mam vysku cca 186-7cm a vahu 85-9kg comu zodpoveda velkost mojho zadku :wink: Viem ze kazdy clovek je individualny ale orientacne by to mohlo stacit. Financny limit zatial nieje stanoveny, kedze nepredpokladam ze take nieco stoji extremne peniaze. Tiez to budem menit pri kupe takze vysledna cena sa znizi o cenu povodneho sedla ktore im tam necham ked vezmem toto.. myslim ze tak do 70 Eur by mohlo stacit.. Na vahe nezalezi, pretekat s nim nebudem, ale ani 2 kila mat zase nemusi..
24.06.2009 - 16:51:25
00
70E moze byt malo na fakt dobre sedlo...

ale zavisi od preferencii...
24.06.2009 - 22:13:43
00
hmm.. kolko je minimum/optimum na dobre sedlo podla tvojich preferencii? Ja zatial ziadne nemam, iba viem co asi chcem a ostatne zalezi na tom ako mi to sadne na prdel. Nemam preferenciu v znacke a ked poviem ze mi nezalezi ani na hmotnosti tak by sa hadam do limitu mohlo nieco slusne zmestit.. Myslel som, ze sa daju najst aj velmi slusne sedla za par korun ak clovek velmi hlada.. a inac len tak medzi nami 70Eur mi uz prijde ako dost penazi na to ze to nekupujem na bike za 100t..

Mozno je to len moj mylny laicky postreh ale fakt mi to pripada tak, ze vacsina sediel je extremne draha vacsinou preto ze to konstrukteri dotiahli s redukciou hmotnosti fakt na par gramov, ale pre mna je to uplne zbytocne.. ak tam ma byt dostatok gelu na to aby to pruzilo a bolo pohodlne, nemoze to uz len z principu vazit do 200g..
25.06.2009 - 09:25:21
00
makke sedla su principialne horsie ako tvrde pri dlhsich vyjazdoch => ked som vyberal tak som hladal relativne tvrde sedlo ktore netlaci na citlivych miestach...

zvysok vidno v linku ktory som poslal...
25.06.2009 - 09:36:40
00
Najlepšie je kúpiť sedlo v obchode, v ktorom ti umožnia jeho prípadnú výmenu po vlastnom odskúšaní priamo na výjazde v teréne/na ceste. Niektorí predajcovia s tým nemajú problém, môžeš ich vyskúšať aj viac, ale samozrejme ak ti nejaké sadne a bude drahšie ako to, ktoré si kúpil, tak musíš rozdiel doplatiť :) .
Ja som tak skúsil najprv tvrdé, ktoré som bol vymeniť za trochu mäkšie, dôvod - utrpenie :).
Cena podľa finančných možností, aj lacnejšie (relatívny pojem) ti môže sadnúť dobre.
25.06.2009 - 11:07:36
00
Austin mna by len zaujimalo ze kolko ma chlapec naslapano myslim Km ? Ja mam asi 36 tkm a nezaregistroval som ziadne problemy o ktorych si tu basnil skvor naopak hlavne po maratone som bol mimoriadne navnadeny :shock: [ dufam ze vies co tym autor myslel ? :mrgreen:] Ked niekto jazdi v teplakoch a pod tym trenky-slipy tak je viac nez logicke ze si asi nikdy nezvykne toboz aby v tom jazdil cely den :roll: ! Ja momentalne jazdim sedlo Gobi a som z nim pomerne spokojny lebo sedim na zadku a nie na prostate ako niekto :lol: ! Ukoncim to vetou ze ako si sadnes ta tak sedis a na selovke je hore jeden srob ktory to vie celkom dobre vyriesit ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Hlavne si musis vysediet zadok , ale za 100 km sa to neda ! Ja mam 1500km a este to nie je celkom ok ! :mrgreen:
25.06.2009 - 23:20:38
00
Hlavne si musis vysediet zadok , ale za 100 km sa to neda ! Ja mam 1500km a este to nie je celkom ok ! :mrgreen:


myslim, ze sme sa tu dostali k jadru veci.. ja niesom taky drtic kilometrov aby som si svoj zadok na sportove sedlo vysedel. Preto si nerobim ziadne iluzie a ani sa o to niak nasilim nesnazim. Pre ludi ktory si ten zadok nevysedia ja kazde tvrde sedlo utrpenim. Poznam x ludi co si kupili super biky a aj spickove anatomicke sportove sedla a skoncili s natiahnutym gelovym navlekom z Tesca na nom.. myslim ze som to tu niekde vo vlakne uz aj spominal.. tiez mam aj vlastnu skusenost a viem ze ked je sedlo tvrde, tak ho mozem nastavit akymkolvek sposobom aky si dokazem predstavit a bude to stale problem.

Preto si myslim, ze treba pristupovat k veci pragmaticky a nesnazit sa vysvetlovat ludom co maju bike ako x-te hobby ake su super sportove profi komponenty, ked ich clovek nielen nevyuzije ale mu mozu robit iba problemy(sedla..).. tiez niesom masochista!

