saldi: vdaka za fotku. Siel som dost pomaly aby som ta stihal pozdravit, ale nebol som si isty ci si ma aj odfotila. :)
26.07.2009 - 21:15:18
00
Jakub, vcera som ti zabudla potriast pravicou-tak teda vsetko naj k meninam a snad coskoro este lepsie umiestnenie ako v sobotu!


Dakujem :oops:
26.07.2009 - 21:42:16
00
saldi, pekné foto. Našiel som sa, dík :) .

Kefrin, nieje za čo. Som rád, že si to zvládla :) .


Naposledy upravil mipo13 dňa 26.07.2009 - 22:28:36, celkovo upravené 1 krát.

26.07.2009 - 22:10:11
00
Dakujem vsetkym organizatorom za odvedenu pracu a pripravu celeho maratonu. Len oni sami vedia, kolko roboty a usilia je za tym vsetkym.
Pre mna to bola po minulom roku opakovana ucast a ak sa bude dat, pridem urcite aj o rok.
Medzi pozitiva (+) hodnotim rychlu registraciu, kvalitnu trat, medzicasy vo vysledkovej listine (zaujimave pre porovnanie s ost. bajkermi), dostatocne zdravotne zabezpecenie, velka ochota usporiadatelov na trati, ziadna cakacia doba na cestoviny, sprievodny program, velka tombola.

Aby som vsak len nechvalil, napisem aj moj nazor na to, co by bolo dobre zmenit do buducnosti:
Pri registracii nam vydali cislo na kratku trat. Ked sme to zistili a isli vymenit, jedna pani nam zacala nadavat, ze je to nasa chyba a mali sme si to vsimnut. Po chvili vsak pochopila, ze prestrelila a ospravedlnila sa, ale urcity dojem to uz na zaciatku zanecha.
Trat bola znacena velmi kvalitne, okrem odbocky na prvy singel. Zlyhali vsak regulovcici na 2 miestach - pripojenie na peknu cestu (zabavali sa cca 50m nad odbockou) a na odbocke do druheho kola (tam nevedli povedat, kadial sa ma ist). Zopar padnutych stromov by som tiez dal odstranit (napr. v zjazde nad Racu).
Bolo by tiez vhodne zvazit odstup startu kratkej trate. V druhom okruhu sme museli predbiehat mnozstvo bajkerov na singloch (aj ked 99% ich bolo ochotnych uvolnit trat hned ako sa dalo). Obcerstvovacka nad Racou bola umiestnena velmi nestastne.
Stal som len na 2 obcerstvovackach (nad Mariankou a na Kamziku) a myslim, ze by sa hodili este aspon jablka, pomarance a nieco slane, pripadne aspon obycajna sol.
Sprchy a umyvanie bajkov neviem zhodnotit, pretoze som ich nepotreboval vyuzit.
Osobitne chcem este vyzdvihnut vykon vitaza dlhej trate (Majo B). Aj napriek tomu, ze na zaciatku dostal defekt a dohanal spicu preteku, pri predbiehani na sigli si nasiel vhodne miesto, slusne poprosil a bezpecne predbehol. Mozno by to malo byt inspiraciou pre zopar tych, ktori sa tlacili dopredu, aj ked videli, ze je pred nimi 5 bajkerov a predbiehat sa neda.
Este raz dakujem organizatorom a tesim sa na dalsi rocnik :D
26.07.2009 - 22:15:04
00

Bolo by tiez vhodne zvazit odstup startu kratkej trate.


1,5 hodiny neni dost ? :idea:
26.07.2009 - 22:29:28
00
patooo: no ono by možno stačilo MENEJ - ja osobne mám radšej skoršie štarty tak či tak... hlavne po 1.6. ... tulene nad 20 trpia a nad 25 zdochýňajú
26.07.2009 - 23:19:19
00
Jedna poznamka k znaceniu, urcite sa nehceme vyhovarat...
Staru trasu sme mali nakalibrovanu s dostatocnym casovym predstihom. Proces kalibracie priamo v lese, pri kalibracii starej a aj novej trasy, osobne riadil sef zachranarov - IRS. Kalibracne cislovanie a farebne oznacenie poctu zostavajucich kilometrov do ciela pre kratku a aj dlhu trasu sme uz mali podla kalibracie IRS pripravene. Ale bohuzial, kedze sme boli donuteny koly rally-Borinka kompletne prekopat celu staru trasu. Museli sme vsetky polepy z tabul strhnut. Takze sme isli bez kalibracnych oznaceni.
Prijoritou bola bezpecnost ucastnikov maratonu, IRS si novu trasu opatovne nakalibrovala, prekopala si umiestnenie svojich zachranarskych hliadok. Tak aby pokryli tie najrizikovejsie miesta na trase. IRS okamzite pripravila podklady pre nove oznacenia smerovych tabul. My sme to uz ale v casovom priestore dvoch dni do startu nezvladli znovu prelepit.

Dalej, chcel by som osobitne vyzdvihnut nasadenie, fyzicku a materialnu ucast zachranarov IRS na nasom Stupavskom maratone. Zivot a zdravie su najdolezitejsie hodnoty na tomto svete, ktore sa nedaju nicim zaplatit. IRS sa o nas vsetkych profesionalne postarala.
VELKA VDAKA pre IRS - Internacional Rescue System Slovakia!!!

VELKA VDAKA vsetkym nasim sponzorom, bez nich by sme nemali na trase napriklad IRS, najlepsich zachranarov zo Slovenska a okolitych krajin vobec. A taktiez vsetko to co ste u nas v Stupave videli a poculi jedli a pili.

