Caute all, urcite ste zaznamenali promo na novy Garmin edge 705 pre bikerov. Mne osobne sa celkom pozdava, ale nie som si isty ci ho mam kupit or not. Dajte teda prosim vediet vase nazory na tieto kombinovane hracky (GPS, kardio, cyklokomp,...). K tej 705ke - nie som profik do GPS pristrojov, ale ocakaval som ze nadmorsku vysku mi prezradi prave GPSko, vyrobca vsak udava ze ju pristroj meria barometrickym cidlom (zvlastne). Takisto rychlost - 705ka ma myslim bezdrat. Opat som si myslel ze rychlost bude merana satelitom. Kedze som v tomto fakt amater, dajte mi skolenie preco to riesia tymto sposobom a celkovo vas nazor na 705ku. DAkujem vopred.
cize myslis ze to je lepsia volba ako napr ta sigma rox alebo nejaky polar s tachom ? jedine co to nema a mohlo by mat je teplomer a skoda ze sa nedaju menit baterky ...
Baterky nech ťa netrápia. Zo skúsenosti vidím, že vydržia dosť dlho. Nad teplomerom som už aj ja rozmýšľal. Škoda že tam nie je. Ale ináč je to paráda. Vyskúšal som aj tréningového partnera. Núti ťa to šliapať viac a viac. Ak si doma pripravíš alebo stiahneš od niekoho trasu tak potom v teréne je to perfektné. Hlavne mapa lesných ciest je k nezaplateniu.
P.S. A má za sebou už aj niekoľko ulovených kešiek.
Baterky nech ťa netrápia. Zo skúsenosti vidím, že vydržia dosť dlho. Nad teplomerom som už aj ja rozmýšľal. Škoda že tam nie je. Ale ináč je to paráda. Vyskúšal som aj tréningového partnera. Núti ťa to šliapať viac a viac. Ak si doma pripravíš alebo stiahneš od niekoho trasu tak potom v teréne je to perfektné. Hlavne mapa lesných ciest je k nezaplateniu.
JJ ja uz budem mat EDGE 705 rok a nebadam ziadny pokles vo vykone baterky - treba sa vsak o nu dobre starat, hlavne pri novom pristroji ju odporucam vybit uplne niekolko krat (tak ze pristroj zhasne) a nabijat celu noc az do rana.
Ten virtual partner to je spicka. Ja som si cez Connect stiahol trasu od uzivatela "srandovisko" a porovnaval som sa s nim na "dialku". Inak pokial trenujem sam so sebou tak to je masaker
dosiel mi garmin 705 je to fakt bomba vec uvidim ako bude fungovat casom ... len mam dotaz ... to CD co je k nemu ze TOPO mapa ... to treba tam nejak nainstalovat alebo to uz je v nom ? lebo ked som ho zapol mapa tam je .. len nevem ci ta na CDcku je nejaka ina alebo len pre pripad ze by som vymazal nainstalovanu ?
To si nainstaluj do PC, spolu s programon Training Center...Training Center bude tuto mapu vyuzivat. Navyse v buducnosti ak budes chciet pomocou MapSource do gps dohrat dalsie mapy (napr. CZ, alebo Austria), tak budes potrebovat aj tuto SK Topo, kedze mapy sa pri pouziti tohoto programu musia do gps nahravat vsetky naraz (aj s tymi co uz v Edge mas, lebo tie co tam boli doteraz, sa prepisu novym mapsetom).
Ked sa tu uz bavime, ze vsetko je v navode.. nepozna niekto nejaku fintu ako odstat z .tcx suboru gps data a ulozit ich ako .gpx? Ked trening exportujem do Google Earth a chcem trasu ulozit neda sa...
Ked sa tu uz bavime, ze vsetko je v navode.. nepozna niekto nejaku fintu ako odstat z .tcx suboru gps data a ulozit ich ako .gpx? Ked trening exportujem do Google Earth a chcem trasu ulozit neda sa...
Otázka :
ako dlho vydrží 705-ka držať zápis, plánujem jazdu 7-8 hodín (Sulov 95-ku)...vydrží alebo to mám radšej po 6-7 hod stopnuť a uložiť a potom spustiť znova ...?
a neviete ci sa da osvetlenie nechat zapnute aj pocas celej jazy ? lebo mi to vzdy zhasne po par sekundach
ľavý horný spínač ( zapnutie vypnutie) má pri zapnutom po stlačení 3 mody
vypnutý
zapnuté max
zapnuté podľa nastavenia 0-100 %- to potom používam, hlavne večer
Ak chceš len skonvertovať na .gpx tak tu je konvektor: http://www.gpsvisualizer.com/
Takýto súbor sa zobrazí v Google Earth ako trasa, a dá sa aj uložiť.
