ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Teraz konkretne: Tak ako pise Mar_tin, treba, aby prislo viac ludi, lebo ten koniec trailu je trosku nejasny, bude tam treba par zmien... co sa tyka vedenia chodnika, a najma ako si ulahcit pracu cez tie hustniky...
Na najblizsiu brigadu by som doporucoval zobrat najma pilky, aby sme to najprv vsetko prepilovali, a na dalsiu brigadu by sme urobili terenne upravy...
Dakujem i Alanovi za kus roboty na traili, mali sme to moznost s bogim hned odskusat... Cez posledny potok bude treba vybudovat maly mostik... dufam, ze ho budeme vediet spolocne spravit, problem je, ze je to akurat v zakrute...
Este bude treba i spilit strom, co nam padol na zaciatku trailu, a asi znova precistit useky pod elektrickym vedenim, strasne rychlo zarastaju...
A nakoniec vyhrabat od listia zbytok trailu, co este nie je...
To je asi vsetko...
Foto1: Dnes upravil obchádzku stromu, vyhrabal lístie a trávu. Treba to dam riadne ujazdiť. Hádam schvaľujete
Foto2: Pokračoval som v Alanovej včerajšej práci a čistil chodník za točkou za lebkou. Pohľad zhora dole k Rotunde.
Foto3: Len pre orientáciu kam mierim a aj ďalšia časť chodníka. Viditeľne upravená obchádzka stromu.
Foto4(a,b,c): Rovnaké miesto ako na mojej fotke z minulého týždňa. Ale s veľkým rozdielom, že asi Alan tam motykou pekne "zarezal" chodník do svahu a vyčistil pred potôčikom aj za ním. Bohužial, ako bol ten terén odokrytý, nasiakol vodou a bolo to dosť mäkké. Neviem ako by sa to dalo spevniť. Každopádne mne sa toto miesto veľmi páči, ak je aj v pláne singla, chcel by som tam zajtra ísť vyčistiť ten potôčik a pripraviť na stavbu lávky.
PS: Alan, motyka je na svojom mieste, len som ju trochu zakryl zhnitým konárom lebo tam bola moc okatá.
Ad: Fotky majú upravenú ostrosť aj sýtosť, lebo sú z mobilu
Zabudol som ešte napísať, že sa vyskytol prvý problém. V prvej časti singlu (tá, ktorá sa robila na prvej brigáde) sú asi 2 miesta, kde má chodník väčší priečny sklon a zároveň sú v ňom priečne vyrastené korene. Jazdci sa to už snažia obchádzať po vonkajšej hrane chodníka, čím tú hranu zbrúsili, takže chodník sa vlastne zúžil! Vonkajšia strana chodníka je rozrytá a za pár dní sa tade nebude dať prejsť bez zastavenia. Odfotím to dnes. Síce ešte neviem ako, ale podľa mňa to bude treba vyriešiť.
Dalsie upravy, co sa tyka singletracku, sme doholi s Mar-tinom, budeme ich ale riesit az po docisteni singletracku po asfaltovu cestu...
Technicke veci chceme prebrat po ceste k hustine so vsetkymi, nech sme za jedno. Takze osobne cakam na technicke rady najma od Alana, ktory sa na tom to singletracku nadrel najviac...
Takze cakam i ja na zajtrajsie vyjadrenie Mar-tina, kedy a kde sa stretneme...
Ja by som navrhoval zobrat nieco, s cim sa da kopat, pracovne rukavice, a jednu, dve male pilky... Asi budete prekvapeni, ale siuacia na singli sa trosku zmenila... Viac priamo na mieste...
Takze odporucane naradie, napriek Mar_tinovemu vyjadreniu: motyka, hrable pilka...
Tesim sa na stretko v sobotu...
Laco
P.S. Bol by som rad, ak by prisiel Alan a Roman, nasi dvaja hlavni upravovatelia singla..