Sak uz ani nerobim, dvoje przdniny mi stacili.
16.08.2006 - 14:40:54
00
to cestar: nebola to merida? to sú prípady keď ťažko jeden predajca môže reagovať na ceny druhého, keď ten druhý zoberie ten bike neskôr zo skladu za výpredajovú cenu. ale zase ten rozdiel 20 litrov no pochybujem o tom, že to bol ten istý bike. oprav ma ak sa mýlim. 8)


nie nejednalo sa o meridu. Jednalo sa o inu znacku.
V BA mi po mojom vytrvalom asi 30 minutovom obzerani povedali ze mi daju zlavu cca 7300 !! len tak ... co predstavovalo cenu asi 42 300.
Ja som tu ISTU ziletku kupil este asi o 11 000 lacnejsie.

aj tato skusenost ma nuti vzdy dva krat merat pred kupou.

teraz sa chystam kupit (MAVIC, ZIPP alebo PELLS) kolesa... len neviem kde a ake .. a poradit si musi clovek sam.

viem ze to maju predajcovia tazke ale zo mna hovoria skusenosti pri komunikacii v predajni .. kedy predavac nemal o vystavovanej ziletke ani sajnu

ziletku by som kupil v BA aj o 3 - 4 tisic drahsie ako u konkurencie ale nie o 11
16.08.2006 - 14:53:56
00
ale ak sa jedná o bežnú značku bicykla, ktorá ponúka aj obrázkový katalóg v ktorom sú na 95 % doporučené maloobchodné ceny, nie je mi jasný ten rozdiel v cene. Pretože ak je v katalógu povedzme 45000 tak predsa nedám cenu 49990. A to že by ho mali inde za 30000 sa mi javí ako zúfalý pokus predať konrétny bike za každú cenu, pretože v tom prípade by ten bike predával za VOC a to zrejme nie je zámerom podnikania. 8)
16.08.2006 - 15:00:16
00
tiez nechapem u akej znacky sa moze jednat o take rozdieli v cene? rad by som to vedel...
Ak sa chystas kupovat cestne kolesa a bojis sa ze ti nikto neporadi, kludne ma napis na matus@suncycle.sk , pripadne mi posli ss...
A kedze dovazame znacku Pells a Spinergy...a v ponuke mame este kolesa American Classic a Extralite ( s rafmi Zipp ) je z coho vyberat...kolesa Pells su vsak uz iba R2 na galusky, American Classic su alu na plaste v tej istej vahe (1460gr) ale ovela nizsiej cene...a ak sa chces lisit a mat top co sa da jazdit, odporucam Spinergy...s karbonovymi rafmi na plaste odporucam Stealth SS PBO ( 1610gr ), alebo na galusku momentalne top-model Full Carbon PBO ( 1320gr )...ale nepredpokladam ze chces do kolies invetovat viac ako do celeho bicykla...ide o to naco ich chces hlavne pouzivat ( trening, preteky ) a co bude hlavne prevazovat ( rovina, kopce, mix )...ja som veeelmi spokojny s kolesami American Classic ( mam ich aj na cestaku, aj na biku ) a su za slusnu cenu...ceny a viac info mozes mrknut na dole uvedenom linku
16.08.2006 - 15:27:29
00
Suhlasim so všetkým čo matt napisal.Ešte k tomu treba pripočítať cenu za dovoz tovaru,kurzové straty a plno dalších veci.Ale to je na dlhé hoidiny.
Nechápem prečo by som ti mal dať zlavu pri kupe jednej veci.Zober zo dve krabice alebo palety a potom sa možeme baviť o cene výhodnej pre teba aj pre mňa.Ako k tomu pride obchodník ktorý u teba dlhé roky nakupuje za určitú cenu,robí objem predaja a ja to dám za tú istú cenu tebe čo aj jemu?A ešte k tomu zatvoreniu všetkých malopredajní.Myslíš si,že keby neexistovali tak by boli ceny vo veľkoobchodoch menšie ako v maloobchode?Sa preber automaticky by sa merža čo si dá malo ochodník premietla do cien vo veľkoobchode lebo tý by to predávali za cenu čo maloobchodník.
Nadstavily by systém zliav a úplne v pohode by sa ti mohlo stať,že ten tovar vo veľkoobchode pri absencii malopredajní kupiš drahšie ako keby si to kupoval v existujúcej malopredajni.Súhlasím s tým,že niektoré malopredajne majú veľmi premrštené ceny oproti tomu za čo nakúpi vo veľkoobchode a mohol by predávať.Takého obchodníka treba ignorovať a isť kupiť inde.Preto su niekdy aj dosť podstatné rozdiely pri predaji tovaru a to je jedno či je to velo,foto,elektro priemysle a podobne.A nezabudni na to že velo sezóna netrvá 12 meiacov ale tak max 6-7 a tá špička ladovca tak 2.Doporučujem pozrieť si výkladový slovník čo znamená veľkoobchod a čo maloobchod.Samozrejme za spýtanie či ti dá zlavu nič nedáš a máš na to právo.Ak ti nejakú dá tak ok ale ak ti nedá tak aj to je ok nevidím dovod prečo by si sa mal na to rozčulovať.
16.08.2006 - 19:01:47
00
2rasto: hezky
16.08.2006 - 21:40:39
00
keyboard_arrow_up