry /Luboš Dupkala/
Ale treba povedať, že na accuweather.com je presnosť predpovedí dosť malá, každy deň hlásia inak..radšej si pozrite cez ww.shmu.sk, meteogram na 10 dní..
Včera som sa bol previezť po trase Bambino, kedže som už absolvoval aj Brutale a Mediano, musel som si odšlapať aj tento úsek..Je v celku nenaročný, stúpania sú v podstate len 2-3..od Stráňav po Svrčinník, čo sa dá zvládnuť, od potoka na točku smer ponad Trnové, to je tiež pohoda a posledný v lese za družstvom (ak som šiel dobre poddľa ortofoto mapy, tak sa mi zdal úsek najhorší z Bambona najmä pre jeho mäkkosť, ihličie..)..
Celkovo je tento úsek naozaj nenáročný a vhodný aj pre nebikerov..každopádne ja idem na Mediano..nech nám len to počasie vyjde..
Priatelia, nepriatelia, cyklisti, chrti a ostatny nadsenci Fatranu. Chcel by som Vam oznamit, ze vcera na porade hlavnych tratovych komisarov bol stanoveny oficialny casovy limit takzvany dead line pre trat Brutale a to13,30 v sedle Javorina. To znamena ze pokial bude trat Brutale odstartovana 9,30 podla planu, kazdy pretekar musi prejst kontrolnym bodom v sedle Javorina v smere Vrutky do 13,30. Po tomto casovom limite bude smer Vrutky uzavrety a kazdemu pretekarovi, ktory nestihne prejazd tymto bodom bude odobraty cip co znamena automaticky DNF.
P.s. Tento oznam nieje pre tych z vas brutalisti, ktory budu uz 13,30 za cielovou paskou tlacit do seba klobasu a oblievat sa pivom...
Priatelia, nepriatelia, cyklisti, chrti a ostatny nadsenci Fatranu. Chcel by som Vam oznamit, ze vcera na porade hlavnych tratovych komisarov bol stanoveny oficialny casovy limit takzvany dead line pre trat Brutale a to13,30 v sedle Javorina. To znamena ze pokial bude trat Brutale odstartovana 9,30 podla planu, kazdy pretekar musi prejst kontrolnym bodom v sedle Javorina v smere Vrutky do 13,30. Po tomto casovom limite bude smer Vrutky uzavrety a kazdemu pretekarovi, ktory nestihne prejazd tymto bodom bude odobraty cip co znamena automaticky DNF.
P.s. Tento oznam nieje pre tych z vas brutalisti, ktory budu uz 13,30 za cielovou paskou tlacit do seba klobasu a oblievat sa pivom...
No to ja dúfam, že niečo po 13:30 už budem finišovať do cieľa
moze mi niekto vysvetlit, preco sa stale meni trasa maratonu. na mape cyklopozitivu je ina a teraz co dal skicool, tak ina
Treba pochopiť jednú vec že každý meter pôdy už niekomu patri a nie každy je ochotny aby mu po jeho pozemkoch prešlo pár desiatok cyklistov. Preto organizátor musííí robiť zmeny aj keď sa mi to nepáči
Treba pochopiť jednú vec že každý meter pôdy už niekomu patri a nie každy je ochotny aby mu po jeho pozemkoch prešlo pár desiatok cyklistov. Preto organizátor musííí robiť zmeny aj keď sa mi to nepáči
Známe tváre a známi borci sa tu po roku objavujú , dám ešte fotečku z vydareného tréningu na trase MEDIANO a BRUTALE, dolná časť zjazdovsky smerom do Višňovskej doliny, parádny a rýchly zjazd. Tento úsek sa išiel minulý rok opačne.
V týchto dňoch prekonávam silnejšie nachladnutie. Do soboty by som mal byť ok a snáď si 6.6. vo výletnom tempe prejdem trať mediano, keď už som uhradil štartovné. Je to krásny pretek, nechcem si ho nechať ujsť.
Dnes som si bol prejsť celú trasu Brutale a tu sú moje postrehy. Na trasu som sa napojil na Martinskej strane - Kolónia Hviezda, pokračoval som smer sedlo Hradišťa atď.
Napriek tomu, že bolo relatívne krátko po daždi (pred 10tou) a voda ešte nesthila odtiecť, zvážnice boli dobre zjazdné, teda až na jednu výnimku (viď mapku). Kto si pamätá, vie, že tento úsek je pomerne rozbitý - skaly, výmole. Čo som si dodnes neuvedomil, je pomerne veľa popadaného lístia, ktoré bolo po daždi ako špongia - držalo veľa vody, pomerne výrazne brzdilo - čo v kombinácii s povrchom , teda aspoň mňa , nútilo k pomalej jazde.
Pokračovanie na Saračníky, na vrchole aj s trochou snehu, do Strečna, úsek od "300 krokov" až po krátku betónku bolo v pohode. Ďalej pokračujú lúky - až po "kostitras" miestami dosť podmočené, hlavne úseky s čisto hlineným/teraz blatovým povrchom.
