Davorin XCM Slovenský raj

18.09.2010
15. kolo - Cyklomaratónska séria
MTB maratón
Hrabušice - Podlesok (Slovensko)

Propozície, Reportáže, Foto
Zúčastnených bikerov (29)
CraObsdrotarGreywolfjasopetojfabJožoŠjurajko1975KockaKotolnikBBkubaslegimagic7Maniacmaparmartin81martinko76MaTThomilsumisenooboronkoKuborichardlestevolcthomashko2Tomas2707tritolvankes
Aká trasa je pre mňa vhodná?
jazdím ako šialenec a pri jazde sa kvôli muškám zásadne neusmievam 34% [ 31 ]
som pohodový jazdec a včas dám prednosť okolo idúcemu medveďovi 49% [ 45 ]
som mimozemšťan a v pohode zvládnem trasu ET 16% [ 15 ]
Celkový počet hlasov : 91
Sú veci ktoré by som v propozíciách napísal inak, možno jednoduchšie (propozície som nepísal ja).
Celé propozície sú SPRÁVNE. Viac ľudí sa tu ozvalo, že sa v propozíciách nevedia vyznať. Tie propozície sú úple pochopiteľné ked si ich človek prečíta celé bez zhonu a v kľude. Ak si ich len preletíte očami a hľadáte dátumi sumy alebo časy, ani sa nečudujem že v tom máte zmätok. Áno súhlasím, áno máte pravdu, dá sa to napísať aj na pol strany, prehľadne, stručne jasne výstižne. Preto by som privítal keby sa to už prestalo riešiť... zabudnime už na to, také veci organizátorom odoberajú kus energie a chuť niečo pre niekoho spraviť. Myslím že propozície už boli skritizované až až... Ak niekto chce niečo napísať nech skúsi napísať niečo o trati o samotnom maratóne atď...


Naposledy upravil petos dňa 24.08.2009 - 12:17:40, celkovo upravené 1 krát.

24.08.2009 - 10:51:24
00
Nechapem, preco chces za kazdu cenu pocut aki ste dokonali, ked nie ste. To je fakt problem vypocut hlas ludi, pre ktorych chcete nieco spravit? Nic netreba pisat na pol strany, aby to bolo zrozumitelne. Jesuz to zvladol na 3 (tri) riadky a vsetko je jasne. Kritika je tu preto, aby sa veci pohli k lepsiemu. Lenze ty (petos) stojis stale na tom istom mieste, aj ked sa mi zda, ze cuvas.
24.08.2009 - 11:14:39
00
Dakujem Peto. Tento pristup ma definitivne presvedcil, ze svojou ucastou tuto akciu nepodporim, aj ked sa mi povodne velmi pozdavala (zvazoval som ucast na ET rovnako ako Dury, dokonca som to chcel spojit s tyzdennou dovolenkou v tejto oblasti). Nevadi. Toto naozaj nemal byt suboj kto z koho, ale konstruktivny navrh na zlepsenie. Ked nie je zaujem, nic sa nedeje. Zelam organizatorom aj ucastnikom nech sa akcia vydari, nech nie su ziadne zranenia a nech je dobre pocasie.

P.S. Ja by som zas privital, aby ma nikto nepresviedcal o tom, ze propozicie su OK a nehovoril mi, ci mam pisat pozitivne abo negativne ladene veci. Toto je internetova diskusia a nie stranicky snem. Dakujem.
24.08.2009 - 11:21:04
00
http://www.maraton.sk/propozicie09.htm

o propozíciách rozhoduje niekto druhý, tak nechápem prečo spájaš mňa s neochotou upraviť propozície a dokonca spájaš propozície s neúčasťou na podujatí.

