Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ak to robia uz len zo zotrvacnosti tak aj pristup a asi aj vysledok bude taky. Bodaj by som sa mylil.

Priatelia, keby to v Stiavnici robili "len zo zotrvacnosti", tak by to uz davno zaniklo. Nikto nikoho nenuti organizovat maratony a nie je nic jednoduchsie, nez to cele ukoncit a venovat svoj volny cas (a casto aj peniaze) niecomu inemu. Ak sa vsak nemylim, stiavnicky MTB maraton je jeden z dvoch-troch najstarsich na Slovensku (prvy bol v roku 1998) a kazdy rok je organizovany na dobrej urovni (teda aspon podla reakcii na internete). To nemoze byt "len zotrvacnost".

Organizatori maratonu (Lubo, Miro) internet pouzivaju iba malo, skoro vobec, tak ich tu nie je vidiet, nepisu sem, nekomunikuju na mtbiker forum, je mozne, ze ani nevedia, ze take nieco existuje. To vsak neznamena, ze snad akciu organizuju zle alebo menej kvalitne.

Pokial viem, v tomto roku boli uz seriozne uvahy o miernu zmenu koncepcie - nie styri 30km okruhy, ale iba dva dlhsie, ci dokonca dva nerovnako dlhe, neviem presne, ale viem, ze uvahy aj nejake prieskumne jazdy boli. Viem vsak aj, ze ohlasy, ktore organizatori dostavaju, su 1:1 - zhruba polovici ludi sa 4 okruhy nepacia, lebo "je to nuda" a zhruba polovici sa styri okruhy pacia, lebo ich potom poznaju a aj si zopakuju pekne useky (ktorych je tam viacero).

:-)
Zobraziť komentár 09.07.2009 - 13:06:35
00

Organizatori maratonu (Lubo, Miro) internet pouzivaju iba malo, skoro vobec, tak ich tu nie je vidiet, nepisu sem, nekomunikuju na mtbiker forum, je mozne, ze ani nevedia, ze take nieco existuje. To vsak neznamena, ze snad akciu organizuju zle alebo menej kvalitne. )
Viem co obnasa organizovanie takychto podujati. Ja som sa snazil len upozornit, ze propozicie su dost "konspirativne" utajene na mestskej stranku :roll: ( skutocne som mal problem ich najst a viem pouzivat vyhladavace ) a ked som ich nasiel tak som zistil ze propozicie nekoresponduju s pravidlami CMS. Vela tych, ktory jazdia CMS si planuju vikendy ale planovat si nieco o com nevieme je dost tazke. Propozicie mohli byt uverejnene jednoducho skor. Mesiac pred pretekom sme jednoducho este nevedeli ci pretek vobec bude. K trati a poctu kol sa nebudem vyjadrovat, pretoze kazdy pretek je niecim specificky a urcite aj tento bude zaujimavy. Priroda v okoli Stiavnice je urcite pekna tak sa uz teraz tesim.

Naposledy upravil drotar dňa 09.07.2009 - 13:47:21, celkovo upravené 3 krát.

Zobraziť komentár 09.07.2009 - 13:33:05
00
mne sa tam tie styri okruhy tak neskutocne pacia ze uz nejaky ten rok tam nechodim a bohuzial sa ani nechystam. a este pre upresnenie ak ma niekto "dosah" organizatorov...skoro nikomu z ludi co jazdia dlhe maratony sa "kruzenie" okolo Stiavnice nepozdava a myslim ze ked pozriete na ucast za posledne roky, tak je to badatelne
Zobraziť komentár 09.07.2009 - 13:40:45
00
Je to take dlhe XC :lol: ja osobne mam radsej trat dlhu v kuse. Dva okruhy prezijem, ale tocit to 4x :roll:
Zobraziť komentár 09.07.2009 - 13:50:08
00
To drotar:
- tie propozicie na stranke mesta Banska Stiavnica su fakt utajene :-) Skusim zariadit, aby boli viditelnejsie.
- co sa tyka pravidiel CMS, to neviem posudit, ale ak ten maraton je v CMS, tak zrejme pravidla splna, inak by tam nebol.