VDAKA ucastnikom nasho maratonu. Ale hlavne VELKA VDAKA vsetkym nasim rodinnym prislusnikom, kamaratom, priatelkam, priatelom. Jednoducho vsetkym co nam nezistne a aj zistne ale hlavne obetavo pomahali pri organizacii Stupavskeho maratonu 2009.

Dakujeme za konstruktivnu kritiku, a aj slova uznania. Vsetko budeme analyzovat.

Vlastne toto som vam chcel na uplny zaver povedat, na podiu ked sme sa s vami spolu s Jurkom Janosikom a Radom Dlouhym lucili. Ale po polslednych dnoch, ked sa na trati diali neuveritelne veci, som bol rad ze este zijem.

Vdaka za pochopenie....
Palo Grujbar
26.07.2009 - 23:21:28
00
Presne ako pise Jakub, kto siel rychlo, je rozmazany ;) Niektorych som dokonca nedokazala zachytit :P


:lol: :lol: :lol: ja som isiel rychlo? :lol: :lol: :lol: bejvavalo :lol: :lol: :lol:
27.07.2009 - 00:55:18
00
asi zacnem pri fotografoch padat ;-] ked uz nie som pre nich zaujimavy vykonom ;-]
27.07.2009 - 07:22:14
00
Kritika a "nespokojnost" bude vzdy, vzdy sa niekto najde, aj u mna v praci v teame je to rovnake. Ak sa ludi spytam, co by zmenili alebo co by pre tu zmenu spravili oni...tak zrazu hrobove ticho. Naucil som sa takychto mudrlantov ignorovat. Urcite sa najde opodstatnena kritika, ale niektore tu uvedene vyroky....no, kedze som to presiel tiez, myslim si svoje.

Doposial som sa nenasiel na ziadnej fotke, ani od saldi ani tie co su na webe...taky rychly som zase nebol :lol: tak este cakam
27.07.2009 - 07:40:52
00
Sogi, krvopotne ta vyhladavam na fotkach, ale bezuspesne, No vies, dojst na 25. mieste, musis uznat, siel si rychlo :D
27.07.2009 - 08:47:03
00
Nas na singli pod kamzikom obiehal nejaky dupac z dlhej trate a nebol velmi mily. Zacal na nas kricat, ze mu mame uhnut, ze co tam stojime (dvaja ludia pred nami tam padli,takze trosku sa to spomalilo). Niekto mu zakrical, ze ci je Contador, ze kam sa tak ponahla a az vtedy povedal, ze je z dlhej trate. Jasne,ze sme uhli najlepsie ako sa dalo ale myslim, ze keby hned normalne povedal, ze je z dlhej tak by sme vsetci uhynali este ovela rychlejsie a bolo by to bez konfliktov.
27.07.2009 - 09:14:23
00
Bolo to úžasné podujatie, len škoda, že prvé, ktoré som nedokončila. Ale napriek technickým problémom na mojom tátošovi som si povedala, že dobojujem, pokiaľ sa bude dať. Skončila som (podľa slov usporiadateľa, ešte nemám tacháč) približne na 41 kilometri, keď sa k technickým problémom pridružil onen "posledný výkrik" - občerstvovačka už bola zrejme zbalená a zostala som úplne bez vody...Navyše, tam, kde som vyliezla z lesa na asfalt (môj odhad niekde trochu pod BK), nebolo žiadne značenie, hľadala som tabuľky, šípky na zemi, nič...ale práve schádzali dole záchranárske vozidlá, ktoré keď videli malé bezradné blatové prasa s bajkom, zaplo im, že asi má problém, a tak som sa doviezla do cieľa aspoň takto. :wink:

Ale bolo to úžasné, veľmi sa mi páčilo a rada si to na budúcom ročníku opäť vychutnám. :D

Ďakujem organizátorom a všetkým priateľom za krásny deň a milú pozornosť k "polvýročiu". :oops:

PS: Veľká vďaka patrí ešte aj dvom roztomilým, už trošku spoločensky veselým kemperom, ktorí ma asi 2-3 km pred mojím opustením trate zachránili pred dehydratáciou decom teplej bublavej minerálky, keďže víno a iné veselé farebné nápoje som zaryto odmietala. :wink:
27.07.2009 - 09:18:45
00
Foto pridám zajtra. :oops:
27.07.2009 - 09:42:09
00
V prvom rade chcem podakovat organizatorom za super akciu. Najma s ohladom na to, ako rychlo museli zareagovat a zmenit trat, by ste podaktori mohli byt trosku benevolentnejsi ohladom kritiky znacenia. Polovicu maratonu som isiel prvykrat a ani raz som nezabludil, aj ked boli useky, ze som trpol, ci som dobre. Obcerstvenie, zabezpecenie, zachranari, rychle jedlo v cieli, super tombola a perfektne Pindove moderovanie - spokojnost aj bez vyhry. Len ta 1 wapka...

Jedine, co ma na trati rozculilo bol 1 (slovom jeden) jazdec dlhej trate (myslim cervenu Meridu mal), ktory velmi bezohladne predbiehal na singlaci a skoro mi zhodil priatelku z bicykla. Mal stastie, ze to udrzala, lebo... nerucil by som za seba. Asi by mu strasne ublizilo, keby pockal 5 sekund, ked sa uz obiehat dalo. Par chalanov sme pustali pred seba, hned ako sa dalo, sme sa pratali z cesty. Slusne zakricali "sprava" - "zlava", podakovali... ale vzdy sa nejaky bulo najde.

A ja som velmi pysny na moju polovicku, ako to zvladla, dokonca aj zo 20 chalanov nechala za sebou :)
27.07.2009 - 09:51:36
00
keyboard_arrow_up