PS: uz som cital zopar diskusii o sedlach aj na inych forach a vzdy sa tam najde skupinka ktora sa snazi vysvetlit ludom (samozrejme v dobrom) ze prave tvrde sedlo ja najlepsie.. ale pokial by som bol niekto, kto robi denne tolko kilometrov aby si svoj zadok vysedel tak asi nezhanam gelove sedlo.. Snad to uz niekto raz pochopi.. :idea: No a pokial ide o ten otvor v sedle, tak uz len pri sadnuti na nastavene sedlo v predajni na moju vysku ako sa ma, som pri niektorych modeloch citil dost silny tlak na prostatu a ulavu ked som sa postavil... Netvrdim ze som este nesedel na sedle ktore by ma v tej oblasti netlacilo, ale ta diera je istota..
26.06.2009 - 08:03:05
00
skusim to povedat inak.. ak mas najazdene vela, zadok je zvyknuty a vydrzi.. ak nemas najazdene "nic" tak hoc aky dlhsi vyjazd na hocakom sedle ti ritulku zabije.. ked takyto nezvyknuty zadok absolvuje zrazu 50km co je aspon 3hodiny v sedle, tak mensie skody napacha to tvrde nez makke a este vacsie skody napacha zle oblecenie (trenky+teplaky).. zo sedla len boli zadok chvilu ale slusny vlk ta do vecera neprejde..
takze zainvestoval by som aj do cyklogati (su aj civilne volne kratasky) a zistil ci to neni lepsie..

ake trasy cca jazdis? kolko hodin?
26.06.2009 - 08:12:12
00
velke siroke s vela gelom a velkou dzurou na prostatu ... http://www.wiggle.co.uk/images/selle-italia-max-flite-gflow-08.jpg
26.06.2009 - 08:12:45
00
skusim to povedat inak.. ak mas najazdene vela, zadok je zvyknuty a vydrzi.. ak nemas najazdene "nic" tak hoc aky dlhsi vyjazd na hocakom sedle ti ritulku zabije.. ked takyto nezvyknuty zadok absolvuje zrazu 50km co je aspon 3hodiny v sedle, tak mensie skody napacha to tvrde nez makke a este vacsie skody napacha zle oblecenie (trenky+teplaky).. zo sedla len boli zadok chvilu ale slusny vlk ta do vecera neprejde..
takze zainvestoval by som aj do cyklogati (su aj civilne volne kratasky) a zistil ci to neni lepsie..

ake trasy cca jazdis? kolko hodin?


viem co sa mi tu snazis vysvetlit, ale skus ma pochopit. Bike momentalne nemam a uz som dlhsie nejazdil. Momentalne zvazujem co kupim a chcem si ujasnit aj to sedlo.. Mal som medzicasom nieco ako takmer profi stacionarny bike na ktorom som si udrzoval kondicku a ako inac, mal super tvrde sedlo. Netlacilo ma nikde inde ako tam kde malo a to na ritnych kostiach. Bolo uzke a tvrde. Pokial som sa vyraznejsie nepredklonil tak ani na prostatu netlacilo. Mal som cyklogate s plienkou bez ktorych to bolo utrpenie. S nimi mensie ale stale som mal pocit ze to tlacilo a bolo tvrde. Bikoval som na nom kazdy den. Moja rit si mala problem zvyknut na tu tvrdost sedla, nie jeho tvar. Mozno je az prilis fajnova.. ale kazda je neaka. Sedel som uz aj na gelovych a bola to pohoda. Nieco uplne ine.. preto chcem gelove. Tiez sa mi na tych gelovych paci ze to tlmi trosku vybracie..

velke siroke s vela gelom a velkou dzurou na prostatu ... http://www.wiggle.co.uk/images/selle-italia-max-flite-gflow-08.jpg


vdaka za tip. Vedel by mi niekto tuto v Bratislave doporucit neaky obchod alebo obchody ktore umoznuju sedla aj otestovat na den, dva pred kupou? Povedzme aj toto konkretne..?
26.06.2009 - 08:57:39
00
neviem či je vhodné porovnávať sedlá, ktoré bežne bývajú na stacionárnych bicykloch s tým, čo je v ponuke na bežných bikoch... :wink:
26.06.2009 - 09:06:39
00
mal som pred par rokmi aj "skutocny" bike a toto na tom stacionarnom mi prislo rozhodne kvalitnejsie.. inac som to pouzil iba ako priklad tvrdosti.. neslo o priame porovnanie, aj ked tie na tych bikoch boli o chlp tvrdsie co som na nich sedel :wink:

PS: neslo o bezny stacionar.. ale nema vyznam to tu rozoberat.
26.06.2009 - 09:27:03
00
je jedno či to bol alebo nebol bežný stacionár, ja narážam na to, že tam tie sedlá sú úbohé...
26.06.2009 - 09:58:13
00
Ja jazdim pre radost a keby som sa sustredil na sedadlo a zadok tak urcite by som dopadol ako ty Austin ! :roll: :mrgreen: Este jedna dobra rada skus si dat pod zadok mensi vankusik a budes mat po probleme ! :mrgreen: :mrgreen:
26.06.2009 - 10:16:48
00
hmm.. este som nezacal a uz som aj dopadol :shock: Ide iba o vyber sedla a ked ho konecne vyberiem, tak budem odporucat vankusiky pre tych, co sa tvaria ze im je na tych skarupinach pohodlne, hlavne ze kvoli nim musia chodit cez zimu na spining na holo aby sa im na riti vytvorili dostatocne hrube modzole, tak aby uz vobec nic necitili.. to by som si uz mohol rovno opret o kostrc tu sedlovku z duralu a nevymyslat so sedakom.. usetril by som par gramov a este aj Eur.. :lol:

som rekreacny cyklista a na pohodu si potrpim..ak ide o sedlo tak ho budem vyberat a skusat dovtedy, kym nevyberiem to co mi prijde co najpohodlnejsie.. nech uz sa to niekomu paci alebo nie..lutujem ludi co beru tu bolest ako nieco normalne a sustredia sa radsej na ine veci aby sa odputali a aspon dusevne netrpeli..pre mna musi byt cyklistika radost vo vsetkych smeroch. Chapem ak trpia profici, ale nikdy nepochopim preco to robia amateri..
26.06.2009 - 10:57:58
00
keyboard_arrow_up