Nie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
posledný komentár: 13. 9. 2025 o 7:29
1.Enday
2.Mrazik(senior)
3.Drotar
4.MajoBull
5.JerryMouse
6.Strapaty
7.Marek001
8.Lenka001
9.Siki
10.Wilki?
11. Matthus
12.vladika
13.zusky
14.zuzka
ide okupovat Kojsovsku holu
Možno by som sa pridal aspoň na časť ak nebudem poverený dôležitejšími rodinnými úlohami.
A tu je jeho navrh trasy : CITACIA : Asfalt bude na začiatku, lebo z Margecian sa potrebujeme dostať na začiatok Gelnice, to je cca 5 km po hlavnej ceste. Následné stúpanie na vrchol Kojšovky je tiež po asfaltke, ale mizernej kvality, takže to až na pár úsekov pripomína skôr šotolinu. Dolina, ktorou pôjdeme je ale pekná a na rozohriatie a roztočenie nôh je to ideálne.
Z Kojšovky na jahodnú je to víceméňe
Z Jahodnej pod Vysoký vrch vedie technickejší chodníček-cesta, striedajú sa krátke výživné výšľapy a zjazdíky, na záver je kvalitná stojka do sedla.
Zo sedla následuje krátky zjazd a potom traverz pod Gaľovú, to je pohoda.
Zjazd Malým ružínkom je veľmi pekný, dlhý, vypľuje nás to na most cez vyrovnávaciu nádrž Lodina - to je pod Ružínom.
Okolo priehrady pôjdeme cca 2,5 km po starej asfaltke proti prúdu, potom odbočíme doprava a čaká nás stúpanie na Bujanov, to je opäť asi 2,5 km ťažkej práce
Z Bujanova už len pozvoľný zjazdík do Margecian cez starý železničný tunel.
Ak mi minulý rok ukazoval palubný počítač dobre a pamätám si to
foto:
Z Bujanova už len pozvoľný zjazdík do Margecian cez starý železničný tunel.
bujanov je skôr nad chatou marica okolo ktorej pôjdete.na marici si polievku nedávajte.neodporúča to viacero ľudí.radšej nejaké minútky.
škoda že budem cez víkend v robote
rad by som sa pridal niekedy aj ja....tak neviem ako vas kontaktovat...poslat cislo alebo ako?
teraz cez weekend nie lebo sa ide na POHODU ale ostatne tyzdne v pohodke...
diky za info
papo
viewtopic.php?f=7&t=12053&start=3345
alebo
viewtopic.php?f=7&t=12053&st=0&sk=t&sd=a&start=3360
ak by si šiel opäť niekde s manželkou bajkovať, daj mi vedieť. Moja je asi taká bajkerka ako Tvoja, tak by baby mohli ísť spolu, aby nenadávala stále len mne, ale mohla sa na despotického manžela ktorý ju berie do kopcov a nie len po rovine posťažovať aj niekomu inému...
Dnes máme v pláne nový cyklochodník Ťahanovce - Krásna. Odchod o cca 17-tej z Ťahanoviec, tak ak máte čas, pridajte sa.
ak by si šiel opäť niekde s manželkou bajkovať, daj mi vedieť. Moja je asi taká bajkerka ako Tvoja, tak by baby mohli ísť spolu, aby nenadávala stále len mne, ale mohla sa na despotického manžela ktorý ju berie do kopcov a nie len po rovine posťažovať aj niekomu inému...
Dnes máme v pláne nový cyklochodník Ťahanovce - Krásna. Odchod o cca 17-tej z Ťahanoviec, tak ak máte čas, pridajte sa.
dnes sa chystam ten isty ale opacne z krasnej...hehe
Maj sa.
vidis, este ze si nebol na Slzke...