to, že u nás je do 24. 8. 2009 štartovné nulové
to, že za registračný poplatok 11€ dostaneš benefity za viac ako 16€
to, že podporujeme postihnuté deti to, že víťazi v jednotlivých kategóriách dostanú nielen pohár ale aj hodnotné ceny a peniaze
to, že v tombole rozdáme X tisíc peňazí
to, že ľudia dostanú voľné vstupenky do roklín Slovenského raja
to, že nehľadáme na slnku škvrny

tak to je dôvod pre neúčasť

lebo to všetko sme si asi vymysleli na oklamanie cyklistov :-)
24.08.2009 - 12:39:05
00
malokedy sa zapajam do diskusie ale teraz iba navrh pre tych,ktori pisu propozicie: radsej strucne a jednoducho aby sa kazdy /aj ten co nema exelentne analyticke schopnosti potrebne pre pochopenie nejasne sformulovanej informacie/ zorientoval v zakladnych info o akcii.myslim si, ze na tom nie je nic zle, ked diskutujuci poukazuju na tento nedostatok.co sa tyka terminologie, pouzitej v suvislosti s poplatkami, by bolo pravdepodobne vhodne zachovat pouzivany standart /ak je nejaky stanoveny na uzemi Slovenska/ aby sa zbytocne nevzbudzovali podrazdene reakcie citatelov aj diskutujucich. v konecnom dosledku ide len o urcitu sumu penazi a myslim si, ze nie je vhodne rafinovanym sposobom vzbudzovat dojem pozitivnej odlisnosti ci vynimocnosti od inych mtb maratonov.na zaver trochu subjektivne:tento maraton sa kona vo vynimocne peknom prirodnom prostredi /najma ET trat/.dufam ze sa tato akcia vydari a budu spokojni najma jazdci vsetkych kategorii.
24.08.2009 - 13:46:07
00
http://www.maraton.sk/propozicie09.htm

o propozíciách rozhoduje niekto druhý, tak nechápem prečo spájaš mňa s neochotou upraviť propozície a dokonca spájaš propozície s neúčasťou na podujatí.

to, že u nás je do 24. 8. 2009 štartovné nulové
to, že za registračný poplatok 11€ dostaneš benefity za viac ako 16€
to, že podporujeme postihnuté deti to, že víťazi v jednotlivých kategóriách dostanú nielen pohár ale aj hodnotné ceny a peniaze
to, že v tombole rozdáme X tisíc peňazí
to, že ľudia dostanú voľné vstupenky do roklín Slovenského raja
to, že nehľadáme na slnku škvrny

tak to je dôvod pre neúčasť

lebo to všetko sme si asi vymysleli na oklamanie cyklistov :-)
Prečo si dal link na Dubnicu? S nimi sa pretek, ktory ty prezentuješ nemôže v ničom porovnávať. A už duplom nie v propozíciách...A ešte detail.Je scestné si myslieť že sa ludia nechajú zlákať na kadejaké predštartovné serepetičky(áno potešia,ale zdaleka nie sú podstatne).Možno 1x prídu kvôli igelitke, ale čo je najdôležitejšie, je ten "spirit" podujatia a ten nedáš do žiadnej igelitky(a ani ho neospievaš na žiadnom fore), ten sa tvorí z roka na rok prostredníctvom spokojných bikerov. A ako tak čítam diskusiu ty máš rozčarovaných bikerov(ktorí už čo to pojazdili)už 3 týždne pred akciou. Ale nenechaj sa znechutiť a rob ako uznáš za vhodné.
24.08.2009 - 15:42:44
00
petos, patrim k tym, ktorych startovou (volaj ju ako chces) igelitkou, tombolovymi a ani bednovymi cenami neohuris. Na maraton idem pre nieco uplne ine. Lenze to si nepochopil pred rokom a nechapes ani teraz. Nevyhovaraj sa na to, ze ty s propoziciami nic nemas. Vystupujes tu ako organizator pretekov, tak sa snaz o nieco uplne ine, ako odradzanie ludi arogantnostou k ich navrhom. Mozno by na zaciatok stacilo nechat za seba hovorit (pisat) niekoho ineho. Prepac, ale ty to nevies.
24.08.2009 - 16:01:09
00
o propozíciách rozhoduje niekto druhý, tak nechápem prečo spájaš mňa s neochotou upraviť propozície a dokonca spájaš propozície s neúčasťou na podujatí.