To matt: na organizatorov z casu na cas "mam dosah", odkazem tvoj odkaz, ako som aj napisal, tohto roku uvazovali o zmene koncepcie, ale nakoniec sa chlapci rozhodli to ponechat, asi vedia preco... Ale faktom je, ze ucast je kazdy rok stabilna, takze nie je prejavom nicoho - ani potvrdenia, ani vyvratenia oblubenosti styroch okruhov (ak sa dobre pamatam, tak dokonca ucast na 120 km v ostatnych rokoch mierne vzrastla, ale nie som si uplne isty). Ti, ktorym sa to paci, ti tam chodia a ti, ktorym sa to nepaci, ti tam nechodia (alebo zatnu zuby a pridu). C'est la vie ... :-)
Zobraziť komentár 09.07.2009 - 13:58:22
00
Tie propozicie uz so opravene ( asi na zaklade pripomienok ) ale boli v rozpore s pravidlami CMS pretoze juniorska a kadetska kategoria jazdi polmaraton a v povodnych propoziciach bola pre nich urcena len Hobby 30 km trat ktora sa v CMS nehodnoti. V CMS serii je zaredenych 10 pretekov z ktorych sa hodnotia osem. Ak by som si mohol vybrat tak tie okruhove urcite vynecham, ale na vyber velmi nieje takze absolvujeme to co je v ponuke.
Zobraziť komentár 09.07.2009 - 14:10:19
00
ten okruh ma nieco do seba ale 3ti/4ty krat tlacit ten isty kopec je celkom o moralke :)

v kazdom pripade 1y augustovy vikend je pre mna rezervovany pre tento maraton uz niekolky rok. bola by skoda keby zanikol...
Zobraziť komentár 09.07.2009 - 16:12:26
00
mne sa tam tie styri okruhy tak neskutocne pacia ze uz nejaky ten rok tam nechodim a bohuzial sa ani nechystam. a este pre upresnenie ak ma niekto "dosah" organizatorov...skoro nikomu z ludi co jazdia dlhe maratony sa "kruzenie" okolo Stiavnice nepozdava a myslim ze ked pozriete na ucast za posledne roky, tak je to badatelne

nič proti tebe, viem že niesi organizátor žiadneho preteku, max. tak hovorca za organizátorov maratonu v PE, tak ti to poviem uplne narovinu: niekto pojde radšej 4x ten istý okruh a určite nezablúdi ako jeden dlhý okruh a má problém sa dostať dociela pretože značenie nieje dostatočné
Zobraziť komentár 09.07.2009 - 20:39:29
00
ja bys om tiez chcel ist tento rok na maraton...rozmyslam o tom ci mam ist len 30 alebo zvladne aj
....mam 16r..ale robim Biatlon taze na bicykli mam najazdene dost..poradite mi??

Merida matts 50-D
Zobraziť komentár 20.07.2009 - 22:34:29
00
Vyskušaj najprv menej tak do 40 a potom uvidiš 8)
Zobraziť komentár 20.07.2009 - 23:48:21
00
neviete niekto kolko je prevýšenie na jedno kolo lebo sa neviem rozhodnut medzi 30km a 60km :oops:
Zobraziť komentár 24.07.2009 - 15:44:09
00
V propoziciach je na 120km-4 okruhy-3500m...:4=875 m na 1 kolo :)
Zobraziť komentár 24.07.2009 - 16:48:23
00
a keby si nahodou vyberiem 60 tak ma pustia za kadetou ked mam 13 rokov :?: :oops:
Zobraziť komentár 24.07.2009 - 16:51:00
00
Myslim, ze Ti bude stacit aj tych 30 - tlacit budes na trati tak ci tak. :)
Zobraziť komentár 24.07.2009 - 16:53:37
00
je to tazka trať??
Zobraziť komentár 24.07.2009 - 16:55:53
00
keyboard_arrow_up