vela krat som cital ze ked sa vymeni vidlica za vidlicu s vyzsim zdvihom (v mojom pripade z 80 na 100 alebo 130) zmeni sa geometrie bicykla co nie je dobre. nik to vsak nevedel podlozit logickym vysvetlenim. takze.. mam ram specialized hr disc 09 .. na nom je nejaka sountour 80mm a chcem tam dat 100mm alebo 130mm vidlicu. otazka.. bude to vadit alebo nie?
zbytocne nerob to...jedna vec je ked chces prist o ram a druha vec je ze ten ram neni stavany na taky zdvih a ani zdaleka nedosiahnes sag aky potrebujes...mam osobnu skusenost a sag som mal maximalne na 15% a to aj ked bola vidlica nastavena na 55kg jazdca a ja som mal 70kg...
Mozno aj 130. Mudrlanti geoska sa zmeni, ale to zalezi od toho, aky uhol bol povodny a aky dlhy je bike. Navyse ked povodna vidla nechodila tak z novou to bude pri rovnakom zdvihu menej ostre. Ide hlavne o to co chces jazdit. Ked chces klasicke Mtb, hore, dole, pohodicka po lese a na postu tak 100mm. Inak ked tam das 130 ramu sa nic nestane, ale bude nachylnejsi na zlomenie pri dopadoch na rovinu, ale ajtak hr je tuhy ram. Hlavny rozdiel tam bude ze to bude mat zjazdovejsi uhol vidlice a nepojde sa ti dobre do kopca.
btw. podstatna je snad vyska vidlice samotnej a to ma vplyv na geosku, nie samotny zdvih, na nete je kopec obrazkov, kde 100mm vidlice maju rovnaku vysku ako 120mm vidlice.... nech ma niekto opravi, ak sa mylim
prizivim sa...
mam felta, rok 2006 na ktorom mam Rs j3 80mm...rozmyslam o Tore air 100mm. predstavec ale vozim otoceny uz teraz...pomoze este ak prehodim podlozky nad predstavec?...
a ina otazka:da sa vzduchova Tora nafukat tak, aby chodila pekne do zdvihu aj pri 60kg?
dik
prizivim sa aj ja ..
merida tfs trail 400d (geometria v prilohe)
aktualny zdvyh 120 je to ale sr suntour xcm (cize skor nechodi ako chodi)..
celkom ma uz stve a pomali budu aj peniazky..tak pojde do prec..a ked uz menim tak by som rad aj vyssi zdvyh..
rozmyslam 130 (mozno 140) ..bude to okej???..nebude ram moc namahany?
pripadne nejake skusenosti ako je to zo zarukou na ram ak si dam vacsi zdvyh.
inak konkretne rozmyslam nad e*****nm z tuningtest-u
pripadne mozno by som sa dal nahovorit na e*****na s TAD (zdvih 100-140) ak ma niekto dobre skusenosti.
to je sice pravda...ale 120 xcm ktora ked si sadnem a skoro nic ssa nestane...a nejaka normalna kde je sag ako ma byt...
velky rozdiel by v tom nemal byt...si myslim
odbornik nie som
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
O geometrii si spravte usudok z fotky.
mam felta, rok 2006 na ktorom mam Rs j3 80mm...rozmyslam o Tore air 100mm. predstavec ale vozim otoceny uz teraz...pomoze este ak prehodim podlozky nad predstavec?...
a ina otazka:da sa vzduchova Tora nafukat tak, aby chodila pekne do zdvihu aj pri 60kg?
dik
merida tfs trail 400d (geometria v prilohe)
aktualny zdvyh 120 je to ale sr suntour xcm (cize skor nechodi ako chodi)..
celkom ma uz stve a pomali budu aj peniazky..tak pojde do prec..a ked uz menim tak by som rad aj vyssi zdvyh..
rozmyslam 130 (mozno 140) ..bude to okej???..nebude ram moc namahany?
pripadne nejake skusenosti ako je to zo zarukou na ram ak si dam vacsi zdvyh.
inak konkretne rozmyslam nad e*****nm z tuningtest-u
pripadne mozno by som sa dal nahovorit na e*****na s TAD (zdvih 100-140) ak ma niekto dobre skusenosti.
dik za rady
http://www.merida.sk/clanek/718
velky rozdiel by v tom nemal byt...si myslim
odbornik nie som