S propoziciami Ta spajam, lebo si organizator, vystupujes v pozicii organizatora tu na fore a teda za ne mas zodpovednost (je jedno ci Ty osobne abo niekto iny z vasho organizacneho teamu). V kazdom pripade diskusie o propoziciach uz bolo naozaj dost - kto nebude rozumiet, ten vam napise mail abo si tipne kolko ma uhradit a co za to ziska. Pri troche stastia nebudete musiet odpisovat na 100 mailov, lebo slovaci su uz taki - radsej si tipnu, akoby sa spytali (mozno preto mate pocit, ze vsetci tym propoziciam rozumeju). :)

A k maratonu - vobec som nepoukazoval na to, co ucastnik ziska za svoje peniaze. O to tu momentalne vobec nejde (a ze toho ziska kazdy viac nez dost vobec nespochybnujem). Drzim vam palce nech to "vypali" co najlepsie. Taktiez to vobec nema vyzniet ako znevazovanie vasej snahy urobit nieco pre cyklistiku. Vsetko co ohladom maratonu robite je pozitivne (z mojho pohladu hlavne ET kategoria), je tam len to male "ale" - zrozumitelnost propozicii. Verim, ze vsetko dobre dopadne a vsetci ucastnici budu spokojni.
24.08.2009 - 17:25:36
00
Takze pani tieto prispevky ma pobavili a zlepsili naladu aj ked mam skaredy den ... Takze podla mna kto chce ten pride kto nechce nepride takze nehladajte dovody Ved koho by nebavilo xy-krat zavolat, napisat a zistit co a ako ved je to malickost. Pre organizatorov planoval som sa zucastnit tak dve otazky 1. da sa zapisat aj v den startu? 2. bude sa dat kupit to tricko aj na mieste aj ked nebudem pretekat :D Vela zdaru ak by sme sa nestretli a kritiku treba brat s usmevom a poucit sa ved 1000 ludi 1000 chuti :idea:
24.08.2009 - 17:52:28
00
Skuste sa na to pozriet takto :
Kazdy pretek je niecim vynimocny. Ak si odmyslite nie šťastne definovane propozicie, tak v principe je vsetko v poriadku :wink: Organizator preteku presvedčil SNPSR, že toto podujatie neprinesie Narodnemu parku spúšť, ale prispeje k propagacii regionu a turistiky v ňom. A ak sa pohnu ľady, snáď SNPSR spristupni viac cyklo tras pre NAS všetkych. Vynimočnost tohto preteku nieje v sponzorskych prebytkoch v igelitkach, ale hlavne v prostredi, kde sa tento pretek ide. Preto sa povzneste nad nedokonalymi propoziciami, nad igelitkami, ale svojou ucastou podporte pretek, aby organizator to mal chut pre NÁS všetkych urobit aj na buduci rok. Ja podujatie budem hodnotit urcite az po samotnom preteku. O tom vsetkom mozeme debatovat pri prejazde trate ET, ktora patri medzi novinku a prispeje k vynimočnosti podujatia. Jedine co ma mrzi je to, ze sa nam neujdu dobroty z polovnickej chaty :wink: ale to je to, co clenovia nasho klubu pre vas obetuju.


Naposledy upravil drotar dňa 25.08.2009 - 02:49:02, celkovo upravené 1 krát.

24.08.2009 - 21:02:28
00
no mládenci hádam by aj stačilo dokazovania si svojich predností.
bol som tam minulý ročník a vyhodnotenie bolo asi take že sa mmi celkom páčilo. aj cesta domov bola perfektná :twisted: . určite to malo svoje chyby a určite to nejaké chyby bude mať aj tento rok, ale ktorý maratón nemal. každy si najde svoje. a idem aj tento rok, mám zaplatené, zajednanú chatku a už sa aj celkom teším. a ani nejaký ten dážd v piatok nevadí. je tam perfektný podklad a neopakovateľná trasa.
24.08.2009 - 21:27:55
00
Jedine co ma mrzi je to, ze sa nam neujdu dobroty z polovnickej chaty :wink: ale to je to, co clenovia nasho klubu pre vas obetuju.