Ak však potrebuješ, aby ti táto trasa ukazovala aj aktuálnu rýchlosť, vzdialenosť a pod. v danom mieste, tak to zatiaľ neviem ako urobiť.
Možno by sa dal použiť program Active GPX, ktorý umožňuje prejsť si trasu zo záznamu, vyzerá to byť freeware.
michalz:
v sobotu som s edge presiel BA jasnu - od cca 4.30 do cca 18 hod. Mal som 1sekundovy zapis nastaveny a nemal som problem ani s vydrzou baterky a uz vobec nie s s kapacitou zapisu (zaznam mal 16MB)
Nakoniec som vybral tu to stranku, lebo GPS Visualizer mi vypisoval hlasenie o ukonceni spojenia po nejakej dobe nahravania asi nedokazal spracovat 7MB .tcx subor.
Otázka :
ako dlho vydrží 705-ka držať zápis, plánujem jazdu 7-8 hodín (Sulov 95-ku)...vydrží alebo to mám radšej po 6-7 hod stopnuť a uložiť a potom spustiť znova ...?
malo by to byt v pohode, pokial mas najnovsiu verziu firmware, lebo s tym byvali problemy..., mne sa tiez raz stalo, ze sa resetol sam od seba.
cez webupdater si over ci mas aktualizovany firmware v EDGE 705, v podstate je uz tak vylepseny, ze je to pomaly novy stroj
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja som chcel nieco aby to navigovalo a vsetko meralo najviac mi vyhovej EDGE...
JJ ja uz budem mat EDGE 705 rok a nebadam ziadny pokles vo vykone baterky - treba sa vsak o nu dobre starat, hlavne pri novom pristroji ju odporucam vybit uplne niekolko krat (tak ze pristroj zhasne) a nabijat celu noc az do rana.
Ten virtual partner to je spicka. Ja som si cez Connect stiahol trasu od uzivatela "srandovisko" a porovnaval som sa s nim na "dialku". Inak pokial trenujem sam so sebou tak to je masaker
ja taham odtialto http://www.gps-tour.info/ ,
... momentalne tmax-ove trasy
RTFM..., v navode su vsetky veci, na ktore sa pytas.
http://www.teambikeolympo.it/TCXConverter/TeamBikeOlympo_-_TCX_Converter/TCX_Converter_ENG.html
nacitas tcx a mozes exportovat do kml, gpx ci dokonca aj do polar hrm
ak som to dobre pochopil
ja používam toto tu:
http://www.gpsies.com/upload.do?uploadMode=convert
TCS si uložím do GPX a potom načítam / importujem aj tu:
http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/
tak daj vedieť čo si si vybral.
ľavý horný spínač ( zapnutie vypnutie) má pri zapnutom po stlačení 3 mody
vypnutý
zapnuté max
zapnuté podľa nastavenia 0-100 %- to potom používam, hlavne večer
Ak chceš len skonvertovať na .gpx tak tu je konvektor: http://www.gpsvisualizer.com/
Takýto súbor sa zobrazí v Google Earth ako trasa, a dá sa aj uložiť.
Ak však potrebuješ, aby ti táto trasa ukazovala aj aktuálnu rýchlosť, vzdialenosť a pod. v danom mieste, tak to zatiaľ neviem ako urobiť.
Možno by sa dal použiť program Active GPX, ktorý umožňuje prejsť si trasu zo záznamu, vyzerá to byť freeware.
v sobotu som s edge presiel BA jasnu - od cca 4.30 do cca 18 hod. Mal som 1sekundovy zapis nastaveny a nemal som problem ani s vydrzou baterky a uz vobec nie s s kapacitou zapisu (zaznam mal 16MB)
ja používam toto tu:
http://www.gpsies.com/upload.do?uploadMode=convert
Dakujem za rady.
Nakoniec som vybral tu to stranku, lebo GPS Visualizer mi vypisoval hlasenie o ukonceni spojenia po nejakej dobe nahravania asi nedokazal spracovat 7MB .tcx subor.
malo by to byt v pohode, pokial mas najnovsiu verziu firmware, lebo s tym byvali problemy..., mne sa tiez raz stalo, ze sa resetol sam od seba.
cez webupdater si over ci mas aktualizovany firmware v EDGE 705, v podstate je uz tak vylepseny, ze je to pomaly novy stroj