Po prejazde Stráňav, brode a krátkom výšľape nasledujú nové úseky - najpr cez les a potom rýchly zjazd po lúke až k brodu. Povrch bol síce mokrý, ale dobre držal asi tak do 2/3 dĺžky zjazdu, kde trasa prechádza pomedzi rad krovín (viď mapka). Na pár metroch sa hlinovo-trávový podklad zmenil na čisté blato - silno podmočené a rozšlapané od dobytka. Ak bude na preteky podobné počasie, odporúčal by som organizátorom označiť toto miesto výstrahou, pretože pri rýchlostiach, ktoré tam bude väčšina pretekárov dosahovať, by to bol na takom blate asi masaker. Ja som mal dnes šťastie, išiel som po kraji a pomalšie ako zvyčajne a po vjazde do blata a šmyku ma to vypľulo mimo chodníka do trávy a nie do stredu chodníka, lebo to by skončilo pravdepodobne pádom. Pokračovanie k brodu a aj za ním bolo tiež blatové, podľa mňa nezjazdné-ja som išiel mimo chodníka trávou. Po krátkom výšľape som bol nútený v prvej kaluži "odblatiť" brzdy, prešmyk, prehadzovačku aj kazetu. Po zjazde k družstvu a odbočení vľavo za potokom to bolo zas blatové, po pár metroch plášte obalené blatom ... tak to bolo až po les, potom už dobré.
Zbytok trasy bol aj vďaka zlepšujúcemu sa počasiu dobrý, bez problémov (blato len sem tam, teda okrem úseku Višňové-Turie, kde ho bolo požehnane, ale nebol to problem obísť).
Aby som to zhrnul, výjazd bol podarený (trasa Brutale 5:10 čistého času), počasie až nečakane pekné (až na tú "kosu" na Saračníkoch) a trasa sa mi veľmi páči (až na to blato snáď na pretekoch ho toľko nebude). A stretol som aj lesnú stráž
Fíha, ale som sa rozpísal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Má niekto info o dlhodobejšej predpovedi... Dajte link...Len nie prosím na Dr. Ilka
ale často využívam aj túto stranku: http://www.meteoinfo.sk/index.php?strana=10
Minulý rok by som išiel s Tebou určite, teraz som v práci a mimo Žilinu
Celkovo je tento úsek naozaj nenáročný a vhodný aj pre nebikerov..každopádne ja idem na Mediano..nech nám len to počasie vyjde..
No to ja dúfam, že niečo po 13:30 už budem finišovať do cieľa
dik za vysvetlenie Terry
dufam ze tento rok pridem a odstarujem v cas
Napriek tomu, že bolo relatívne krátko po daždi (pred 10tou) a voda ešte nesthila odtiecť, zvážnice boli dobre zjazdné, teda až na jednu výnimku (viď mapku). Kto si pamätá, vie, že tento úsek je pomerne rozbitý - skaly, výmole. Čo som si dodnes neuvedomil, je pomerne veľa popadaného lístia, ktoré bolo po daždi ako špongia - držalo veľa vody, pomerne výrazne brzdilo - čo v kombinácii s povrchom , teda aspoň mňa
Pokračovanie na Saračníky, na vrchole aj s trochou snehu, do Strečna, úsek od "300 krokov" až po krátku betónku bolo v pohode. Ďalej pokračujú lúky - až po "kostitras" miestami dosť podmočené, hlavne úseky s čisto hlineným/teraz blatovým povrchom.
Po prejazde Stráňav, brode a krátkom výšľape nasledujú nové úseky - najpr cez les a potom rýchly zjazd po lúke až k brodu. Povrch bol síce mokrý, ale dobre držal asi tak do 2/3 dĺžky zjazdu, kde trasa prechádza pomedzi rad krovín (viď mapka). Na pár metroch sa hlinovo-trávový podklad zmenil na čisté blato - silno podmočené a rozšlapané od dobytka. Ak bude na preteky podobné počasie, odporúčal by som organizátorom označiť toto miesto výstrahou, pretože pri rýchlostiach, ktoré tam bude väčšina pretekárov dosahovať, by to bol na takom blate asi masaker. Ja som mal dnes šťastie, išiel som po kraji a pomalšie ako zvyčajne a po vjazde do blata a šmyku ma to vypľulo mimo chodníka do trávy a nie do stredu chodníka, lebo to by skončilo pravdepodobne pádom. Pokračovanie k brodu a aj za ním bolo tiež blatové, podľa mňa nezjazdné-ja som išiel mimo chodníka trávou. Po krátkom výšľape som bol nútený v prvej kaluži "odblatiť" brzdy, prešmyk, prehadzovačku aj kazetu. Po zjazde k družstvu a odbočení vľavo za potokom to bolo zas blatové, po pár metroch plášte obalené blatom ... tak to bolo až po les, potom už dobré.
Zbytok trasy bol aj vďaka zlepšujúcemu sa počasiu dobrý, bez problémov (blato len sem tam, teda okrem úseku Višňové-Turie, kde ho bolo požehnane, ale nebol to problem obísť).
Aby som to zhrnul, výjazd bol podarený (trasa Brutale 5:10 čistého času), počasie až nečakane pekné (až na tú "kosu" na Saračníkoch) a trasa sa mi veľmi páči (až na to blato
Fíha, ale som sa rozpísal.