Ešte doplním bike trip zo včera:
Oščadnica (motel Duo) - osada Nemčákovci - lesné cesty na hrebeň červenej - Javorské - osada Beskydok - pod Lieskovým - zelená značka - osada Švancarovci - po zelenej na Kykulu - po polskej červenej - Veľká Rača - po zelenej a modrej cez Upratiská, Blažejovec, Kalinov vrch až k motelu Duo.
Celkovo len 44,5km, výškových 1560m.
Odporúčam túto trasu, v podstate stále terén, od lesných asfaltiek, ciest, lúk, po traily, občas bahno, ale i strmé výšlapy, občas i peši (najmä na Kykulu a pár metrov pod Račou).
A hlavne veľa vody, jedla a dobrú mapu, GPS, lebo úvod je orientačne náročny (vyblednuté značky).
Tak dnes som si zatrénoval sám. Pobehal som okolie Súľova. Naposledy som tam bol na maratóne, tak už sa patrilo prebehnúť to tam znova.
Trasa: Divina - ZA Lehota - Ovčiarsko - Lietavská Závadka - Roháč - po modrej potom po žltej do Súľova - po červenej do Vrchteplej - Manínska tiesňava - späť do Vrchteplej - Súľov - Patúch - Zbyňov - Lietavská Svinná - Lietavský hrad - Lietava - po poliach a lúkach Ovčiarsko - Strážov - Horný Hričov - Divina
Celkovo 95 km, niečo cez 2000 výškových metrov a priemerka dákych 17,5 kmh. Asfaltu len do 30 km.
Spravil som aj nový rekord, tepák mi ukázal max pulz 201 zrejme pri výšlape na Lietavský hrad po turistickom chodníku.
nie, ale neviem, kde inde by mi mohol tak pulz vyskočiť, iné také stojky som nedával. A po chodníku na hrad sú niektoré fakt husté úseky. Treba do nich ešte pridať aby si neostal visieť
Na zajtra plánujem s Bercom nejaký výjazd, ešte neviem kam, ale kľudne sa môžete pridať . A odchod tak o 10:30 miesto ešte napíšem.
edit: Tak zajtra teda o 10:30 v lesoparku. Pôjdeme smerom na Rajeckú Lesnú.
Myslíš, že nevyšlo No už som s Bercom zvažoval či vlastne pôjdeme, prebiehal brífing pred mojím domom a akurát zavolal Zino, že aj on ide, tak sme sa hecli a vyštartovali. Po ceste ale zavolal, že nejde, tak sme to dali znes vo dvojici. Začiatok bol nenormálny, popršané a v lesoparku mi vypovedal zadní UST plášť. Tá záplata čo som za začiatku podlepil rozrezaný plášť sa odlepila. Dal som dušu ale nemohol mi zaskočiť plášť do patiek tak som celú dnešnú štreku jazdil s plášťom akoby som mal na kolese minimálne 16 Ale odvtedy to šlo hladko. Z pôvodne plánovanéhpo light výjazdu vyšlo nakoniec 100 km a 1600 výškových. Celé som to dal na 2 litre čistej vody, 2 Mily a pár sliviek.
Trasa: Divina - lesopark - trasa OMH do Lesnej - suchá dolina - Domaniža - Malá Čierna - Jasenové - Zbyňov - Svinná - Babkov - Podhorie - lúky a polia ponad Peklinú - singel do Hrič. Podhradia - Divina
Najväčšia sranda bola ale na poli nad Bitarovou, klasická blatová pasca, teraz v kombinácii so slamou. Foto dodá snáď Berco.