Dones obedar.Niečo Ti odložím. :mrgreen: :mrgreen:
24.08.2009 - 22:48:34
00
Takze pani tieto prispevky ma pobavili a zlepsili naladu aj ked mam skaredy den ... Takze podla mna kto chce ten pride kto nechce nepride takze nehladajte dovody Ved koho by nebavilo xy-krat zavolat, napisat a zistit co a ako ved je to malickost. Pre organizatorov planoval som sa zucastnit tak dve otazky 1. da sa zapisat aj v den startu? 2. bude sa dat kupit to tricko aj na mieste aj ked nebudem pretekat :D Vela zdaru ak by sme sa nestretli a kritiku treba brat s usmevom a poucit sa ved 1000 ludi 1000 chuti :idea:


V deň štartu sa dá prihlásiť bez problémov - prídeš štartuješ, len nás také ranné prihlasovanie veľmi neteší - organizátori vedia prečo - hoci sme minulý rok urobili akciu so slušnou spoločenskou hodnotou, až takí bohatí nie sme - rezervné laminované čísla tiež niečo stoja, počty v bufetoch a pri občerstvení v cieli tiež treba ustrážiť - preto sme zaviedli "registráciu" aby nám "uľahčila" život

odpoveď na druhú otázku súvisí s prvou odpoveďou - nemáme rezervné tričká, využi LAST MINUTE - www.cyklomania.sk
24.08.2009 - 22:57:39
00
Neviem co mate vsetci s tymi propoziciami. Je to normalne napisane. :mrgreen:
Ale nie, fakt je to tam v sekcii Registracia a Startovne velmi salamunsky popisane. Ono sa to da, len nesmie clovek nad tym velmi dumat :D . Riesenie bolo jednoduche, kazdy kto mal pochybnosti mal napisat mail organizatorovi, ktory ked by dostal desiatky mailov, ja by som nevahal aj zatelefonovat, na ktore by mal odpovedat znova a znova to iste, tak by vytiekol a napisal by na web zjednodusenu prehladnu verziu. Je to vsetko o komunikacii, nememu ani vlastna mater nerozumie. Ale nejake propozicie (layout) mi mozu byt ukradnute, dolezitejsie bude napriklad aby som mal kde zaparkovat co najblizsie k priestoru start/ciel a nehladal po prichode 1/2 hodinu kde sa pichnut, ako tot na Kellys Green Bike ukazkovy chaos rano pri parkovani. Alebo mat rano volne hajzliky a nie sa drzat 15 min. za zadok kym dojde na mna rad :shock: pri dvoch kadibudkach na 300 ludi. Toto su problemy, nie nejake propozicie, na to sa zabudne hned. Ale ked sa vam tam poseriem, to si zapametam este velmi dlho :mrgreen: :mrgreen: Tak tesim sa. Dufam ze pocasie vyjde.
25.08.2009 - 00:53:41
00
No ja som bol na Vašom maratóne Petos minulý rok, ked bola zima ako v Decembri a prídem aj tento rok aj s ďalšími bikermi z nášho klubu z Hodruše podporiť Váš maratón.
No určite neprídeme preto, že dostaneme igelitky plné všelijakých reklamných darčekov, ale preto, že nám dávaš možnosť pojazdiť v Slovenskom Raji po takých miestach, kde by som sa inak na biku nedostal.
Pre mňa sú na maratóne podstatné veci ako: bezproblémové parkovanie, rýchla registrácia, dobre značená trať, zabezpečené prejazdy cez štátnu cestu, nejaké tie bufetíky a aby som sa mal kde umyť. To je všetko. Nezaujíma ma obsah igelitky a ani tombola. Môže byť, ale je to pre mňa len čerešnička na torte. Podstatnejší je pre mňa zážitok z jazdy a tie super stretnutia po maratóne s fóristami a ďalšími bikermi. My čo jazdíme maratóny viac rokov, sme už taká malá komunita, ktorá si žije svojim životom.
Je pravda, že propozície k tejto akcii sú písané iným štýlom ako sme zvyknutí na iných maratónoch, ale ja som im porozumel bez problémov a ani som k tomu nepotreboval vysokoškolský diplom.......
25.08.2009 - 02:22:18
00
keyboard_arrow_up