Zjazd nepomohol, tak sme zobrali konáre a zoškrabovali tie najhrubšie nánosy. Potom sa to už jazdou samo prečistilo. Inak boli zablatené len kolesá nič iné
dnes som bol pracovne v BA, čosi po 15-tej sme vyrážali domov, na 16:45 som mal dohodnutý výjazd s kajcom a Imrom...no kolega na to trošku dupol a ešte sme stihli aj kávu dať v Lukoile v Hrádku a o 17tej som už stepoval pred vchodom v plnej zbroji - trasa taká rýchla - Lesopark - Turie - Zdobiná - Dolná roveň - trailik až do Višňového po modrej - popod Hoblík - Stráňavy - VD - pifko pri Mojši - Vlčince...skromných 30 km a 800 metrov do kopca
Ja som dal tiež niečo poobede, ale sám.
Trasa: ZA - lesopark - popolček - Turie - lúky (dvaja mladý pri sene ) - Čistiny - chaty medzihorská - Kunerad (Paradise) - Kam.Poruba - dolina ku chatkám Elhotná - Požehy - Rajec - Jasenové - Zbyňov - sedlo nad Kňazovou Lehotou (Liet.Svinná) - sedlo pod Liet.hradom - Lietava - Malchovica - Bánová - ZA
58km, 950 výškových a priemer cca 18,5km/h.
Zaujímavý môže byť pre niekoho chodník od Malchovice do Bánovej po zelenej. Pekný kľukatý, ale najmä zarstený okolitou liesčinou, ktorá spôsobila môj pád. Jeden z posledných výjazdov vzhľadom na nadchádzajúce upršané počasie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Oščadnica (motel Duo) - osada Nemčákovci - lesné cesty na hrebeň červenej - Javorské - osada Beskydok - pod Lieskovým - zelená značka - osada Švancarovci - po zelenej na Kykulu - po polskej červenej - Veľká Rača - po zelenej a modrej cez Upratiská, Blažejovec, Kalinov vrch až k motelu Duo.
Celkovo len 44,5km, výškových 1560m.
Odporúčam túto trasu, v podstate stále terén, od lesných asfaltiek, ciest, lúk, po traily, občas bahno, ale i strmé výšlapy, občas i peši (najmä na Kykulu a pár metrov pod Račou).
A hlavne veľa vody, jedla a dobrú mapu, GPS, lebo úvod je orientačne náročny (vyblednuté značky).
Trasa: Divina - ZA Lehota - Ovčiarsko - Lietavská Závadka - Roháč - po modrej potom po žltej do Súľova - po červenej do Vrchteplej - Manínska tiesňava - späť do Vrchteplej - Súľov - Patúch - Zbyňov - Lietavská Svinná - Lietavský hrad - Lietava - po poliach a lúkach Ovčiarsko - Strážov - Horný Hričov - Divina
Celkovo 95 km, niečo cez 2000 výškových metrov a priemerka dákych 17,5 kmh. Asfaltu len do 30 km.
Spravil som aj nový rekord, tepák mi ukázal max pulz 201 zrejme pri výšlape na Lietavský hrad po turistickom chodníku.
Tam na teba vyskocil nejaky pes v stupani
edit: Tak zajtra teda o 10:30 v lesoparku. Pôjdeme smerom na Rajeckú Lesnú.
Trasa: Divina - lesopark - trasa OMH do Lesnej - suchá dolina - Domaniža - Malá Čierna - Jasenové - Zbyňov - Svinná - Babkov - Podhorie - lúky a polia ponad Peklinú - singel do Hrič. Podhradia - Divina
Najväčšia sranda bola ale na poli nad Bitarovou, klasická blatová pasca, teraz v kombinácii so slamou. Foto dodá snáď Berco.
a ty si bol tu Javorinku?
Trasa: ZA - lesopark - popolček - Turie - lúky (dvaja mladý pri sene
58km, 950 výškových a priemer cca 18,5km/h.
Zaujímavý môže byť pre niekoho chodník od Malchovice do Bánovej po zelenej. Pekný kľukatý, ale najmä zarstený okolitou liesčinou, ktorá spôsobila môj pád. Jeden z posledných výjazdov vzhľadom na nadchádzajúce upršané počasie.